کد خبر: ۲۳۸۸۷۱
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۰ - ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ - 2019August 05
بدون کمک تکنولوژی کار دندانپزشکی بسیار قدیمی و سنتی پیش خواهد رفت. به هر حال قطار تکنولوژی به سرعت در حال حرکت است و ما نیز بهتر است سوار آن شویم و جا نمانیم
شفا آنلاین>سلامت>رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: بدون کمک تکنولوژی کار دندانپزشکی بسیار قدیمی و سنتی پیش خواهد رفت.

به گزارش شفا آنلاین، محمد آقاجانی، در مراسم افتتاحیه لابراتوآر دیجیتال پروتزهای دهان و فک و صورت دانشکده دندانپزشکی با اشاره به کاربرد تکنولوژی های نوین برای ساخت پروتزها دردنیا اظهار داشت: دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یکی از اولین دانشکده های دندانپزشکی(Dentistry) کشور است که از نظر علمی در جایگاه ممتازی در حوزه دندانپزشکی کشور قرار دارد.

وی با اشاره به قدمت ۵۰ ساله ساختمان دانشکده دندانپزشکی، ایجاد پردیس شماره ۲ دندانپزشکی را در راستای توسعه خدمات آموزشی، ارایه خدمات سلامت گسترده و ایجاد ظرفیت بیشتر برای آموزش، پژوهش و درمان در حوزه دندانپزشکی را امری ضروری عنوان کرد و با اشاره به موقعیت جغرافیایی فعلی دانشکده دندانپزشکی، گفت: در یک قطب جمعیتی مناسب باید پردیس مدرنی داشته باشیم تا علاوه بر ارائه خدمات درمانی، زمینه و بستر مناسبی برای آموزش دانشجویان و رشد و توسعه دانشکده فراهم شود .

آقاجانی در ادامه با بیان این مطلب که دندانپزشکی با تکنولوژی گره خورده و نمی توان این رشته را مانند بسیاری از رشته های پزشکی از تکنولوژی جدا کرد، گفت: بدون کمک تکنولوژی کار دندانپزشکی بسیار قدیمی و سنتی پیش خواهد رفت. به هر حال قطار تکنولوژی به سرعت در حال حرکت است و ما نیز بهتر است سوار آن شویم و جا نمانیم.

 وی با اشاره به کاربرد تکنولوژی های نوین برای ساخت پروتزها در دنیا اظهار داشت: امروز با افتتاح این لابراتوار، سرمایه، دانش، مهارت و تجربه بخش خصوصی در خدمت آموزش و پژوهش بخش دانشگاهی قرار می گیرد که این وحدت مبارک است ومی تواند باعث رشد و توسعه علمی شود.

آقاجانی با اشاره به محدودیت منابع دولتی به راه اندازی این لابراتوار(Laboratory) با مشارکت بخش خصوصی اشاره کرد و افزود: در شرایط فعلی این فرصتی است که در حوزه آموزش عالی و پزشکی و دندانپزشکی سعی کنیم بدون وابستگی به منابع دولتی و با استفاده از روش های نوین مدیریتی، تجهیز جلب منابع و مشارکت بخش خصوصی در راستای توسعه آموزش، به روز کردن تکنولوژی و گسترش پژوهش گام برداریم.

وی با ذکر این مطلب که برای تجهیز منابع باید به دنبال منابع جدید غیر دولتی باشیم گفت: در شرایط کنونی کشور باید با استفاده از منابع غیردولتی برای توسعه حرکت کنیم و این موضوع یک فرصت مبارک است تا بال پرواز بیشتری به پژوهشگران بدهیم .

آقاجانی از مشارکت همکاران بخش خصوصی در راه اندازی این لابراتوار مجهز که سرمایه و تجربه خود را در اختیار توسعه علمی کشور قرار دادند تقدیر کرد و اظهار امیدورای کرد شاهد رشد و ارتقای بیشتر این دانشکده باشیم.

در ادامه، محسن دالبند رئیس دانشکده دندانپزشکی نیز اظهار داشت: این لابراتور دندانسازی مجهز به پیشرفته ترین تجهیزات روز دنیا با همکاری بخش خصوصی و با اعتباری بیش از ۱۰۰ میلیارد ریال در فضایی معادل ۲۴۴ مترمربع در نیم طبقه دوم ضلع شمالی این دانشکده ایجاد شده است.

وی ارائه تمامی خدمات لابراتواری در داخل دانشکده را از مزیت های این بخش مدرن ذکر کرد و گفت: نزدیک به ۲۷۰۰ خدمت در لابراتورهای دانشکده انجام می شد که تنها ۵۵۰ خدمت در داخل دانشکده صورت می گرفت و مابقی به خارج از دانشکده ارسال می شد که با راه اندازی این مرکز ضمن انجام این خدمات در داخل دانشکده حتی به متخصصان دندانپزشکی خارج از دانشکده نیز می توان ارایه خدمت کرد.

به گفته دالبند، این پروژه علاوه بر رفع مشکلات باعث افزایش خدمت رسانی به بیماران، ارتقای کیفیت درمان، افزایش رضایت بیماران و اساتید و فراهم کردن بستر مناسبی برای کارهای تحقیقاتی خواهد شد.

در بخش دیگری از مراسم، ابوالقاسم محمدی مدیر گروه پروتزهای دندانی دانشکده دندانپزشکی نیز با اشاره به فعالیت این گروه با حضور ۱۸ عضو هیئت علمی و دو عضو هیئت علمی نیز در آموزشکده پروتز به بیان توضیحاتی پرداخت.

به گفته وی، ۵۰ درصد درمان هایی که در بخش پروتز صورت می گیرد باید در لابراتوار انجام شود و ورود تکنولوژی های جدید دیجیتال در این راستا بسیار کمک کننده است. همچنین راه اندازی این لابراتوار باعث شد بسیاری از مراحل کاری ساخت پروتزهای بیمار تسهیل شده و در داخل دانشکده انجام شود.

محمدی افزود: حضور این تجهیزات در دانشکده می تواند کارهای بهتر، دقیقتر و سریع تری را برای درمان بیماران انجام دهیم و بستر مناسبی نیز برای پژوهش فراهم شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به ساخت پروتزهای مگزوفشیال (گوش، بینی، چشم ) در این مرکز با استفاده از تکنولوژی های جدید و پرینت سه بعدی و...، اشاره کرد که به بیماران کمک بیشتری خواهد کرد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: