ترکیبات و ارزش غذایی شیر نارگیل با توجه به اینکه کاملا طبیعی یا صنعتی باشد، متفاوت خواهد بود
شفا آنلاین>تغذیه>شیر نارگیل[ مایع سفیدی که داخل نارگیل است] در بسیاری از دستورهای آشپزی به خصوص در نواحی آسیایی و کشورهایی مانند تایلند کاربرد دارد اما به عنوان یکی از ترکیبات در تولید محصولات زیبایی و روش های طبیعی سلامت <Natural Health Methods>نیز استفاده می شود.
به گزارش شفا آنلاین:افزون بر مایع شیری رنگ درون میوه که به شیریا شیره نارگیل شهرت دارد، در بسیاری از موارد، پالپ تازه میوه نیز رنده، با آب جوش مخلوط و استفاده می شود که اگرچه خواص کمتری دارد اما به هر حال مغذی و مفید است.
ارزش غذایی و کالری « شیر نارگیل»
شیر نارگیل[با مخلوط شیر و نارگیل اشتباه نگیرید]، منبعی غنی از چربی ها به خصوص اسیدهای چرب اشباع از جمله لوریک اسید به حساب می آید. این مایع همچنین فیبر و مواد معدنی فراوانی مانند آهن، سلنیوم، کلسیم، منیزیوم ،پتاسیم، فسفر، منگنز، روی و مس دارد. شیر نارگیل منبع خوبی از ویتامین های B1، B3، B5 ،B6،E و تا حدی ویتامین C است. از طرفی 100 میلی لیتر شیر نارگیل طبیعی 230 کیلو کالری دارد. این مقدار همچنین حاوی 10درصد چربی است که البته کلسترول ندارد. شیر نارگیل مطلوب حاوی حدود 50 تا 60 درصد آب است.
شیر نارگیل طبیعی بنوشید
ترکیبات و ارزش غذایی شیر نارگیل با توجه به اینکه کاملا طبیعی یا صنعتی باشد، متفاوت خواهد بود. افزون بر این بهتر است بدانید که در بسیاری از انواع شیر نارگیل های صنعتی به دلیل کاهش قیمت محصول، این نوشیدنی تنها حاوی 5درصد شیر نارگیل است و عملا شما آب می خورید.
معمولا روی چنین محصولاتی به ترکیب مواد تشکیل دهنده اشاره شده است که اگر مقدار شیر نارگیل کمتر از 10 درصد باشد، در واقع این نوشیدنی هیچ ارزشی نخواهد داشت.
تهیه شیر نارگیل خانگی
برای تهیه شیر نارگیل، یک پیمانه گوشت رنده شده نارگیل تازه یا پودر نارگیل را با یک پیمانه آب داغ مخلوط کنید و پس از خنک شدن از صافی عبور دهید. شیر را در ظرف شیشه ای بریزید، در یخچال نگهداری کنید و در کمتر از سه روز مصرف کنید.
فواید « شیر نارگیل» بر سلامت
تاثیرات مثبت بر دیابت
مطالعات پزشکی نشان می دهد نوشیدن منظم شیر نارگیل باعث کاهش سطح قند خون می شود و عوارض دیابت را کاهش می دهد.در واقع بر اساس این یافته ها، شیر نارگیل با کاهش مقدار آلبومین گلیکوز شده، روند بهبود زخم در مبتلایان به این بیماری را تسریع می کند.همچنین از آنجا که شاخص گلیسمی پایینی دارد، افزایش و کاهش انرژی ناشی از مصرف قندهای تصفیه شده را در پی ندارد.
تاثیر بر زیبایی
ریزمغذی های شیر نارگیل تاثیر مطلوبی بر سلامت پوست و مو دارد و به خوبی پوست سر را تغذیه می کند که از این نظر موجب جلوگیری از ریزش مو و تقویت پیاز آن می شود.شیر نارگیل برای پوست نیز بسیار مفید است و یک رطوبت رسان طبیعی محسوب می شود. این نوشیدنی حالت الاستیته خوبی به پوست می دهد و در نتیجه بروز علایم پیری و چین و چروک را به تعویق می اندازد همچنین این ماده می تواند علایم آفتاب سوختگی را به خصوص در زمان شنا بهبود دهد.
نوشیدنی فاقد لاکتوز
شیر نارگیل را می توان جایگزینی مناسب به جای شیر گاو برای افرادی دانست که به لاکتوز شیر حساسیت دارند یا به دلایلی مانند رژیم گیاه خواری انواع فراورده های حیوانی را از برنامه غذایی خود حذف کرده اند. مقدار مناسب کلسیم؛ 38 گرم در هر فنجان در کنار انواع ویتامین ها و مواد معدنی از جمله دیگر مزیت های این نوشیدنی است.
پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی
بیماری های قلبی عروقی جزو ناراحتی های شایع امروزی است که همه افراد در سنین مختلف را درگیر می کند، نوشیدن شیر نارگیل می تواند یکی از عوامل پیشگیرانه در ابتلا به این بیماری ها باشد. در واقع، به دلیل وجود لوریک اسید، شیر نارگیل تاثیر مثبتی بر وضعیت چربی های بدن ایجاد می کند. این نوشیدنی همچنین سطح LDL خون را نیز پایین می آورد و HDL را افزایش می دهد که این تاثیر در افرادی که شیر نارگیل طبیعی را به طور مرتب مصرف می کنند، دیده می شود البته تاثیر آن در مواردی که شیر نارگیل تنها به عنوان یک ماده افزودنی مانند بسیاری از دستورهای آشپزی آسیایی استفاده می شود، تایید نشده است.
تاثیر مثبت اسیدهای چرب بر مغز
همان طور که اشاره شد، شیر نارگیل سرشار از اسیدهای چرب اشباع با زنجیره متوسط مانند لوریک اسید است که این نوع از چربی ها برای مغز مفید است. این چربی ها به راحتی در کبد به ترکیباتی محلول در آب به نام اجسام کِتونی تبدیل می شود که مغز از آن ها به عنوان منبع انرژی استفاده می کند. کِتون ها همچنین برای افراد مستعد یا مبتلا به اختلالات حافظه ودر پیشگیری از بیماری آلزایمر مفید است.
آنتی ویروس و آنتی باکتری
شیر نارگیل خواص آنتی ویروس، آنتی باکتری و آنتی فونژیک ( ضد قارچ) دارد. مطالعات حاکی از آن است که تغییر لوریک اسید در کبد می تواند اجزای عوامل بیماری زا را تجزیه کند.این اسید چرب حدود نیمی از ترکیبات شیر نارگیل را تشکیل می دهد که دیگر خوراکی غنی از این نظر، شیر مادر است. شیر نارگیل به دلیل خواص آنتی باکتریایی، باکتری های عامل زخم ها را از بین می برد که برای بهره مندی از این تاثیرات، توصیه می شود این نوشیدنی تازه هر روز میل شود.
مراقبت از کبد
اسیدهای چرب فراوان موجود در شیر نارگیل، نقش مثبتی در مراقبت از کبد دارد.
منبع:www.nutreatif.com
نویسنده : مریم سادات کاظمی | مترجم