کد خبر: ۲۳۷۸۵۶
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۰ - ۰۲ مرداد ۱۳۹۸ - 2019July 24
در واقع خودمراقبتی در افرادی معنا دارد که سواد خواندن و نوشتن دارند، ترکیب این توانایی با مهارت‌های اجتماعی به افراد این توانایی را می‌دهد که اگر نیاز به خدمات سلامتی داشتند بدانند به کجا و چه کسی مراجعه کنند
شفا آنلاین>سلامت>رییس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی گفت: خودمراقبتی یک مهارت شناختی و اجتماعی است و زمانیکه اینها با هم همراه شوند می‌توانیم بگوییم فرد دارای سواد سلامت<Health literacy> است.

به گزارش شفا آنلاین:دکتر منتظری در هفتمین سمپوزیم و چهارمین جشنواره ملی خودمراقبتی و آموزش بیمار در مجتمع بیمارستانی امام خمینی با بیان این مطلب افزود: در واقع خودمراقبتی در افرادی معنا دارد که سواد خواندن و نوشتن دارند، ترکیب این توانایی با مهارت‌های اجتماعی به افراد این توانایی را می‌دهد که اگر نیاز به خدمات سلامتی داشتند بدانند به کجا و چه کسی مراجعه کنند.

وی تصریح کرد: این افراد می‌دانند که چطور باید از صحت اطلاعاتی که درباره سلامت وجود دارد، آگاه شوند و چگونه از آن بهره ببرند. خودمراقبتی شامل اقداماتی قبل، حین و بعد از بهبودی بیماری است.


منتظری اضافه کرد: مشکل نبود سیاست واحد در نهادی مانند وزارت بهداشت و درمان است، کسانی که امروز در راس هستند کارهایی را شروع می‌کنند اما زمانیکه عده‌ای دیگر در راس کار قرار می‌گیرند تمام سیاست‌ها را از بین می‌برند و این روند در وزارت بهداشت ادامه می‌یابد.

رییس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی با اشاره به برخی از مستندات خودمراقبتی در مقالات علمی، گفت: مجله حیات در سال ۲۰۱۸ مقاله‌ای را کار کرده کرده و در آن گفته شده که سواد سلامت پیش‌بینی کننده میزان خودمراقبتی در بیماران است، سواد نقادانه از انواع سواد سلامت است که می‌تواند کمک اثرگذارتری داشته باشد.

وی تصریح کرد: به دین معنا که در ارتقای سواد سلامت از نظرات نقادانه قبلی، خودمان و برنامه‌های آینده بهره ببریم. سواد نقادانه است که می‌تواند به خودمراقبتی کمک کند.

منتظری اضافه کرد: البته زمانیکه افراد دارای سواد سلامت پایینی هستند خودمراقبتی می‌تواند، خطرناک شود. تجویز بیجا، مصرف داروی اشتباه با توصیه‌های اشتباه و رفتارهایی از این دست بسیار خطرناک هستند.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: