فشار خون بالا در بسیاری از بیماران مبتلا به دیابت دیده میشود و بر اساس آمار، از هر سه فرد مبتلا به دیابت، حداقل یکی به فشار خون بالا مبتلاست
شفا آنلاین>سلامت>مطالعات جدید محققان دانشگاه ایرلند نشان میدهد، درمان جدی فشار خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2، خطر مرگ بر اثر علل مختلف از جمله بیماریهای قلبی- عروقی را کاهش میدهد.به گزارش شفا آنلاین، فشار خون بالا در بسیاری از بیماران مبتلا به دیابت دیده میشود و بر اساس آمار، از هر سه فرد مبتلا به دیابت، حداقل یکی به فشار خون بالا مبتلاست.
ترکیب دیابت(Diabetes) و فشار خون مرگبار است؛ چرا که هر مورد دیگری را تشدید میکند. دیابت با کاهش قابلیت اتساع عروق خونی، منجر به افزایش فشار خون میشود. افزایش مایعات بدن در اثر افزایش فشار خون، بر نحوه مدیریت و کنترل انسولین توسط بدن تاثیرگذار است.
بر اساس آمار انجمن قلب آمریکا، حدود 70 درصد از بیماران 65 سال به بالای مبتلا به دیابت، بر اثر بیماریهای قلبی و 16 درصد بر اثر سکته مغزی، جان خود را از دست میدهند. در ادامه این گزارش آمده است احتمال مرگ بر اثر بیماریهای قلبی در بیماران مبتلا به دیابت چهار برابر افرادی است که به این بیماری مبتلا نیستند.
نتایج این مطالعه همچنین نشان می دهد، درمان جدی فشار خون در بیماران مبتلا به دیابت، آمار مرگ و میر به دلایل مختلف از جمله بیماریهای قلبی و سکته مغزی(stroke) را کاهش میدهد.
فشار خون نیرویی است که توسط جریان خون به دیواره رگ ها وارد میشود تا خون در سراسر رگها و بدن جریان یابد. اگر این نیرو افزایش پیدا کند و در طول زمان ثابت باقی بماند، بدن با مشکلات زیادی روبرو می شود. درمان فشارخون نیازمند مراجعه به پزشک و مصرف منظم داروست.
علاوه بر این، عوامل مختلفی در افزایش فشار خون موثرند که عبارتند از:
- غذاهای کنسروی، آماده و فرآوری شده. این غذاها حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای نمک، مواد نگهدارنده و ادویه هستند و سبب افزیش فشارخون می شوند. نمک این غذاها بیش از حد مجاز است.
- انواع شیرینی و کیک. کیک و شیرینی منبع شکر و چربی های اشباع است که علاوه بر افزایش وزن، یکی از مهمترین دلایل افزایش فشارخون(blood pressure) محسوب می شود.
- رب و سس گوجه فرنگی کنسرو شده. رب و سس گوجه فرنگی کنسروشده حاوی مقادیر بالای نمک است و استفاده از آن برای بیماران مبتلا به فشار خون به هیچ وجه توصیه نمی شود.
- مشروبات الکلی. مشروبات الکلی یکی از مهمترین دلایل افزایش فشار خون و صدمه به سیستم قلب و عروق است.
- لبنیات پرچرب
- غذاهای چرب
- شور و ترشی های پرنمک
- گوشت قرمز
در ادامه توصیههایی نیز برای کاهش فشار خون ارایه شده است:
- میزان نمک در وعده های غذایی را کاهش دهید
- وزن خود را کاهش دهید
- به طور مرتب ورزش کنید
- از مواد معدنی مفید مانند پتاسیم، کلسیم و منیزیم بیشتر استفاده کنید. سیب زمینی، موز، سبزیجات سبز پر رنگ، بادام، گوجه فرنگی، انواع کلم و قارچ حاوی این مواد معدنی مفید هستند.
- از مصرف دخانیات اجتناب کنید
- در معرض دود سیگار قرار نگیرید
- از استرس و تنش دوری کنید
- روزانه حداقل هشت لیوان آب بنوشید
- فشار خون خود را به صورت روزانه بررسی کنید
- مصرف کافئین را به حداقل کاهش دهید
- از غذاهای گیاهی استفاده کنید
- شکلات تیره و کم شیرین بخورید
- خواب کافی داشته باشد