کد خبر: ۲۳۸۲۸۵
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۰ - ۰۷ مرداد ۱۳۹۸ - 2019July 29
این عارضه باعث درد شدید مفاصل، گرفتگی شدید عضلانی، خشکی و سفتی مفاصل درگیر و در نهایت از کار افتادگی آن مفصل می شود
شفا آنلاین>سلامت>عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: قیمت داروی بیماران هموفیلی موسوم به فاکتور هشت بسیار گران است درصورتیکه اگر شخص مبتلا به هموفیلی نوع A دچار خونریزی طولانی و شدید شود، تقریبا تنها درمان قطعی آن تزریق فاکتور انعقادی هشت خالص است.

به گزارش  شفا آنلاین، از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سایه پرخیده افزود: فاکتور هشت از پلاسمای خون انسان حاصل می شود که مقدار آن بسیار اندک است.

وی،  مهم ترین عارضه خطرناک برای مبتلایان به هموفیلی را خونریزی داخل مغزی عنوان کرد و اظهار داشت: عارضه خونریزی در مفاصل یکی از شایع ترین تظاهرات بالینی است که بیشتر در زانو و پاشنه رخ می دهد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: این عارضه باعث درد شدید مفاصل، گرفتگی شدید عضلانی، خشکی و سفتی مفاصل درگیر و در نهایت از کار افتادگی آن مفصل می شود.

وی یادآور شد: مفصلی که خونریزی در آن رخ می دهد، احتمال خونریزی مجدد در آن بیشتر است و این چرخه معیوب به طور مرتب تکرار خواهد شد.

شیوع بالای هموفیلی در برخی استان ها
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در ایران حدود ۱۲ هزار مبتلا به هموفیلی وجود دارد که شیوع آن به ترتیب در استان های تهران، خراسان رضوی و فارس بیشتر از سایر استان های کشور است. هموفیلی یک اختلال خونریزی دهنده ارثی است که به علت کمبود فکتور انعقادی هشتم، نهم یا یازدهم در مسیر داخلی انعقاد خون تظاهر می یابد.

این فوق تخصص خون اظهار داشت: در صورت هموفیلی شدید، علائم این بیماری در اوایل دوران نوزادی به صورت علائم خونریزی دهنده مکرر به شکل کبودی، خونریزی از لثه، خونریزی از دستگاه گوارش، دستگاه ادراری، خون دماغ های مکرر، خونریزی در زمان ختنه، خونریزی در زانو و حتی در زمان روند جراحی بروز پیدا می کند.

وی درباره انواع هموفیلی(hemophilia) بر اساس نوع فاکتورهای انعقادی کاهش یافته، گفت: هموفیلی نوع A بر اثر کمبود فاکتور هشت، هموفیلی B بر اثر کمبود فاکتور نهم و هموفیلی C  بر اثر کمبود فاکتور یازدهم رخ می دهد.

این متخصص خون و آنکولوژی با تقسیم بندی بیماری هموفیلی بر اساس شدت علائم بالینی به سه دسته، اضافه کرد: اگر مقدار فعالیت فاکتور در خون بالای پنج درصد نرمال باشد، هموفیلی خفیف، اگر بین یک تا پنج درصد نرمال باشد هموفیلی متوسط و اگر مقدار فعالیت فاکتور در خون زیر یک درصد نرمال باشد هموفیلی شدید محسوب می شود.

هموفیلی در بارداری قابل تشخیص است
 پرخیده در مورد راه های برای پیشگیری از تولد نوزاد مبتلا به این بیماری توضیح داد: هموفیلی در اغلب موارد قبل از تولد قابل شناسایی است، به آن معنا که با انجام آزمایش ژنتیک با نمونه برداری از پرده های جنین در هفته دهم تا دوازدهم یا به وسیله آمینوسنتز (یکی از آزمایش های تشخیصی قبل از تولد) پس از هفته پانزدهم بارداری(Pregnancy) قابل تشخیص است.

وی درباره مراقبت های لازم برای افراد مبتلا، توصیه کرد: در درجه اول به علت اینکه این بیماری یک بیماری مزمن است، احتیاج به ایجاد مراکز مراقبت جامع برای درمان کلیه عوارض ایجاد شده برای این بیماران در همه سطوح وجود دارد.

این متخصص خون و آنکولوژی(oncology) همچنین با اشاره به احتمال خونریزی مبتلایان به هموفیلی تاکید کرد: در زمینه این بیماری برای مراقبت های دندانپزشکی، فیزیوتراپی، تزریق فاکتور و فرآورده، به پرسنل تعلیم دیده و متبحر نیاز است.

وی همچنین نیاز به مشاوره قبل از ازدواج، کلینیک های مربوط به بیماری های داخلی و قلب، روانپزشکی و روان شناسی مخصوص این بیماران را ضروری عنوان کرد.

 بر اساس این گزارش، ۱۱ هزار و ۲۵۰ بیمار هموفیلی و سایر اختلالات خون ریزی دهنده در سامانه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ثبت شده‌اند که در ۸۳ مرکز درمانی در دانشگاه‌ها یا دانشکده‌های علوم پزشکی به آنان خدمات درمانی ارائه می‌شود.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: