خوراکی مختصری مانند نان و پنیر بههمراه یک شیرینی با کربوهیدرات پیچیده مانند خرما یا سوپ سبک بههمراه یک نوشیدنی گرم یا ولرم، بهترین گزینه برای افطار است
شفاآنلاین>
سلامت>
یک متخصص بهداشت عمومی و مسئول روابط عمومی پژوهشکده علوم غدد درونریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توصیه کرد که روزهداران از مصرف غذای چرب و شیرین مانند کله پاچه و زولبیا بامیه و امثال آن در وعده سحری پرهیز کنند.
به گزارش
شفاآنلاین،دکتر محمد هاشمی افزود: این نوع خوراکیها موجبات تشدید تشنگی در طول روز میشوند، برخلاف تصور به سبب ایجاد پدیدهای تحتعنوان دامپینگ افزایش گرسنگی<
Hunger> را در حین روزهداری در پی خواهند داشت.
وی ادامه داد: توجه داشته باشید که نوشیدن مقادیر زیاد آب در وعده سحر به رفع تشنگی در طی روز کمکی نمیکند و همچنین میتواند مشکلات گوارشی برای افراد ایجاد کند.
هاشمی با اشاره به اینکه وعده سحری یکی از وعده های اصلی غذایی در این ماه است که به هیچ وجه نباید از آن غافل شد، گفت: از نظر محتوای غذایی میتوان آن را مانند وعده ناهار در نظر گرفت.
متخصص بهداشت عمومی اظهار داشت: مصرف سبزیجات، کاهو، سالاد و میوهجات در این وعده به تعادل آب بدن بهخصوص در روزهای طولانی تابستان کمک شایانی میکند.
وی ادامه داد: خوراکی مختصری مانند نان و پنیر بههمراه یک شیرینی با کربوهیدرات پیچیده مانند خرما یا سوپ سبک بههمراه یک نوشیدنی گرم یا ولرم، بهترین گزینه برای افطار است.
هاشمی گفت: نوشیدن مفرط آب یا مصرف مواد قندی ساده نظیر زولبیا بامیه به مقدار زیاد در این وعده موجب بروز سوءهاضمه و نیز افت مجدد قندخون<Blood sugar>بهدنبال بالارفتن سریع آن شده و منجر به افت فشار خون، بیحالی، تعریق و حالت ناخوشایند میشود.وی توصیه کرد که افطاری و شام در 2 وعده جداگانه و با فاصله نیم ساعته صرف شود.
پرخوری در وعده شام نیز علاوه بر سوءهاضمه میتواند زمینه افزایش وزن پس از ماه رمضان را فراهم سازد.هاشمی بیان داشت: مصرف میوهها نیز برای تامین نیازهای تغذیهای بهعنوان وعده پس از شام توصیه میشود، همچنین فاصله شام تا سحر زمان مناسبی برای تامین آب بدن است.آرمان