کد خبر: ۲۳۱۷۳۶
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۰ - ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019May 11
اگر قانون اجرا شود، بسیاری از مشکلات حوزه سلامت برطرف می شود. موضوع پزشکی خانواده و نظام ارجاع در قوانین برنامه پنجم و ششم توسعه نیز وجود دارد و برای مدیریت منابع باید این موارد اجرایی شود
شفا آنلاین>سلامت>رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: وزارت بهداشت چاره ای جز مدیریت منابع ندارد. البته در قانون برنامه ششم توسعه نیز طوری برنامه ریزی شده که اگر قانون به درستی اجرا شود، می توان نظام سلامت را به خوبی اداره کرد.

به گزارش شفا آنلاین، حسین علی شهریاری درباره مدیریت منابع در نظام سلامت افزود: اگر قانون اجرا شود، بسیاری از مشکلات حوزه سلامت برطرف می شود. موضوع پزشکی خانواده و نظام ارجاع در قوانین برنامه پنجم و ششم توسعه نیز وجود دارد و برای مدیریت منابع باید این موارد اجرایی شود.

وی ادامه داد: البته ممکن است اجرای پزشکی خانواده و نظام ارجاع منجر به رضایت مندی نشود. به طور مثال در کشورهایی مانند انگلستان، کانادا و استرالیا این کار در حال انجام است و وقتی شخص بیمار می شود نمی تواند برای بار اول به متخصص مراجعه کند یا با یک دفترچه در یک روز توسط چند پزشک معاینه شود. در نتیجه این طرح ها ممکن است ایجاد رضایت نکند. حتی بسیاری از نماینده های مجلس به این طرح ها معترض هستند و می گویند که باید برداشته شود. ولی تنها راه عدالت در سلامت با توجه به محدودیت منابع، اجرای برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع(Referral system) است.

محدودیت برای مراجعه به مراکز درمانی
این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: مردم در یک تا دو سال گذشته هر موقع اراده می کردند به بیمارستان های دولتی مراجعه کرده و خدمات بهداشتی و درمانی را دریافت می کردند، اما در حال حاضر محدودیت هایی برای مراجعه به مراکز درمانی اعمال شده است.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از طرفی برخی خارج از توان خود وعده می دهند که در عمل قابل اجرا نیست. باید با مردم صادقانه و شفاف صحبت کرد و مشکلات را توضیح داد، ولی وقتی حرف غیرواقعی گفته شده و وعده بیهوده داده می شود منجر به بی اعتمادی خواهد شد.

پزشک باید تشخیص بدهد که بیمار به چکاپ نیاز دارد
وی افزود: ریخت و پاش های انجام شده مهمترین علت ضررده بودن بیمه های درمانی است. از طرفی باید پزشکان و مردم هم باید توجیه باشند. اینکه بیمار به پزشک مراجعه کرده و برای بیمار بلافاصله سی تی اسکن و انواع آزمایش ها نوشته شود، قابل قبول نیست. وقتی شخصی به پزشک مراجعه کرده و می گوید چکاپ بنویسد، پزشک باید تشخیص بدهد که آیا بیمار به چکاپ نیاز دارد یا خیر.

شهریاری افزود: در حال حاضر سازمان تامین اجتماعی در برخی موارد حدود 16 ماه به مراکز طرف قرارداد خود بدهکار است. وقتی مطالبات مراکز درمانی به موقع پرداخت نشود، منجر به ایجاد نارضایتی می شود.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: