هر کسی در کاری توانایی و استعداد دارد و خیلی خوب است اگر کودکتان آن چیز را کشف کند. به عنوان والدین، به علایق کودک خود احترام گذاشته و او را تشویق کنید- حتی اگر شما از آن کار خوشتان نیاید. زمانی که کودکتان کار مورد علاقه خود را انجام داد، او را تحسین کنید
شفاآنلاین>
اجتماعی>
اعتماد به نفس از حس توانایی میآید. یک کودک با اعتماد به نفس به درکی مثبت و واقعی از تواناییهای خود نیاز دارد.
به گزارش
شفاآنلاین،این اعتماد به نفس، از دل موفقیتهای کوچک و بزرگ برمیآید. کلمات تشویق<
Encouragement> کننده شما میتواند این اعتماد به نفس را به وجود بیاورد، به ویژه زمانی که شما به تلاشها یا تواناییهای خاص کودکتان اشاره میکنید. ۱۰ نکته برای ایجاد اعتماد به نفس کودکان را در اینجا آوردهایم.
۱. عاشق کودک خود باشید
این مسئله بسیار واضح و آشکار است اما مهمترین چیزی است که میتوانید به کودک خود بدهید. حتی اگر آن را به طور کامل انجام ندهید – چه کسی انجام نمیدهد؟ – اما همیشه عشق کافی به او بدهید.
کودک شما نیاز دارد که احساس پذیرفته شدن و دوست داشته شدن بکند که این احساس از خانواده شروع شده و به دیگر گروهها مانند دوستان، همکلاسی ها، هم تیمیهای ورزشی و جامعه میرسد. اگر بر سر کودک فریاد کشیدید یا او را نادیده گرفتید یا هر اشتباه دیگری کردید، کودک خود را در آغوش بگیرید و به بگویید متاسفید و دوستش دارید. عشق بدون قید و شرط، پایه محکمی برای اعتماد به نفس کودکان میسازد.
۲. اگر تحسین لازم باشد، تحسین کنید
تحسین کردن کودکان و دادن بازخورد مثبت به آنها بسیار مهم است زیرا کودکان – به ویژه کوچکترها – ارزش و موفقیت خود را با فکر شما اندازه میگیرند. اما تحسین شما باید واقع بینانه باشد.
اگر کودکتان در چیزی شکست بخورد یا در مهارت خاصی استعداد ندارد، تلاش او را تحسین کنید اما به طور غیر واقعی نتایج را تحسین نکنید. به کودکتان اطمینان دهید که هیچ ایرادی ندارد اگر نتواند کاری را به طور کامل انجام دهد. به او بگویید که بعضی چیزها به تلاش و تمرین دوباره نیاز دارند – و بعضی وقتها ایرادی ندارد که یک کار را بعد از بهترین تلاشها، رها کنید.
۳. به کودک خود کمک کنید تا اهداف واقعی تعیین کند
زمانی که کودکتان بازی فوتبال را آغاز میکند، خوب است که فکر کند بالاخره به تیم المپیک دعوت میشود. اما اگر در تیم مدرسه نتواند خوب ظاهر شود و باز هم فکر کند یک بازیکن با استعداد برای المپیک است، خوب باید روی اهداف واقع بینانهتری تمرکز کند. کودکتان را راهنمایی کنید تا اهداف واقعی داشته باشد تا از احساس شکست جلوگیری شود. اگر هدف، یک هدف دور و دراز باشد، درمورد گام های کوتاه مدتی که میتواند در مسیر بردارد با او صحبت کنید.
۴. عشق به خود و گفتگوی مثبت با خود را نشان دهید
قبل از اینکه عشق را به کودک خود یاد بدهید، باید خودتان را دوست داشته باشید. میتوانید این رفتار را با پاداش دادن و تحسین خود در زمان انجام کار درست نشان دهید. مثلا اگر در مسابقه دو ماراتن برنده شدید، در شغل خود ترفیع گرفتید یا یک مهمانی شام را با موفقیت برگزار کردید، موفقیتهای خود را با کودکانتان جشن<Celebration> بگیرید.
درمورد مهارتها، استعدادها و تلاشهایی که برای رسیدن به این چیزها نیاز داشتید، صحبت کنید. در همین مکالمه میتوانید مهارتها و تواناییهای کودکانتان را به یادش بیاورید و بگویید چگونه میتواند آنها را پرورش دهد یا به کار بگیرد.
۵. انعطاف را به او بیاموزید
هیچ کس، همیشه و در همه چیز موفق نمیشود. همیشه عقب نشینی و شکست، انتقاد و درد وجود دارد. به جای پذیرفتن اتفاقات به عنوان شکست و ناکامی، از این موانع به عنوان تجارب یادگیری استفاده کنید.
ضرب المثل « تلاش کنید، دوباره تلاش کنید، دوباره تلاش کنید» یک ارزش را در خود دارد، به ویژه در آموزش تسلیم نشدن به کودکان. اما این مسئله نیز مهم است که احساسات کودکان خود را تایید کنید نه اینکه بگویید «فقط خوشحال باش» یا « نباید اینقدر ناراحت باشی». این به کودکان کمک میکند تا به احساسات خود اعتماد کنند و آنها را به راحتی به اشتراک بگذارند.
کودکان یاد میگیرند که این شکستها بخش طبیعی از زندگی هستند و میتوان آنها را کنترل کرد. اگر کودک شما عملکرد ضعیفی در امتحان دارد، او را با ترحم و دلسوزی خفه نکنید یا به او نگویید که هیچ وقت بچه درسخوانی نمیشود. به جای آن، درمورد قدمهایی که میتواند برای بهتر شدن در امتحان بعدی بردارد، صحبت کنید. وقتی موفق شد، با این دستیابی احساس غرور میکند.
۶. استقلال و ریسک را تلقین کنید
کودکانی که اعتماد به نفس دارند دوست دارند بدون ترس از شکست، چیزهای جدید را امتحان کنند. در کودکان کوچکتر باید مراقب مسائل جانبی باشید. موقعیتهایی پیش بیاورید که بتواند خودش کارها را انجام دهد و مراقب باشید که موقعیت بیخطر و امن باشد – اما بعد از آن به او فضا بدهید.
برای مثال، به او نشان دهید که چگونه ساندویچ درست میکنند سپس بدون اینکه دخالت کنید، اجازه دهید خودش این کار را انجام دهد. جستجو کردن را تشویق کنید، خواه سفر به یک پارک جدید باشد یا غذاهای جدید برای وعدههای غذایی.سفرهای یک روزه و بیرون رفتن، سرگرمیهای جدید، تعطیلات و مسافرت با هم تیمی ها یا هم کلاسیها میتواند افق دید کودک شما را وسعت دهد و باعث شود او به توانایی خود در کنترل موقعیتهای جدید، اعتماد کند.
۷. او را به ورزش یا فعالیتهای ورزشی دیگر تشویق کنید
ورزش در ایجاد اعتماد به نفس کودکان ، نه تنها به پسران بلکه به دختران نیز کمک میکند. آنها یاد میگیرند که میتوانند تمرین کنند، بهتر شوند و به اهدافشان برسند. فواید دیگر: یاد میگیرند تا نقاط قوت خود را بشناسند، ضعفهای خود را بپذیرند یا تقویت کنند، شکست را کنترل کنند، حلقه دوستانشان را بزرگتر کنند و کار تیمی را یاد بگیرند.
یک فایده دیگر برای افزایش اعتماد به نفس کودکان : آنها خوش اندام میمانند یا یاد میگیرند که به جسم خود احترام بگذارند. با چاقی همهگیر در میان کودکان، ورزش اهمیت بیشتری پیدا میکند، حتی اگر کودکتان ورزشهای منظمی را دنبال نکند. یک فعالیت جسمی پیدا کنید که او از انجامش لذت ببرد مانند رقص، ورزشهای رزمی، دوچرخه سواری و پیادهروی.
۸. از دنبال کردن خواستهشان حمایت کنید
هر کسی در کاری توانایی و استعداد دارد و خیلی خوب است اگر کودکتان آن چیز را کشف کند. به عنوان والدین، به علایق کودک خود احترام گذاشته و او را تشویق کنید- حتی اگر شما از آن کار خوشتان نیاید. زمانی که کودکتان کار مورد علاقه خود را انجام داد، او را تحسین کنید.
اگر استعداد پسرتان این است که در یک گروه، گیتار کار کند، تا زمانی که به مسئولیتهایش در مدرسه ضربهای نزند، از علاقهاش حمایت کنید. البته به این معنا نیست که او را آنقدر آزاد بگذارید تا تمام شب را بیرون بماند یا در پارکینگ خانه ماری جوانا بکشد که ما را به نکته بعدی میرساند.
۹. قانون تعیین کنید و جدی باشید
زمانی که کودکان بدانند چه کسی مسئول است و باید انتظار چه چیزی را داشته باشند، اعتماد به نفس کودکان بیشتری پیدا میکنند. حتی اگر کودکتان فکر کند قوانین شما خیلی سفت و سخت است، باز هم زمانی که قانون تعیین میکنید و مدام آنها را اعمال میکنید، در کارهایی که میتوانند انجام دهند و کارهایی که نمیتوانند انجام دهند، اعتماد به نفس خواهند داشت.
هر خانهای، قوانین متفاوتی دارد که بر اساس سن کودک و در طول زمان تغییر میکنند. قوانین خانه شما هر چه باشند، درمورد اینکه چه چیزی در خانواده شما مهم است صریح باشید.
یاد گرفتن و رعایت قوانین، احساس امنیت و اعتماد را به کودکان میدهد.
زمانی که کودکان بزرگتر میشوند، انگیزه بیشتری برای قوانین و مسئولیتها دارند. اما به یاد داشته باشید که شما والدین هستید – نه یک دوست صمیمی. زمانی که کودک شما تحت فشار همسالان قرار داشته باشد، از داشتن توانایی و اعتماد به نفس کودکان در نه گفتن، خوشحال میشود.
۱۰. مهارتهای ارتباط را آموزش دهید
اعتماد در روابط، کلیدی برای اعتماد به نفس کودکان شماست. مهمترین ارتباط اولیه، ارتباط عاشقانه والد و کودک است. اما زمانی که حلقه اجتماعی فرزند شما بزرگتر میشود، به او کمک کنید ببیند کارهایش چه تاثیری بر دیگران میگذارد و به او کمک کنید یاد بگیرید زمانی که کارهای شخص دیگری بر او تاثیر میگذارد، چگونه لایه درونی اعتماد خود را حفظ کند.
به عنوان والدین، وظیفه ندارید هر موقعیت را درست کنید و بهتر است به کودک خود همدلی، مهربانی، ابراز وجود را یاد دهید تا بالا و پایینهای روابط را کنترل کند. بازده