"برنج قهوهای" یا همان برنج سبوسدار یکی از انواع برنج است که از جایگاه مهمی در طب سنتی برخوردار بوده و جزء غلات کامل محسوب میشود
شفا آنلاین>تغذیه>مصرف "برنج قهوهای" بهدلیل خواص بالای آن نسبت به مصرف برنج سفید ترجیح دارد؛ در این مطلب به برخی از خواص متعدد برنج قهوهای اشاره شده است.به گزارش شفا آنلاین، "برنج قهوهای" یا همان برنج سبوسدار یکی از انواع برنج است که از جایگاه مهمی در طب سنتی(Traditional medicine) برخوردار بوده و جزء غلات کامل محسوب میشود.مصرف برنج قهوهای بهدلیل خواص بالای آن نسبت به مصرف برنج سفید ترجیح دارد؛ در ادامه به برخی از خواص متعدد برنج قهوهای اشاره شده است:ــ مقابله و پیشگیری از سرطانــ کمک به کاهش وزن و لاغریــ حفظ سلامت دستگاه گوارشــ تقویت استخوانها و مفید برای سلامت پوست و موــ کمک به تنظیم فشارخون(blood pressure)ــ برنج قهوهای میزان فیبر بیشتری دارد و مصرف آن باعث احساس سیری زودتر و بیشتر میشودــ مفید برای دیابت و جلوگیری از پیشرفت این بیماریــ حفظ سلامت سیستم عصبی بدن و هورمونهای جنسی و سرشار از منگنز (منگنز جزو مهم مواد آنتیاکسیدان است و از تخریب سلول پیشگیری میکند)ــ برنج قهوهای بهدلیل غنی بودن از ویتامین ب1 بر قلب و اعصاب تأثیر مطلوب دارد و بهدلیل برخورداری از ویتامین ب3 به رفع آشفتگیهای روحی و اضطراب کمک میکندــ مفید برای درمان یبوست(Constipation)ــ برنج قهوهای بهدلیل دارا بودن میزان بالایی از عنصر "سلنیوم" برای عملکرد بهتر غده تیروئید مفید استدستورالعمل پخت برنج قهوهایبرنج قهوهای بهدلیل سبوس کامل بودن، دیرتر پخته میشود لذا برای پخت باید:1. شب قبل، برنج را پس از یکبار شستوشو در ظرف ریخته و دو برابر حجم آن آب اضافه کنید.2. بعد از حداقل 12 ساعت بدون آنکه آب را دور بریزید، قابلمه را روی شعله ملایم قرار دهید تا آرام بجوشد.3. هنگامی که نیمی از آب جوشید، شعله را برای نیم ساعت خاموش کنید تا آب باقیمانده بهخوبی جذب برنج شود.4. مجدداً شعله را روشن کنید تا آب کاملاً جذب شود.5. با حذف آب، آن را دم کنید.بهیاد داشته باشید برنج قهوهای پس از پخت، نسبت به برنج سفید، اندکی سفتتر است.