شفا آنلاین:فرش ایرانی که با هنر و روح بافندگان آمیخته، دارای پیشینه تاریخی و فرهنگی است. کهنترین دستبافتهای که باستانشناسان به آن دست یافتهاند قالیچهای است که به دلیل پیدا کردن آن در گور یکی از فرمانروایان سکایی در دره پازیریک در سیبری به نام قالیچه پازیریک نامیده شده است و هماکنون در موزه آرمیتاژ لنینگراد نگهداری میشود . صاحبنظران با توجه به نقشهای روی این قالی که شبیه نقوش هخامنشی است آن را ایرانی میدانند و بر این باورند که فرش پازیریک از دستبافتههای مادها و پارتهاست.
به گفته مورخان، فرش ایران در دوران ساسانی نیز از شهرت و اعتبار جهانی برخوردار بود، به طوری که سالنامه چینی سوئیسو در این دوران از فرش پشمی ایران به عنوان کالای وارداتی به چین نام میبرد. اما پس از فروپاشی نظام ساسانیان، این هنر که بیشتر توسط اشراف ساسانی حمایت میشد در یک مقطع زمانی دچار رکود شد و با پراکنده شدن هنرمندان در شهرهای مختلف، هنر فرشبافی با نمودی ضعیف به بقای خود ادامه داد، اما این روند دیری نپایید و خلفای بنیعباس به این هنر توجه کردند و موجبات شکوفایی این هنر را پدید آوردند.
در دوران صفوی که عصر درخشان و پرشکوه احیای هنر در تمام زمینههاست، آثار ارزندهای بافته شد که یکی از نمونههای ارزنده موجود در موزههای مشهور جهان قالی اردبیل است که برای مقبره شیخ صفیالدین اردبیلی، جد بزرگ صفویان بافته شده و اکنون در موزه ویکتوریا و آلبرت نگهداری میشود. در این دوره حمایت شاهان صفوی و ابراز علاقه آنان به این حرفه باعث شد تا صنعت فرشبافی از پیشه و حرفه روستایی تا مقام یکی از هنرهای زیبا ارتقا یابد. شاهعباس در این مهم نقش بسزایی داشت، زیرا وی با تاسیس کارگاه قالیبافی در کنار کاخهای سلطنتی خود بین چهلستون تا میدان شاه، بافندگان را مستقیم زیر نظر داشت تا از کیفیت بافت و ظرافت آنها مطمئن شود. گسترش روابط تجاری با کشورهای اروپایی و ورود گردشگران و سفرا به ایران و استقبال آنها از قالیهای نفیس ایرانی بر اهمیت دستبافتهها و رونق سفارشها افزود.
شاهعباس با گردآوری بهترین نقاشان، طراحان و بافندگان از سراسر کشور و تجمع آنها در کارگاههای سلطنتی، شاهکارهای بیمانندی را در هنر فرشبافی سبب شد و نقشهای قالی با الهام از نقوش نگارگری و تذهیب توسط هنرمندان دگرگون شد و این نکتهای است که در حال حاضر بسیاری از صادرکنندگان خواستار آنند تا با ایجاد کارگاههای متمرکز بر شیوه تولید آن نظارت شود. با انقراض صفویان، افول هنر فرشبافی نیز آغاز شد و با تاخت و تاز افغانها در ایران به این صنعت آسیب وارد شد.
نادرشاه نیز برای حفظ انسجام و یکپارچگی کشور فرصت آنکه به مسائل هنری بپردازد را نداشت، اما دوباره با حفظ امنیت و آرامش هنری که در خفا به حیاتش ادامه میداد در دوره زندیه اعتبار بیشتری یافت و مورد توجه فرمانروایان قرار گرفت.
در دوره قاجاریه نیز با رونق بازارهای اروپا که از دوره صفویه آغاز شده بود و طی قرون متمادی افت و خیز فراوانی را پشت سر نهاده بود، سیر عادی خود را در پیش گرفت. بازرگانان تبریزی به تاسیس کارگاههای فراوان قالیبافی نهتنها در تبریز بلکه در کرمان، مشهد، کاشان و دیگر شهرهای ایران همت گماشتند و قالیهای بافته شده از طریق استانبول به اروپا صادر میشد.
فرش ایران در دهههای گذشته
به گفته بازرگانان ایرانی، تا دهه 30 شمسی بازار هدف فرش ایران بازار لندن و در اوایل دهه 40 این بازار به هامبورگ آلمان تغییر یافت که عمده تجار آن هم ایرانیالاصل بودند و از دهه 40 به بعد که بازار فرش ایران در اروپا رونق گرفت، قیمت فرش ایران نیز افزایش یافت؛ اما از دهه 70 به بعد با ورود رقبای هندی، چینی و پاکستانی و کپی طرحهای ایرانی و فروش فرش خود به عنوان فرش ایرانی، هندی ساروق و اساروق کاشان در بازارهای جهانی فرش ایران دچار آسیب شد.
به گفته تجار، در سالهای اخیر به دلیل مسائل سیاسی، تحریمهای اقتصادی، ورود افرادکمصلاحیت در این حوزه بویژه در بخش گمرکات و قیمتگذاری، برخی تجار متعهد خانهنشین شدهاند که به مرور نیز با گرم شدن بازار قاچاقچیان، ورود رابطهای افراد و بروکراسی طولانی، صادرات دچار مشکلات بیشتر شده و در سالهای گذشته رواج حراجیهای ایرانی تقلبی در آلمان و اشباع شدن بازار از فرشهای تولید شده رقیب، به سلب اعتماد کشورهای غربی از فرش ایران انجامیده است.
رکود در صادرات فرش
بازار فرش ایران سالهاست که در رکود به سر میبرد و به گفته صادرکنندگان فرش این رکود 10 سالی است که ادامه دارد. اما با این وجود و با وجود کاهش صادرات مسوولان بازرگانی کشور معتقدند سهم ایران از بازارهای جهانی کاهش نیافته است.
براساس آمار رسمی، فرش ایران به 100 کشور جهان صادر میشود که در این میان حدود 98 درصد صادرات به 25 کشور میرود. براساس این آمار، حدود 45 درصد فرش کشور فقط به آمریکا و آلمان صادر میشود و نزدیک به 15 درصد آن جذب بازار امارات، لبنان، عربستان سعودی، کویت، ترکیه، بحرین و قطر میشود.
اما به گفته صادرکنندگان، صادرات فرش در رکود چشمگیری به سر میبرد و همین مساله انگیزه صادرات را از صادرکنندگان گرفته است. در این میان نیز نقش رقبای خارجی بیتاثیر نبوده است. اما آنچه مسلم است این که تبلیغات مناسب و برنامهریزی و سیاستگذاری صحیح میتواند فرش ایران را از رکود خارج کند.
دراین تصاویر خبرنگارافتخاری شفاآنلاین درشهربن آلمان ،تصاویری ازیک فرش فروشی ایرانی-متعلق به آقای علی طبیبی ،تاجرسرشناس ایرانی مقیم آلمان - راکه به رغم تمام مشکلات موجودهمچنان درمرکزاین شهر گوشه ای ازهنر مردمان ایران زمین را به رخ غربی های می کشدرا ثبت کرده است که مشاهده می نمائید.
گزارش:
تاتیانا طبیبی-خبرنگار افتخاری شفاآنلاین- آلمان
کورش هستم از تهران ميشه گفت متخصص رفوى انواع فرش و گليم و سوزنى هستم .
همينطور خبره رنگرزى پشم بصورت رنگ ثابت هم هستم .
ايا امکان همکارى با شما رو دارم؟
شما درصورت تمایل می توانید با شماره 0049-2289813998 تماس بگیرید
ولی افسوس وصدافسوس که به فراموشی سپرده شده واصلا حمایت نمیشه وکشورهایی مثل چین و هند و پاکستان وافغانستان دارند جای ایران رو میگیرند مسوولان توجه و همایت شما را میطلبد
دصورت تمایل می توانید با شرکت آقای طبیبی درآلمان تماس بگیرید
00492289813998
درصورت تمایل می توانید با تجارفرش درهامبورگ تماس بگیرید ویا با شرکت طبیبی درشهربن تماس حاصل نمایید تا مشاوره دریافت نمایید
2289813998
شما می توانید به بازارفرش درتهران مراجعه کنید
من خودم مرمّت کار (روفوگر)فرش هستم و در صورت نیاز علاقمند به همکاری هستم.
۰۹۱۷۲۹۴۴۶۷۰
درصورت تمایل برای تماس با آقای طبیبی با شماره
00492289813998
درآلمان تماس بگیرید
من دنبال شماره این مغازه هستم کسی میتونه راهنماییم کنه برا. پیدا کردنش
شما می توانید درصورت تمایل با شماره تلفن 00491788139980
تماس بگیرید
شما می توانید درصورت تمایل با تلفن همراه آقای طبیبی درآلمان تماس بگیرید
هاشمي إز كلن
آن سالها هنوز موفق نشده بود اقامتش را بگیرد. فکر می کنم خانه اش در تهران حوالی خیابان بهبودی بود
می توانید پرس و جویی بکنید و خبری از او اگر یافتید به ایمیل من پیام بدهید. سپاسگزارم
با سلام آقای حبیبی لطفا آدرس ایمیل یا شماره تلگرامی بدین. سوال مهمی دارم راجع به بازاریابی فرش. متشکرم
بنده علاقه دارم در زمینه صادرات تابلو فرش و فرش به آلمان فعالیت کنم . اما چون در ابتدای راه هستم . هیچگونه اطلاعاتی در این زمینه ندارم.و چگونگی دسترسی به خریدار در آلمان را ندارم .
میتونم از شما خواهش کنم .بنده رو در این زمینه راهنمایی بفرمایید .
با تشکر
شماره تماس 09354023008
Mshams56@yahoo.com
۰۹۱۴۴۰۰۵۰۸۶
من چند تخته فرش نفیس بافت قم و کاشان دارم که تعدادی شون برای ۵۰ سال قبل هست که شسته نشده
میخواستم در المان یا لندن به فروش برسونم نیاز به تجربه و راهنمایی شما داشتم
من دانشجوهستم بخاطر شرایط اقتصادیم میخوام چندتا فرش ببرم آلمان برای فروش ولی نمیدونم از کی باید کمک بگیرم،زبان آلمانی هم بلدم،نمیدونم چه نوع فرشایی تو آلمان بهتر فروش میره چون خودم بافندگی میکنم میخوام از اونا ببافم،ممنون میشم اگه کسی بتونه کمکم کنه
من دانشجوهستم بخاطر شرایط اقتصادیم میخوام چندتا فرش ببرم آلمان برای فروش ولی نمیدونم از کی باید کمک بگیرم،زبان آلمانی هم بلدم،نمیدونم چه نوع فرشایی تو آلمان بهتر فروش میره چون خودم بافندگی میکنم میخوام از اونا ببافم،ممنون میشم اگه کسی بتونه کمکم کنه
بهزاد هستم از تبریز، دیگه نیازی به تعریف فرش تبریز نیست
من مغازه و کارگاه فرش و تابلو فرش دستباف تو تبریز و اطراف تبریز رو دارم
میخواستم ببینم امکان همکاری رو با فروشگاه های آلمانی رو چطور میتونم محیا کنم
اینجا ما فرش و تابلو فرش های دستباف با الیاف طبیعی داریم که مطمئنم که با کیفیتشون شرمنده شما نمیشیم.
در ابتدا کمال تقدیر و تشکر را از شما همکار گرامی دارم که با توجه به نابودی هنر فرش ایرانی امثال شما این فرهنگ اصیل کشورمان را در سرزمینهای دور به منصه ظهور رساندید و در جهت حفظ هویت و پرچم کشورمان تلاش کردید!
من با بیش از ۲۳ سال سابقه کار در زمینه رفوگری و شستشوی انواع فرشهای صادراتی نیز خواستار حفظ و ترویج این صنعت ملی در دنیا هستم!
با توجه به سابقه کاری شما میخواستم بدانم در آنجا زمینه فعالیت در حوزه خدمات فرش( رفوگری و قالیشویی ) چطور هست؟؟
خیلی ممنون میشم اگر راهنماییم بفرمایید