کد خبر: ۲۳۸۵۸۰
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۰ - ۱۱ مرداد ۱۳۹۸ - 2019August 02
با افزایش سن اختلالات متابولیک مانند قند، کلسیم و ... باید مد نظر قرار گیرند همچنین اختلال در کارکرد تیروئید می‌تواند منجربه بروز صرع شود.
شفاآنلاین>سلامت>یک متخصص مغز و اعصاب به تشریح عوامل بروز بیماری صرع پرداخت و گفت: صرع قابل درمان ترین بیماری مغز و اعصاب است.

به گزارش شفاآنلاین، دکتر پرویز بهرامی در بیماری صرع را  یک اختلال در کارکرد سلول‌های مغزی ذکر و اظهارکرد: این اختلال از ساعات اولیه تولد تا زمان پیری می‌تواند بروز پیدا کند البته علت بروز بیماری صرع در سنین مختلف متفاوت است.

وی با اشاره به اینکه بروز صرع در روزهای اول تولد می‌تواند مربوط به عوارض زایمان، کمبود ویتامین‌ها و عفونت باشد، گفت: با افزایش سن اختلالات متابولیک مانند قند، کلسیم و ... باید مد نظر قرار گیرند همچنین اختلال در کارکرد تیروئید می‌تواند منجربه بروز صرع شود. با افزایش سن از حدود ۱۸ ماهی تا پنج سالگی شایع ترین علت بروز صرع در کودکان تب و تشنج<Seizure> است اما باز هم نمی‌توان از سایر عوامل غافل بود.

این متخصص مغز و اعصاب عواملی نظیر ضربه‌ به مغز، عفونت‌های مغزی، تومور مغزی، مصرف مواد مخدر، مشکلات عروق مغز، وراثت و ... را مسبب بروز بیماری صرع دانست و اظهارکرد: البته باید به این نکته اشاره کرد که ابتلا به بیماری صرع در درصد بسیار زیادی از افراد ناشناخته باقی می‌ماند همچنین ابتلا به صرع به دلیل موضوعات وراثتی کمتر از دو درصد این بیماران را شامل می‌شود.

وی بیماری صرع را یکی از قابل درمان ترین‌بیماری‌های مغز و اعصاب دانست و گفت: قبل از اینکه بخواهیم درمان را آغاز کنیم باید تشخیص خوبی داشته باشیم. اگر بتوانیم شرح حال خوبی از هنگام بروز تشنج از بیمار داشته باشیم و شخصی که شاهد احوالات بیمار هنگام تشنج بوده است آن را برای ما توصیف کند،تشخیص دقیق تری انجام می‌شود. معاینه بالینی نیز نقش مهمی دارد.

این متخصص مغز و اعصاب انجام نوار مغز را بهترین و موثرترین راه تشخیص ذکر و اظهارکرد: گاهی ممکن است برای تشخیص بهتر نوارمغز دو تا سه بار تکرار شود. بار اول از طریق نوار مغز حدود ۴۰ درصد و در تکرار دفعات تا ۷۰ درصد از وضعیت بیمار آگاه می‌شویم.

بهرامی با تاکید بر لزوم تشخیص درست بیماری گفت: از آنجایی که بیماری‌های متعددی وجود دارد که ممکن است با صرع اشتباه گرفته شود، گام اول برای تجویز دارو و آغاز روند درمان، تشخیص صحیح است. میگرن،اختلال خواب،نارکوپسی،حملات پانیک،تشنج کاذب،سکته مغزی و ... همگی از این موارد هستند.

وی درخصوص نحوه درمان صرع، اظهارکرد: بیماری صرع در دو نوع کانونی و منتشره بروز پیدا می‌کند و بر اساس نوع صرع می‌توان از ۲۸ داروی موجود برای درمان این بیماری استفاده کرد. درمان غیردارویی،دارویی و جراحی<Surgery> از شیوه‌های درمانی صرع هستند. درمان غیردارویی شامل رعایت بهداشت خواب،تغذیه صحیح و درمان کم آبی بدن بیمار است. در نوع کانونی بیماری نیز در صورت تشخیص پزشک می‌توان از درمان جراحی استفاده کرد.

بهرامی با تاکید بر اینکه کم آبی در بدن مبتلایان به صرع احتمال بروز تشنج را افزایش می‌دهد،اظهار کرد: نمی‌توانیم برای تمام مبتلایان به صرع یک نسخه واحد در نظر بگیریم اما درمان دارویی در صورتی که بیمار همکاری لازم را داشته باشد و در اواسط دوره درمان با فرض اینکه به علت عدم تشنج بهبود یافته است اقدام به قطع مصرف دارو نکند، بسیار موثر خواهد بود.

این فوق تخصص تشنج ادامه داد: پس از آغاز روند درمان دارویی هر سه ماه یا شش ماه یک بار بیمار باید تحت نظر باشد و برای مشاهده روند درمان، نوارمغز تکرار شود. مصرف دارو حداقل سه سال به طول می‌انجامد و پس از آن با تشخیص پزشک به تدریج مصرف دارو کاهش پیدا می‌کند البته این روند درمانی برای تمام بیماران مبتلا به صرع فراگیر نیست.

وی در خصوص اثربخشی داروهای تولید داخلی درمان صرع گفت: اثربخشی داروهای ایرانی بسته به نوع کارخانه آن متفاوت است اما می‌تواند مانند داروهای خارجی موثر عمل کند. کمبودهایی در تامین داروها مشاهده می‌شود. به‌طور مثال کمبود داروی تزریقی فنی‌توئین که در اورژانس‌ها کاربرد زیادی دارد، مشاهده می‌شود. هزینه درمان دارویی صرع در هر ماه بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان بسته به نوع داروی مصرفی متفاوت است.

این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه بیماری صرع همچنان جزو بیماری‌های خاص نیست،اظهارکرد: تلاش زیادی برای «خاص» در نظر گرفتن بیماری صرع صورت گرفته است اما تاکنون وزارت بهداشت زیربار قبول این موضوع نرفته است. طبق مطالعه‌ای که در سال گذشته انجام شد بین ۸۰۰هزار تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار فرد مبتلا به صرع در کشور وجود دارد که در مقایسه با کشورهای توسعه یافته تعداد زیادی است.

بهرامی در پایان با اشاره به اینکه بیماران مبتلا به صرع برای دریافت خدمات دندانپزشکی نمی‌توانند به هر مرکزی مراجعه کنند و برخی کلینیک‌های دندانپزشکی از پذیرش این بیماران خودداری می‌کنند،گفت: بیماران مبتلا به صرع می‌توانند به دندانپزشکی مخصوص خودشان - که زیرنظر انجمن صرع است - مراجعه و خدمات را با قیمت پایین‌تر دریافت کنند.ایسنا 
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: