در حال حاضر یکی از بیمارانی که تحت عمل جراحی قرار گرفته به هوش آمده و به وضعیت عادی بازگشته است، اما چهار نفر مابقی هنوز به هوش نیامدهاند؛ خوشبختانه در چند ساعت اخیر شاهد بودیم میزان هوشیاری ۲ نفر از آنها افزایش پیدا کرده است و میتوانیم امیدوار باشیم این ۲ نفر هم به زودی به هوش بیایند
شفاآنلاین>
سلامت>
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: سطح هوشیاری ۲ نفر از بیماران حادثه دیده در بیمارستان شهید رجایی بهبود پیدا کرده و امیدوار هستیم به زودی شاهد هوشیاری کامل آنها باشیم.
به گزارش
شفاآنلاین،مهدی رضایی ، درباره وضعیت بیماران به هوش نیامده در بیمارستان مرکز قلب تهران اظهار کرد: چندی پیش خبر به هوش نیامدن پنج بیمار مرکز قلب که تحت عمل جراحی<
Surgery> قرار گرفته بودند، به دستمان رسید؛ این موضوع در حالی است که ۲ تا سه درصد افرادی که تحت عمل جراحی قلب قرار میگیرند ممکن است پس از عمل دچار چنین عوارضی شوند از این رو این اتفاق امری کاملا طبیعی محسوب میشود، اما نکته حائز اهمیت در این حادثه آنجاست که پنج بیمار طی ۲ روز با این عوارض رو به رو شدند.
وی درباره وضعیت فعلی بیماران گفت: در حال حاضر یکی از بیمارانی که تحت عمل جراحی قرار گرفته به هوش آمده و به وضعیت عادی بازگشته است، اما چهار نفر مابقی هنوز به هوش نیامدهاند؛ خوشبختانه در چند ساعت اخیر شاهد بودیم میزان هوشیاری ۲ نفر از آنها افزایش پیدا کرده است و میتوانیم امیدوار باشیم این ۲ نفر هم به زودی به هوش بیایند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر مشخص نبودن علت بروز این حادثه بیان کرد: بررسیهای متعدد توسط گروههای تخصصی از چند بیمارستان صورت گرفت و تا به امروز علت دقیقی برای این حادثه پیدا نشده است؛ حتی روز گذشته تیمی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برای انجام بررسی به این مرکز مراجعه کرد، اما آنها هم به نتیجه دقیق و مشخصی نرسیدند.
رضایی افزود: شرایط انجام عمل جراحی و حتی داروهای مورد استفاده قرار گرفته بررسی شده اند و مشکلی از طرف داروها وجود نداشت، بنابراین احتمال تاثیر خطای فردی افزایش پیدا میکند، به عبارت دیگر امکان آن وجود دارد که خطای پزشک هوشبر باعث این حادثه شده باشد؛ هیچ قطعیتی برای عنوان کردن این موضوع وجود ندارد و باید بیشتر بررسی شود.
وی با اشاره به اینکه جراحی قلب این بیماران به درستی انجام شده و قلب همه آنها در سلامت است، گفت: از سایر بیمارستانها و دانشگاههای علوم پزشکی برای انجام بررسی به این مرکز مراجعه کردند، اما هیچ دلیلی برای بروز این حادثه مشخص نشده است و تنها میتوانیم برخی احتمالات را در نظر بگیریم.
تذکر وزارت بهداشت به دانشگاه علوم پزشکی تهران به دلیل تاخیر در اطلاع رسانی
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره نامه تذکر وزارت بهداشت به معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: بیمارستان مرکز قلب تهران-واقع درخیابان کارگرشمالی- از جمله بیمارستانهایی است که فعالیت مستقل دارد و به طور مستقیم با وزارت بهداشت ارتباط میگیرد، به عبارتی دیگر این بیمارستان صرفا از نظر نظارتی با دانشگاه علوم پزشکی تهران مرتبط است و از نظر اجرایی کاملا مستقل عمل میکند؛ این عملکرد مستقل باعث شده است تا ارتباط بیمارستان قلب با معاونت درمان بیمارستان کمتر شود.
رضایی ادامه داد: طبق پروتکلهای تعیین شده بیمارستانها موظفند در صورت بروز اتفاقات غیر معمولی مانند این ماجرای به هوش نیامدن بیماران تحت عمل جراحی قرار گرفته، بلافاصله گزارش حادثه را به دانشگاه ارائه کنند، یعنی دانشگاه باید در ساعات اولیه از بروز چنین مشکلاتی آگاه شود، اما متاسفانه بیمارستان<Hospital> قلب بعد از پنج روز این گزارش را به دانشگاه ارائه کرد.
وی تاکید کرد: عملکرد مستقل بیمارستان مرکز قلب تهران باعث تاخیر در امر اطلاع رسانی شد، معاونت درمان هم از این اتفاق گله دارد و تذکرهای لازم را به دانشگاه دادیم، گلایه وزارت بهداشت مبنی بر تاخیر در اطلاع رسانی به حق محسوب میشود، اما خطا از طرف بیمارستان صورت گرفته است نه معاونت درمان.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: تمامی بیمارستانهای مرتبط با دانشگاه علوم پزشکی تهران حتی بیمارستانهای خصوصی باید ارتباط خود را با دانشگاه حفظ کنند و عملکرد مستقل برخی از آنها نباید باعث بروز چنین مشکلاتی شود.
رضایی یادآوری کرد: معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران بعد از مطلع شدن بلافاصله وزارت بهداشت را در جریان قرار داد، اما تاخیر پنج روزه بیمارستان در امر اطلاع رسانی باعث بروز مشکلات و تاخیر در اقدامات معاونت درمان و وزارت بهداشت در امر امدادرسانی شد.yjc