زیتونها سرشار از اسیدهای چرب تک غیراشباع هستند. این اسیدهای چرب در واقع نوعی چربی هستند که موجب کاهش LDL (کلسترول بد) و در عین حال حفظ HDL (کلسترول خوب) میشوند
شفاآنلاین>
تغذیه>
خواص زیتون برای همه آشکار است. این میوههای کوچک فوقالعاده، توانایی ایجاد تغییرات بزرگی را در سلامتیتان دارند، مهمترین خاصیت آن که همه خواص دیگر را تحتشعاع خود قرار میدهد، حفظ سلامت قلب است.
رفع التهاب
به گزارش
شفاآنلاین،پلیفنولهای موجود در انواع زیتون<
Olive> میتوانند به کاهش التهاب مزمن با ممانعت از شروع آسیبهای بافتی در اندامها کمک کنند. زیتونها بهدلیل نقش اصلیشان در رژیمهای مدیترانهای که بر پایه سبزیجات، میوهها و دانههای کامل هستند و به سلامت بدن کمک میکنند، بهخوبی شناخته شدهاند. به همین دلیل مهم است که بر مصرف آنها در رژیم غذاییتان چه بهعنوان میان وعده و چه بهعنوان یک وعده غذایی کامل تمرکز کنید.
سلامت قلب
زیتونها سرشار از اسیدهای چرب تک غیراشباع هستند. این اسیدهای چرب در واقع نوعی چربی هستند که موجب کاهش LDL (کلسترول بد) و در عین حال حفظ HDL (کلسترول خوب) میشوند. از طرفی خواص آنتیاکسیدانی بسیار قوی پلیفنولهای موجود در زیتون از استرس اکسیداتیو و التهاب مزمن که از عوامل مهم ابتلا به بیماریهای قلبیوعروقی هستند، محافظت میکنند.
بهبود سلامت مغز
از آنجایی که زیتون به کاهش استرس اکسیداتیو ناشی از التهاب کمک میکند، میتواند از بافتهای اندامهای حیاتی در برابر آسیبهای مضر و غیرقابل برگشت محافظت کند. یکی دیگر از مزایای زیتون این است که این میوه حاوی ویتامین E، یعنی آنتیاکسیدان مرتبط با ادراک بهتر است و مصرف آن موجب کاهش خطر ابتلا به بیماریهای شناختی میشود. علاوه بر اینها دیده شده است رژیمهای غذایی که به روغن زیتون بهعنوان منبع اصلی چربی تکیه میکنند با خطر کمتر ابتلا به بیماری آلزایمر مرتبط هستند.
بهبود جریان خون
ترکیبات گیاهی موجود در زیتون میتوانند تولید اکسید نیتریک را افزایش دهند و در نتیجه عملکرد عروقی را با افزایش جریان خون<Blood> به سمت عضلات شما بهبود بخشند. این اتفاق هم برای سلامت کوتاه مدت و هم درازمدت شما سودمند است، زیرا گردش خونِ بهتر همه چیز را تحتشعاع قرار میدهد؛ از دویدن در ورزشگاه گرفته تا کاهش خطر بیماریهای مزمن.علاوه بر این، برخی از انواع زیتونها میتوانند تا 25 درصد از نیاز بدن شما به آهن را فراهم کنند.
افزایش جذب سایر مواد مغذی
آنتیاکسیدانهایی که در بسیاری از سبزیجات و میوهها وجود دارند، اگر همراه با یک منبع چربی رژیمی مانند زیتون مصرف شوند، بهتر جذب میشوند. اضافه کردن یک قاشق غذاخوری روغن زیتون به سالاد و یا تفتدادن خیلی سبک و مختصر سبزیجات سبز در آن، میتواند به دریافت بیشتر کاروتنوئیدها، که برای سلامت چشم و کاهش طول مدت بیماری مفید هستند، کمک کند.
کاهش خطر ابتلا به سرطان
فواید میوهها و سبزیجات هنگامی که در وعدههای غذایی و میان وعدههای مختلف استفاده میشوند، بهخوبی نمایان است. غذاهای دارای آنتیاکسیدان بالا مانند زیتون میتوانند شانس ابتلا به برخی سرطانها را هم از طریق محافظت از DNA سلولی که بهطور بالقوه از رشد تومور جلوگیری میکند و هم از طریق کاهش استرس اکسیداتیو، کاهش دهند.
تقویت استخوانها
پلیفنولهای موجود در زیتون همچنین میتوانند با کاهش تخریب بافتی، باعث افزایش تراکم استخوانها شوند. علاوه بر این، دیده شده است که رژیمهای مدیترانهای با خطر کمتر شکستگی استخوانها در افراد مسن همراه هستند.
تنظیم قند خون
اسیدهای چرب اولئیک که موجب حفظ سلامت قلب میشوند و همچنین پلیفنولهای موجود در زیتون نیز میتوانند کمککننده باشند. تحقیقات نشان میدهد رژیمهای غذایی حاوی چربیهای تک غیراشباع بالا و غنی از آنتیاکسیدانها میتوانند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهند.آرمان