کد خبر: ۲۳۴۰۷
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۰ - ۰۶ خرداد ۱۳۹۳ - 2014May 27
شفا آنلاين-استاد فیزیک دانشگاه صنعتی شریف گفت: مهاجرت مغزها از ایران منجر به خروج ژن های ایرانی از کشور می شود.
به گزارش شفا آنلاين،دکتر رضا منصوری اظهار داشت: به عنوان مثال، مساله فرار مغزها را به راحتی نمی توان حل کرد و این آسیب های این موضوع، فقط مباحث مالی و زیانهای اقتصادی نیست و باید درنظر گرفت که از طریق فرار مغزها، ژن های انسانی ایرانی از کشور خارج می شود و ایران در یکصد سال گذشته، بسیاری از ژن هایش را از دست داده است.

وی بیان داشت: آسیب شناسی یکی از اساسی ترین اصول در حل آسیب های اجتماعی است و باید بیاندیشیم و ریشه یابی کنیم که چرا جوانان و متخصصان ما به خارج می روند تا بتوانیم چاره ای برای آن بیاندیشیم.

منصوری به ریشه های تاریخی برخی مشکلات کشور نیز اشاره کرد و گفت: ما یک تمدن چند هزار ساله داریم و پیشرفت های علمی و فناوری خوبی در گذشته داشته ایم اما باید قبول کنیم که یک دوره افول 750 ساله هم داریم که از زمان سلجوقیان آغاز شده است.

وی با یادآوری اینکه جامعه ما در دوران گذار است، تاکید کرد: دوران گذار پس از یک دوره افول طولانی، به طور طبیعی دهه ها به طول می انجامد و انواع نا ملایمات در آن وجود دارد چراکه هنجارهای اجتماعی درحال عوض شدن هستند و کسانی که دلشان برای کشور می سوزد باید این نا ملایمات را علت دوران گذار ببینند.

استاد دانشگاه صنعتی شریف اظهار داشت: ما در 800 سال گذشته به خودمان اجازه تفکر ندادیم و حتی در دوره دولت قبل، دانشگاه ها به سمتی سوق داده شدند که افراد در چارچوب معین، اجازه فکر کردن داشته باشند و البته معتقدم که آنها اهل خیانت به کشور نبوده و با نیت پاک و خدمت به کشور این کار را انجام می دادند اما متوجه نبودند که دنیا عوض شده و ذهن مردم دنیا طور دیگری فکر می کند.

منصوری تصریح کرد: بخش سیاسی کشور ما برای تحلیل، خاموش است و البته انتظاری هم از آن نیست اما بخش دانشگاهی ما باید در این زمینه به صورت جدی کار کنند و به تحلیل علم بپردازند.

وی خاطرنشان کرد: در ایران هنوز به اندازه کافی بر روی مفهوم اجتماع علمی کار نکرده ایم و گفتمان علم نیز در کشور ما اتفاق نمی افتد و تا وقتی که این دو عامل نباشد پژوهش علمی به جایی نخواهد رسید


** مقاله نویسی نباید معیار ارزیابی علمی باشد

عضو شورای بین المللی فرهنگستان علوم کشورهای درحال توسعه خاطرنشان کرد:مقاله نویسی، تمرین نوشتن و مشق علم است قرار نبود مقاله به ابزار ارزیابی علم کشور تبدیل شود.در سالهای اخیر سیاست تشویق مقالات را داشتیم اما ارزیابی علم یک مقوله دیگر است که ما این دو را با یکدیگر اشتباه گرفته ایم.

وی با انتقاد از برخی ملاک های ارتقای استادان دانشگاه و نمره دهی به دانشجویان گفت: تا زمانی که داشتن چند مقاله ISI را شرط گرفتن مدرک دکتری بدانیم و این موضوع یکی از شروط ارتقای استادان باشد شاهد غلبه کمیت بر کیفیت خواهیم بود.

چهره ماندگار فیزیک ایران خاطرنشان کرد: تخمین می زنیم که سالانه بین سه تا پنج هزار پایان نامه دکتری و کارشناسی ارشد در کشور خرید و فروش شود و متاسفانه این واقعیت کشور ماست که در نتیجه کمی گرایی ایجاد شده است.

وی به ناهنجاری های حوزه های علمی کشور در مقایسه با کشورهای صنعتی اشاره کرد و گفت: 40 سال است که فکر می کنیم اگر این ناهنجاری ها را بشناسیم و آنها را رفع کنیم به کشوری پیشرفته تبدیل خواهیم شد مثلا فکر می کنیم اگر جلوی فعالیت شرکتهای خرید و فروش پایان نامه را بگیریم این ناهنجاری مرتفع می شود.

منصوری ادامه داد: مسائل اجتماعی بسیار پیچیده تر از مسائل فنی و مهندسی و تحقیقات بنیادی است و نمی توان راه حل های ساده برای آنها به کار گرفت زیرا این مسائل از جنس دیگری هستند
برچسب ها: مهاجرت ، مغز ، خروج ، ژن ، ایران
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: