کد خبر: ۲۳۸۴۲۲
تاریخ انتشار: ۲۱:۳۰ - ۰۹ مرداد ۱۳۹۸ - 2019July 31
در بعضی از انواع مزاج، خوردن یک غذای نامناسب می‌تواند عواقب زیادی داشته باشد. پس آزمون مزاج و تشخیص مزاج ما را در سلامتی و زندگی شاد کمک خواهد کرد
شفاآنلاین>سلامت>در حقیقت مزاج تمامی جنبه های زندگی ما تحت تاثیر طبیعت بدنمان قرار دارد، نوع غذایی که می خوریم می تواند تاثیرات بسیار مهمی بر تمامی اعضای بدن ما از مغز و اعصاب گرفته تا قلب و معده و کبد و کلیه ها داشته باشد.

انواع مزاج و خصوصیات آنها

به گزارش شفاآنلاین، در بعضی از انواع مزاج، خوردن یک غذای نامناسب می‌تواند عواقب زیادی داشته باشد. پس آزمون مزاج و تشخیص مزاج ما را در سلامتی و زندگی شاد کمک خواهد کرد.

بسیار دیده اید که افرادی حتی با خوردن یک خرما بدنشان جوش<Boiling> می‌زند، غذای نامناسب با مزاج شما می‌تواند موجب تغییرات خواب، حالت عصبی، اختلال حافظه، اختلال هضم، اختلال دفع، عوارض پوستی، نشانه‌های درگیری کبد و قلب و اندام‌های تناسلی را نشان دهد. نوع نوشیدنی ها، لباس ها، هوای استنشاقی، استراحت روزانه و چگونگی دفع و حالت‌های عصبی و روانی، مستقیما مرتبط با حالات طبیعی یا مزاجی است، بنابراین برای داشتن زندگی سالم و طبیعی، و آرامش روحی، همه ما نیازمند به شناخت مزاج یا طبیعت خود هستیم.

صفرا ترشحات کبد است که رنگ آن زرد است، جزء آتش بوده، گرم و خشک است و گرما‌ی زیاد تولید میکند.

۱. مزاج صفراوی:

کسانی که صفرای زیاد تولید می‌کنند علائم زیر را دارند: سردرد دارند – شقیقه آن‌ها نبض می‌زند – زردی سفیدی چشم – سیاهی رفتن چشم – سرگیجه<Vertigo> – طعم دهانشان تلخ شده – و همچنین ترش کردن گلو، و وقتی صفرا داخل معده بیاید – تشنگی – سوزش جگر، زیر دنده راست آن‌ها خیلی گرم شده و حداقل دو درجه تب دارند _. لب‌های آن‌ها دچار خشکی شده – پوست سرشان ترک خورده و می‌سوزد و بعنوان شوره و حتی ریشه مژه و دور پلک سوخته و پوسته پوسته می‌شود – پوست زبر – رنگ ادرار زرد تیره – ابرو می‌ریزد – علاقه زیاد به آب یخ و یخ – تند خو و بهانه گیر – مو‌ها تک تک می‌ریزد – دیدن خواب هولناک افتادن از بلندی – جنگ و ستیز و…

علت: غذا‌های چرب و شیرین صفرا را زیاد می‌کند.

غذا‌های مضر برای صفرا مزاج‌ها: پرخوری – بعد از غذای مختصر دوباره غذا خوردن – آش رشته – ماکارونی سیر (مطلقا ً. نخورید مزاج کبد گرم و تراست و سیر تبدیل به آتش شده وبیمار حالش بد می‌شود) – شیرینی

درمان: انار و شاتوت بهترین دارو است. زرشک – تمشک – زرد آلو – هلو – خیار – کاهو – هویج – روغن زیتون – کنجد – سیب – گلابی – سوپ جو – کدو خورشتی – خوراک قارچ – کدو حلوایی – اسفناج – گشنیز – نخود فرنگی – عدس – ماش – جو دو سر و لیمو عمانی از جمله مواردی هستند که در درمان بیماران صفراوی موثر است.

۲. مزاج سوداوی:

سودا سرد وخشک از جنس خاک و رسوب خون است و PH = ۶ است و در طحال تولید می‌شود وطحال را فعال می‌کند. ph خون باید بالای ۷ باشد و اگر به ۷ برسد انسان به حالت اغماء و غش می‌رود.

اگر سودا زیاد شود طعم دهان شور می‌شود – دهان بوی عفونت می‌دهد – کابوس می‌بینید و دچار افسردگی و خستگی می‌شوید – خود خوری – فکر زیاد بدون آنکه بدانید – لاغری – بی نشاطی – یبوست شدید هفته‌ای یکبار – مدفوع قیری وسیاه – سوزش هنگام دفع ادرار – ادرار تیره خاکستری می‌شود – حالت تهوع – حس تاریکی چشم و شب کوری – تیرگی رنگ پوست و صورت – سوزش معده – خارش زیاد بدن وترک خوردن پوست – قلنج معده از جمله علائم بیماری سودا هستند.

علت بیماری سودا: غذا‌های مانده و بیا ت. و شور و نمک سود، سودا را زیاد می‌کند.

غذای مضر برای سوداوی مزاج‌ها: عدس – نوشابه با غذا – ماهی دودی – غذای مانده و بیات – نمک سود – خیارشور – گوشت پیر (رنگ قرمز تیره) و پنیر را نباید بخورند.

درمان سودا: خوردن غذای گرم و‌تر – ملین – سوپ جو (با پاچه گوسفند – کمی زنجبیل – زعفران) بعد از سلامتی عسل و قدومه شیرازی را مرتب استفاده کنید – توت – با آب گرم طهارت کنید – انجیر – خرما – کشمش – هل – دارچین – زیره – زعفران را نیز مصرف کنید.

۳. مزاج بلغمی:

بدن علیه خودش انقلاب می‌کند و رماتیسم مفصلی می‌آورد. مثل کشک و آب یا سفیده تخم مرغ است و مربوط به سیستم لنفاوی یا سیستم ایمنی است. از جنس آب است و سرد و‌تر است و در کسانی که سردی زیاد بخورند (ماست ترش) بلغم فعال می‌شود و عوارضی را به همراه دارد. زیر چشم پف کرده – مزه دهانشان ترش می‌شود – پوست شل و ول و سفید و آبکی می‌شود – پوست مقطعی سفید می‌شود (برص) و مو‌ها زود سفید می‌شود – لک قهوه‌ای در سفیدی چشم وسردی دست و پا _. پا درد و زانو درد – لرزش دست و پا (پارکینسون) دیر هضم شدن غذا – درد معده – تنگی نفس موقع خوردن غذا – قلنج می‌کنند و دوست دارند ماساژشان بدهند – درد کمر و درد بین شانه‌ها و گرفتگی ماهیچه پشت گردن – کسلی و خواب آلودگی – جاری شدن آب از دهان در خواب – وقتی از خواب بیدار می‌شوند دچار تپش قلب می‌شوند– رقیق بودن آب بینی – ترشح بینی – سرفه زیاد _. فراموشی – دفع ادرار زیاد همراه با فشار و ضعف مثانه.

علت بلغمی: غذا‌های لبنیاتی وترشی و سرکه بلغم را زیاد می‌کند.

غذا‌های مضر برای بلغمی مزاج‌ها: لبنیات – ترشی – لیته – شور – سیب زمینی – عدس – قارچ – گوشت گاو و گوساله – گوشت سفید (برای رماتیسمی‌ها بد بوده و درد را زیاد میکند) – چای – قهوه – نسکافه – میوه ترش و کال – نارنگی – کیوی – گرمک (سرد است) خیار پوست کنده – لیمو شیرین – سوپ جو با زنجبیل.

درمان: گوشت (شتر – گوسفند – کبوتر – سار – گنجشک) – ادویه جات (هل – دارچین – زنجبیل – زیره – زعفران – زنیا – سرنجان – خولنجان – سیر – موسیر – خردل) – سبزیجات (کرفس – نعناع – ریحان – جعفری – ترخون – مرزه) – کلم – مارچوبه – هویج – کدو حلوایی – لیمو ترش – گندم – نخود – گردو هندی – قدومه شیرازی.

۴. دموی مزاج:

از جنس هوا و گرم و‌تر است و برای رساندن غذا و اکسیژن به سلول‌ها است و اگر زیاد شود مزه دهان شیرین می‌شود – سرسنگین شده – چرت زدن – کم حواس – کش آمدن آب دهان – زبان قرمز می‌شود مثل آنکه رب انار یا زرشک خورده باشد و بدن دچار خارش و دمل و جوش ریزشده، بیشتر در ناحیه گردن بین کتف _. از لثه خون می‌آید و مضطرب می‌شود.

علت دموی: پر خوری و خوردن بیش از حد، خون را زیاد می‌کند.

غذای مضر برای دموی مزاج‌ها: پرخوری – بادنجان – غذای نشاسته‌ای – آب یخ – شیرینی – غذای ممنوعه

درمان: ناشتا (خاکشیر – بارهنگ – تخم ریحان – قدومه شیرازی – بالنگو – اسفرزه) یکی از این‌ها را در آب بریزید، حجمش که زیاد شد، بخورید. حرکات دودی روده را زیاد کرده و روده به راحتی کار می‌کند.سلامت دات لایف
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: