کد خبر: ۲۳۸۸۳۶
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۶ - ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ - 2019August 05
۱۴ ماه قبل وحید گل‌بوستانی که هنرمندی تبریزی است همراه همسر باردارش «عرفانه صدیق‌پور» از ایران به قصد مهاجرت به انگلستان خارج و به سوی هندوستان می‌روند و ناپدید می‌شوند
شفاآنلاین>اجتماعی> وحید گلوبوستانی هنرمند تنبک نواز به همراه همسرش قصد سفر به انگلیس داشتند، در دام قاچاقچیان گرفتار و به جرم داشتن پاسپورت جعلی یک سال است در زندان بنگلور هستند. آنها بیماری ام‌اس دارند و فرزندانش نیز در زندان به دنیا آمده است.
 
به گزارش شفاآنلاین ، وحید گلبوستانی هنرمند آرام و سر به زیری است؛ دارنده رتبه نخست نوازندگی تنبک در جشنواره فجر در سال ۷۷ و استاد سازهای کوبه‌ای. حدود فروردین سال ۹۷ به همراه همسر باردارش عرفانه صدیق‌پور قصد سفر به انگلستان می‌کنند که گرفتار باند قاچاق <Trafficking>بین‌المللی انسان و سپس گرفتار زندان بنگلور هند می‌شوند. حالا دختر یک ساله‌ای به‌نام «نوا» هم دارند. آن‌هم در شرایطی که هر دو به بیماری ام‌اس مبتلا بوده و توان حرکت ندارند.

۱۴ ماه قبل وحید گل‌بوستانی که هنرمندی تبریزی است همراه همسر باردارش «عرفانه صدیق‌پور» از ایران به قصد مهاجرت به انگلستان خارج و به سوی هندوستان می‌روند و ناپدید می‌شوند.

 تا مدت‌ها خبری از آنها نیست تا اینکه چند ماه پیش خبر می‌رسد وحید و عرفانه گرفتار باندهای قاچاق انسان شده و اکنون بیش از یک سال است به جرم ارایه گذرنامه جعلی کشور اسپانیا در زندان بنگلور هند به سر می‌برند. وحید و عرفانه هر دو به بیماری ام‌اس مبتلا هستند و همین بیماری وضعیت آنها و نیز فرزند خردسال‌شان «نوا» را به شدت بغرنج کرده است.

وحید گل‌بوستانی هنرمند آرام و سر به زیری است؛ دارنده رتبه نخست نوازندگی تنبک در جشنواره فجر در سال ۷۷ و استاد سازهای کوبه‌ای. حدود فروردین سال ۹۷، او به همراه همسرش عرفانه صدیق‌پور قصد سفر به انگلستان می‌کنند و تلاش داشتند ویزا بگیرند که نمی‌توانند. در راه این تلاش‌ها با افرادی آشنا می‌شوند که به آنها می‌گویند بیایید هند و از آنجا شما را به انگلستان می‌رسانیم؛ افرادی که بعدا مشخص می‌شود باند قاچاق بین‌المللی انسان هستند.

وحید و همسرش عرفانه هر دو بیماری<Sickness> ام‌اس دارند و همین بیماری زندگی در ایران را برایشان سخت کرده بود. به امید دسترسی به مراقبت‌ها و درمان‌های پزشکی بهتر، به صورت قانونی از ایران خارج شده و به هند می‌روند.

 آن‌هم در شرایطی که عرفانه باردار بوده. پاسپورت ایرانی‌شان را می‌گیرند و بعد از مدتی پاسپورت جدیدشان با ویزای جعلی می‌آید. اما به دلیل اختلاف‌های مالی که با باند برایشان پیش می‌آید در فرودگاه بازدداشت می‌شوند. از زمان بازدداشت‌شان تاکنون، حدود ۱۴ ماه است در زندان به سر می‌برند.

مهرداد خوشکارمقدم (روزنامه‌نگار تبریزی) از دو ماه پیش تاکنون به صورت جدی پیگیر پرونده و وضعیت وحید و عرفانه است؛ در این راه به نهادهای متعدد قانونی، بین‌المللی و چهره‌های تاثیرگذار و بانفوذ کشور برای سرنوشت وحید و عرفانه مراجعه کرده است.

خوشکارمقدم می‌گوید: به نظر می‌رسد این باند قاچاق انسان در دادگاه ایالتی نفوذ دارد، چون معمولا وقتی کسی جرم سیاسی، امنیتی و جنایی مرتکب نشده باشد در همه دنیا به کشور اصلی دیپورت می‌شود؛ با توجه به اینکه این دو نفر، از پاسپورت کشور هند هم استفاده نکرده بودند و نه از نظر ایران جرمی مرتکب شده‌اند و نه پاسپورت هندی داشته‌اند نباید چنین مشکلی برایشان پیش بیاید چون ویزای جعلی برای کشور ثالث بوده است.

او معتقد است؛ کم‌کاری سفارت ایران در هند هم در پیچیده‌تر شدن شرایط این هنرمند و همسرش تاثیرگذار بوده است و ادامه می‌دهد: «مدارکی از جلسات کنسولگری ایران در هند به دست آورده‌ایم که اطلاعات غلطی به وزارت خارجه می‌دهد. 

به‌طور مثال نوشته بودند برای آزادی عرفانه و نوا اقدام کردیم اما خانواده قبول نکردند و گفتند یا همه‌مان را آزاد کنید یا هیچ‌کس. من این مساله را پیگیری کردم و وحید گفت قضیه اینطور نبوده است. دادگاه هند گفته بوده با توجه به وضعیت سلامتی مادر و فرزند تازه به دنیا آمده‌اش ما اجازه می‌دهیم در ازای وثیقه از زندان آزاد شود اما در بنگلور بمانند. عرفانه هم کسی را در این شهر نداشت و نمی‌توانست در این شهر کوچک که شش ساعت هم با دهلی فاصله داشت به تنهایی بماند. اما کنسولگری تعبیر به این کرده که تلاش کردند آزادش کنند اما او رضایت نداده است. »

عرفانه در نامه‌ای که اخیرا نوشته و از طریق دوستانش در ایران منتشر کرده بود، گفته بود: «اینجا همه‌چیز از {literal}{{/literal}آوردن{literal}}{/literal} آب گرفته تا گرفتن غذا و انجام کارهای روزانه برای زنی با شرایط جسمانی من که بچه‌دار هم هستم خیلی سخت است و بدون کمک گرفتن از افراد دیگر امکان‌پذیر نیست. 

شرایط جسمانی من طوری است که حتی وقتی بچه‌ام روی زمین بازی می‌کند قادر به خم شدن و برداشتنش از زمین نیستم. وقتی «نوا» را بغل می‌گیرم قادر به راه رفتن نیستم، قادر به برخاستن و نشستن نیستم. در دوران سختی به سر می‌بریم و تنها امیدم به دیدن همسرم است که آن‌هم هفته‌ای یک‌بار به مدت ۴۵ دقیقه قادر به ملاقات هستیم...»

خوشکارمقدم با اشاره به محکومیت چهارساله وحید و عرفانه خاطرنشان می‌کند: «هیچ ملاکی برای این چهار سال محکومیت نیست. دادگاه به جرم استفاده از پاسپورت جعلی محکوم‌شان کرده است درحالی‌که جرم سنگینی مرتکب نشده‌اند. »

وحید و عرفانه هر دو به بیماری ام‌اس مبتلا هستند و همین، وضعیت‌شان را در زندان هند دشوارتر کرده است؛ ام‌اس، یک بیماری عصبی است و اگر بیمار در وضعیت آرامش نباشد، تشدید می‌شود. اتفاقی که برای وحید و همسرش رخ داده است. پاهای وحید گل‌بوستانی و نیم‌تنه بالایی عرفانه صدیق‌پور به دلیل بیماری از کار افتاده است و عرفانه توان بغل کردن یا شیر دادن به فرزند خردسالش را ندارد. همین باعث شده نوا که در زندان به دنیا آمده، وضعیت خوبی از نظر بهداشت و تغذیه نداشته باشد.

مهرداد خوشکارمقدم درباره دسترسی به امکانات بهداشتی و درمانی وحید و عرفانه می‌گوید: «هر دو در زندان و جدا از هم هستند و بچه پیش عرفانه است. چون عرفانه نمی‌تواند بچه را بغل کند چند زن زندانی هندی دل‌شان سوخته و به بچه شیر و غذا می‌دهند اما کودک سوءتغذیه دارد و در معرض انواع بیماری‌ها مانند ایدز و هپاتیت است و مادر و پدرش نگران تلف شدن بچه هستند. »

خوشکارمقدم به کفایت وکیل وحید و عرفانه هم اشاره کرده و می‌گوید وکیل‌شان بسیار ضعیف عمل می‌کند. موضوعی که زهرا ساعی (نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس و عضو کمیسیون اجتماعی) هم به آن معترض است و می‌گوید: «متاسفانه بدون اینکه سفارتخانه ایران در جریان کامل باشد وکیلی به وحید گل‌بوستانی و همسرش معرفی کردند که نتوانسته تا امروز کارها را خیلی قوی جلو ببرد. الان سرکنسولگری ایران در حیدرآباد هند به دنبال تغییر وکیل است. ایلنا 
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: