کد خبر: ۲۳۰۹۴۶
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۰ - ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019May 03
در حال حاضر برای این دو بیماری مراقبت در منزل را در شش استان انجام می‌دهیم و امیدواریم بتوانیم این اقدام را به تدریج در کشور و برای سایر بیماری‌ها هم گسترش دهیم
شفاآنلاین>سلامت>معاون پرستاری وزارت بهداشت از آغاز فاز اول طرح ارائه مراقبت‌های پرستاری در منزل برای دو بیماری و در شش استان کشور خبر داد.

به گزارش شفاآنلاین،دکتر مریم حضرتی ، با بیان اینکه در حال حاضر رویکرد وزارت بهداشت حرکت به سمت توسعه خدمات مراقبت در منزل است، گفت: در حال حاضر دیدگاه معاونت پرستاری و وزارت بهداشت به سمت توسعه ارائه خدمات و مراقبت‌های پرستاری<Nursing> در منزل است که این اقدام با کمک سازمان بیمه سلامت انجام شده و تحول بزرگی در تاریخ ارائه مراقبت در نظام سلامت کشور محسوب می‌شود.

وی افزود: بر این اساس قرار شد که در حال حاضر در حوزه ارائه مراقبت در منزل برای دو بیماری اقدام کنیم؛ به طوریکه مقرر شد ارائه مراقبت‌های پرستاری در منزل برای بیماران دچار سکته‌های حاد مغزی که در آی سی یو هستند و به اقدام درمانی خاصی نیاز ندارند، بلکه فقط به مراقبت نیاز دارند و بیمارانی که مبتلا به نارسایی‌های مزمن قلبی پیشرفته هستند که این بیماری هم بسیار شایع بوده و به نوعی بیماری ناتوان کننده محسوب می‌شود، از سوی سازمان بیمه سلامت به مدت یک ماه تحت پوشش بیمه‌ای قرار گیرد و با تعرفه مشخص مراقبت در منزل برای این بیماران در شش استان کشور انجام شود.

وی با بیان اینکه بعد از یک ماه و انجام بررسی‌ها بر روی نتایج این برنامه، از طریق سازمان بیمه سلامت، معاونت درمان و معاونت پرستاری این اقدام کشوری می‌شود، ادامه داد: در این صورت مردم در سطح کشور می‌توانند با پوشش بیمه‌ای و تعرفه مشخص، مراقبت‌های مورد نیازشان را در منزل دریافت کنند. البته این برنامه چندی پیش پایلوت شد و در حال حاضر فاز اول آن را اجرا کرده‌ایم که در شش استان در حال اجراست. امیدواریم تا بعد از ماه رمضان نتایج آن اعلام شود و بتوانیم این طرح را کشوری کنیم.

حضرتی با بیان اینکه شایع‌ترین علت مرگ و میر در جهان و ایران بیماری‌های غیرواگیر هستند، گفت: از شایع‌ترین بیماری‌های غیرواگیر هم دو بیماری سکته‌های مغزی و نارسایی‌های قلبی هستند. مطالعات نشان می‌دهد که ارائه مراقبت<taking care> در منزل برای این بیماری‌ها می‌تواند هزینه‌های درمانی را بین ۳۰ تا ۵۰ درصد کاهش داده و ضریب اشغال تخت را در بیمارستان‌ها به طرز قابل ملاحظه‌ای کاهش دهد. در عین حال این اقدام رضایتمندی بیماران را هم افزایش می‌دهد؛ چراکه مردم ترجیح می‌دهند در خانه و کنار خانواده‌شان مراقبت دریافت کنند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت همچنین گفت: بنابراین در حال حاضر برای این دو بیماری مراقبت در منزل را در شش استان انجام می‌دهیم و امیدواریم بتوانیم این اقدام را به تدریج در کشور و برای سایر بیماری‌ها هم گسترش دهیم.ایسنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: