به گزارش شفا آنلاین،سید جواد علوی درباره مزاج گیاهان، حیوانات و مصالح اظهار داشت: در گیاهان وجود عناصر 4گانه به وضوح دیده میشود که تظاهرات بالینی آن را هنگام مصرف کردن آن میتوان دریافت کرد.
به گفته وی گیاهانی که هنگام مصرف آن موجب گرمی در بدن میشود، گیاهان گرم و تر و گیاهانی که با خوردن و حتی لمس کردن آن دچار خارش و تشنگی و گرمی شدید شده و مصرف بیش از آن موجب لاغری و خشکی میشود، گیاهان گرم و خشک هستند.
این کارشناس طب سنتی عنوان کرد: گیاهانی که موجب دفع حرارت شده و تشنگی را فروکش میکند و مصرف بیش از حد آن موجب کاهش انرژی میشود گیاهان سرد و تر است همچنین گیاهانی که با مصرف بیش از حد آن موجب خشکی و لاغری بدن میشود، گیاهان سرد و خشک است.
علوی بیان داشت: در مجموع میتوان این طور نتیجه گرفت که عناصر گرم و خشک را صفرا زا، عناصر گرم و تر را مولد خون، عناصر سرد و تر بلغم زا و مواد سرد و خشک را سودا زا نامگذاری کنیم.
وی ادامه داد: علاوه بر گیاهان حیوانات نیز دارای مزاج مختلف هستند به عنوان مثال زنبور از جنس صفراست و عنصر آتش در آن بیشتر است و مورچه از جنس سودا و از عنصر خاک است؛ شیر گرم و تر و عنصر هوا در آن غلبه دارد، گرگ از عنصر صفرا، سگ از عنصر سودا است.
علوی گفت: مواد و مصالح معدنی نیز دارای مزاج گوناگون است به عنوان مثال گچ دارای مزاج سرد و تر است و جاذب رطوبت است و برای کسانی که در مناطق مرطوب و سرد زندگی میکنند نباید برای پوشش جدار داخلی منازل از گچ استفاده نکند.
علوی خاطرنشان کرد: گچ موجب جذب رطوبت بیشتر فضا میشود و ساکنان این منازل بیشتر به بیماریهای سرد یعنی رماتیسم و پا درد میشوند، بنابراین چوب که عنصر گرم و خشک است را باید بیشتر در ساخت منزل استفاده کرد.