کد خبر: ۲۳۸۸۸۶
تاریخ انتشار: ۲۲:۱۰ - ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ - 2019August 05
یکی از اشتباهات تربیتی والدین این است که از روش‌های نادرست و غیر مؤثر برای تشویق کودکان استفاده می‌کنند. تشویق مؤثر هنگامی اتفاق می‌افتد که در زمان مناسبی انجام شود. برای اینکه بیشترین تأثیرگذاری را داشته باشید، به جای نتیجه کار بر میزان تلاش و فعالیت‌های فرزندتان تمرکز کنید و با تشویق های کلامی تان آن ها را تقویت کنید
شفاآنلاین>اجتماعی>در مورد علل و تاثیر تشویق بر کودکان چه می‌دانید؟ هر والدی به دنبال راهی موثر برای تربیت فرزندش هست. پس برای آن که به هدف‌تان برسید از بهترین روش فرزندپروری که به ذهن‌تان می‌رسد استفاده می‌کنید.

به گزارش شفاآنلاین، اما اگر از تاثیر متدهای تربیتی خود آگاهی داشته باشید، بسیاری از برخوردها و رفتارهای‌تان را عملی نمی‌کنید. شاید طبق مشاهدات‌تان متوجه شده اید که پاداش و تشویق های غیر اصولی تاثیر منفی رو کودکان گذاشته و از اهداف تربیتی والدین‌شان دور شده‌اند. 

پس برای آن که بتوانید رفتارهای غلط فرزندتان را اصلاح کنید، لازم است که کمی ریزبینانه‌تر به روش‌های تشویق<Encouragement> و تنبیه کودک خود توجه کنید. در ادامه مطلب در مورد علل و پیامدهای تشویق کودکان بیشتر آشنا خواهید شد.

چرا باید کودک خود را تشویق کنیم؟
کودکان ذاتاً به دریافت پاداش و تشویق نیاز دارند؛ چرا که با این کار به آن‌ها انگیزه لازم برای انجام کارهای‌شان را می دهید. در حقیقت آن‌ها برای انجام کارهای روزانه خود یا دست‌یابی به اهداف ویژه در هر مرحله از رشد، نظیر راه رفتن، غذا خوردن، نشستن، رفتن به مدرسه و... به داشتن انگیزه و دریافت تشویق نیاز دارند. این انگیزه در تسهیل انجام این کارها به آن‌ها کمک می‌کند.

در هر نوبت تشویق کودکان چه پاداشی بدهیم؟
البته باید این را بدانید که دادن انگیزه دادن به کودک مساوی با پاداش نقدی (عروسک، شکلات، پول و...) نیست. ابتدا باید از انگیزه‌های بیرونی شروع کنید اما کم کم به فرزندتان اجازه دهید که به انگیزه‌های درونی دست یابد. در واقع منظور ما این است که فرزندتان را به طور افراطی به جایزه و پاداش وابسته نکنید بلکه لازم است تا جانب اعتدال را رعایت کنید و بگذارید او به مرور انگیزه‌های درونی خود را پیدا کند.

چطور تشویق کودکان را و خودکار کنیم؟
اگر شما کنجکاوی‌های طبیعی کودکتان را تشویق کنید، آن‌ها به سمت انگیزه‌های درونی خود هدایت می‌شوند و به مرور بدون اینکه دائماً نیاز به جایزه و مشوق بیرونی داشته باشند می‌توانند کارها را صرفاً برای اینکه از آن‌ها لذت می‌برند انجام دهند. کودکانی که برای انگیزه گرفتن به خود متکی می‌شوند، در بزرگسالی احساس عزت نفس بیشتری خواهند داشت و سلامت روان <Fluent>در سطح بالاتری خواهد بود.

تشویق مؤثر کودکان چگونه است؟
یکی از اشتباهات تربیتی والدین این است که از روش‌های نادرست و غیر مؤثر برای تشویق کودکان استفاده می‌کنند. تشویق مؤثر هنگادی اتفاق می‌افتد که در زمان مناسبی انجام شود. برای اینکه بیشترین تأثیرگذاری را داشته باشید، به جای نتیجه کار بر میزان تلاش و فعالیت‌های فرزندتان تمرکز<Focus> کنید و با تشویق های کلامی تان آن ها را تقویت کنید.

برای مثال اگر کودک برای یک رقابت با همسالان خود تلاش می‌کند می‌توانید به او بگویید که " ما به تلاش‌های تو افتخار می‌کنیم و هر نتیجه‌ای به دست بیاوری برای ما ارزشمند است". برای اطلاعات بیشتر از روش‌های تشویق مؤثر می‌توانید به مقاله روش های تشویق کودکان مراجعه کنید. همچنین مراجعه به مشاوره کودک نیز کمک بسیاری در این زمینه به شما می‌کند.

تشویق مؤثر چه مزایایی دارد؟
با تشویق درست و به موقع کودکان تاثیر مثبتی بر سلامت روان فرزندتان می‌گذارید. از جمله تأثیرات مؤثر تشویق کودکان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- بیشتر برای خود ارزش قائل خواهد بود؛ خود ارزشمندی در نهایت به عزت نفس بالاتر منجر خواهد شد.

- تقویت عزت نفس؛ عزت نفس بالا در نهایت روحیه افراد را شادتر نگه می‌دارد و احتمال موفقیت را در حوزه‌های مختلف زندگی افزایش می‌دهد.

- افزایش پشتکار

- تداوم رفتارهای خوشایند

- افزایش انگیزه و دادن دید بهتر برای دوره‌های بعدی رشد بخصوص نوجوانی

- افزایش انگیزه‌های درونی

- سلامت روان مناسب در نهایت از بروز اختلالات مختلف نظیر افسردگی و انواع اختلالات اضطرابی پیش‌گیری خواهد کرد. هنر زندگی
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: