جهان امروز با سرعتی بی نظیر به سمت الکترونیکی شدن خدمات پیش میرود و فرآیندهای تشخیصی و درمانی بسیاری در جهان به کمک اینترنت تحت عنوان تله مدیسین انجام میشود و این موضوع به روندی غیر قابل انکار تبدیل شده که نمیتوان از آن چشم پوشی کرد
شفاآنلاین>سلامت> عضو هیات مدیره سازمان بیمه سلامت گفت: استفاده از فناوری اطلاعات در حوزه سلامت نه تنها منجر به مدیریت منابع میشود، بلکه میزان دقت را بالاتر برده و به کاهش خطاهای تشخیصی و درمانی نیز کمک میکند.به گزارش شفاآنلاین، علی حسن زاده روز سه شنبه درباره استفاده از فناوری اطلاعات در حوزه سلامت افزود: جهان امروز با سرعتی بی نظیر به سمت الکترونیکی شدن خدمات پیش میرود و فرآیندهای تشخیصی و درمانی بسیاری در جهان به کمک اینترنت تحت عنوان تله مدیسین انجام میشود و این موضوع به روندی غیر قابل انکار تبدیل شده که نمیتوان از آن چشم پوشی کرد.
وی ادامه داد: نسخه الکترونیکی گوشه کوچکی از به کارگیری فناوری اطلاعات در حوزه سلامت است. فرآیندی که یکی از پیش نیازهای پرونده الکترونیک سلامت محسوب میشود. طرح نسخه الکترونیکی در ماههای پایانی سال 1397 به شکلی گستردهتر، حداقل در یک شهرستان از هر استان اجرایی شد و مورد حمایت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی(medical) و همچنین رییس کل سازمان نظام پزشکی و روسای انجمنهای علمی پزشکی قرار گرفت. اقدامی که به سرعت در حال پیشرفت است.
عضو هیات مدیره سازما ن بیمه سلامت درباره اهمیت طرح نسخه الکترونیکی بیان کرد: اهمیت این طرح وقتی مشخص میشود که به فرآیند کند و قدیمی نسخه نویسی دستی توجه کنیم و میزان بالای خطاهای انسانی و اشتباهات ثبتی زیاد آن را در نظر بگیریم. بر اساس آمارها در آمریکا سالانه حدود 100 هزار نفر به دلیل خطاهای پزشکی قابل پیشگیری، جان خود را از دست میدهند. همچنین بر اساس آمارها، خطاهای دارویی از هر 10 نفر، یک نفر از بیماران بستری در بیمارستانها را تحت تاثیر قرار میدهد و همچنین تخمین زده میشود که 21 درصد نسخههای نوشته شده در سیستم نسخه نویسی کاغذی، حداقل یک خطا را در نوشتن دارو به همراه دارند.
وی افزود: نسخه الکترونیکی میتواند فرصتی برای بهبود فرآیند نسخه نویسی، حمایت از تصمیم گیری بالینی در زمینه دارو درمانی و البته مدیریت منابع در نظام سلامت را فراهم کند و در نتیجه همه این موارد، میتواند منجر به ارتقای ایمنی بیمار و رضایت مندی او شود.
حسن زاده در تعریف نسخه الکترونیکی گفت: تعریفهای مختلفی برای نسخه الکترونیکی بیان شده، اما در کل به فناوری که با استفاده از سیستم رایانهای برای ورود، اصلاح و بازبینی و ارسال نسخههای دارویی استفاده میشود، نسخه الکترونیکی میگویند. در این سیستم، پزشک به صورت آنلاین، نسخه را به رایانه داروخانه ارسال میکند و این فرآیند باعث کاهش خطاهای دارویی و البته کاهش(Decrease) برگشت نسخه به پزشک جهت تصحیح میشود.
طرح نسخه الکترونیکی (تجویز الکترونیکی) سال گذشته توسط سازمان بیمه سلامت به صورت آزمایشی در استان کرمان اجرا و در روزهای پایانی سال 97 در حداقل یک شهرستان از هر استان اجرایی شد. در حال حاضر این طرح به همراه 3 پروژه الکترونیکی دیگر در 5 استان گیلان، مازندران، گلستان، زنجان و آذربایجان شرقی در حال اجراست و گزارش مربوط به این پروژههای الکترونیکی تا پایان بهار 98 ارائه میشود.