کد خبر: ۲۳۲۵۴۰
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۰ - ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019May 20
وزارت بهداشت بر اساس قانون وظیفه تولیت سلامت جامعه را برعهده دارد و یکی از وظیفه های وزارت بهداشت این است که هر سال کالاهای آسیب رسان به سلامت را مشخص کرده و موارد منع تبلیغ را هم به صداوسیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کند
شفا آنلاین>سلامت>معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: فهرست کالاهای آسیب رسان به سلامت برای منع تبلیغات در شورای عالی امنیت غذایی به ریاست رئیس جمهوری و چند وزارتخانه عضو این شورا، مصوب شده است و همین مصوبه ضمانت اجرایی برای این موضوع محسوب می شود.

به گزارش شفا آنلاین، علیرضا رئیسی روز دوشنبه درباره فهرست کالاهای آسیب رسان به سلامت برای منع تبلیغات افزود: وزارت بهداشت بر اساس قانون وظیفه تولیت سلامت جامعه را برعهده دارد و یکی از وظیفه های وزارت بهداشت(Ministry of Health) این است که هر سال کالاهای آسیب رسان به سلامت را مشخص کرده و موارد منع تبلیغ را هم به صداوسیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کند.

وی ادامه داد: البته تبلیغ این کالاها فقط از صداوسیما انجام نمی شود و تبلیغات محیطی و بیلبوردهای شهری هم برای تبلیغ استفاده می شوند.

منع تبلیغ آسیب رسان ها به سلامت در سراسر کشور
معاون بهداشت وزارت بهداشت بیان کرد: در سطح استان ها نیز این موضوع پیگیری می شود و ریاست کارگروه سلامت و امنیت غذایی با استانداران و دبیری آن با دانشگاه های علوم پزشکی است.

وی افزود: در بسیاری از استان ها کارهای خوبی انجام شده و هم در صداوسیما و هم در بیلبوردهای سطح شهر، به خوبی عمل شده است. مواردی وجود داشته که در استان های مختلف قبل از اعلام این فهرست، تبلیغات محیطی این کالاها وجود داشته، اما بعد از اعلام فهرست، تبلیغات کالاهای آسیب رسان به سلامت از سطح شهر حذف شده است.

صنعت در مقابل سلامت
رئیسی اظهار داشت: به هر حال این مشکل در سراسر دنیا وجود دارد. همواره یک طرف این موضوع، صنعت قرار داشته و موارد مختلفی مانند سود و مسائل مالی وجود دارد. نمونه آن موضوع دخانیات(Tobacco) است که همواره درگیری و اختلاف بین حوزه سلامت و دخانیات وجود داشته است.

وی ادامه داد: این در شرایطی است که گروه های تخصصی به موضوع کالاهای آسیب رسان به سلامت پرداختند و این یک فهرست معمولی محسوب نمی شود و اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی میزان آسیب رساندن تک تک این کالاها را بررسی کرده اند.

معاون وزیر بهداشت گفت: مصرف کالاهای آسیب رسان به سلامت در زمینه بروز بیماری های غیرواگیر تاثیر دارند. بارها گفتیم که همه مسائل مرتبط با سلامت در اختیار وزارت بهداشت نیست و ما موظفیم وظیفه قانونی خود را در زمینه هشدار دادن انجام بدهیم و از طرفی باید سایر سازمان ها نیز با وزارت بهداشت در این زمینه همکاری کنند.

فهرست کالاهای آسیب رسان به سلامت برای ممنوعیت تبلیغات
بیست و پنجم اردیبهشت ماه بود که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فهرست کالاها و اقدامات آسیب رسان به سلامت برای منع تبلیغات در سال 98 را اعلام کرد.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، در گروه فرآورده های گوشتی و غذاهای آماده مصرف، تبلیغ انواع سوسیس و کالباس با گوشت و مرغ با درصدهای مختلف، ژامبون، انواع ساندویچ و پیتزای دارای سوسیس و کالباس و ژامبون و پیتزای منجمد آماده طبخ شامل انواع ساندویچ حاوی سوسیس و کالباس، انواع سمبوسه و فلافل آماده شده با روش غوطه وری در روغن و پنیر پیتزای پروسس ممنوع است.

در گروه فرآورده های شیرین و نوشیدنی ها، تبلیغ انواع نوشابه گازدار با قند یا بدون قند، نوشابه گازدار طعم دار یا بدون طعم، رنگی و بدون رنگ، کم کالری، سبک (لایت، زیرو و ...) و میوه ای، نوشابه انرژی زا و ورزشی، نوشیدنی مالت (ماء الشعیر) طعم دار، انواع نوشیدنی های میوه ای گازدار و بدون گاز با محتوای آب میوه 25 درصد و کمتر، آب میوه ها، نکتارهای میوه و نوشیدنی های میوه ای گازدار، نوشیدنی های میوه ای بدون گاز، انواع شربت و نوشیدنی های غیر میوه ای و تزیینی، انواع فرآورده ها از جمله فرآورده های مایع، منجمد و پودری در هر نوع بسته بندی، انواع پودر نوشیدنی فوری ممنوع است.

همچنین در گروه روغن مصرفی خانوار، تبلیغ روغن مصرفی (منظور از آن روغن های نیمه جامد مصرفی صنایع و خانوار است) منع تبلیغات دارد.

در گروه سایر اقلام خوراکی، تبلیغ انواع سس پرچرب (مایونز و سس سالاد و سس سفید) با چربی بیش از 30 درصد (مانند سس هزار جزیره، سس فرانسوی، سس تاتار، سس ایتالیایی و ...) به جز نوع کم چرب و کاهش یافته، انواع فرآورده های سرخ شده در روغن بر پایه سیب زمینی و غلات (چیپس سیب زمینی و غلات) شامل چیپس برگه و چیپس خلالی، سیب زمینی سرخ شده در روغن و فرآورده های سرخ شده بر پایه سیب زمینی و غلات و حبوبات، انواع فرآورده حجیم شده بر پایه ذرت و فرآورده های حجیم شده بر پایه بلغور و آرد غلات، شیرینی های تر، فرآورده های کاکائویی مانند شکلات صبحانه (نوتلا)، انواع دراژه، فرآورده کاکائویی با مغزی ویفر، انواع تافی میوه ای و غیرمیوه ای و طعم دار و انواع آبنبات، ممنوع است. همچنین منع تبلیغ سیگار و محصولات دخانی نیز اعلام شده است.

در گروه کالاهای آرایشی نیز فرآورده های آرایشی رنگی پوست و مو شامل انواع رژ لب، ریمل، کرم پودر، پنکیک، خط چشم، مداد آرایشی چشم و لب، رنگ مو، انواع فرآورده های برنزه کننده پوست، انواع محصولات آنتی سلولیت و لاغرکننده موضعی، فرآورده های صاف کننده، فرکننده و کراتینه کننده مو منع تبلیغ دارند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: