کد خبر: ۲۳۰۶۹۹
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۰ - ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019April 30
افراد باید مقداری آب در بین افطار تا سحر بنوشند که روزانه حدود 2 لیتر ادرار داشته باشند که در این صورت، مشکلی برای کلیه آنان پیش نمی آید
شفا آنلاین>سلامت>استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: باور غلطی بین مردم وجود دارد که روزه داری برای افراد سالم در روزهای بلند و گرم، می تواند به کلیه ها آسیب برساند که این موضوع درست نبوده و روزه داری با رعایت دستورات صحیح تغذیه ای به کلیه ها<kidneys> آسیب نمی رساند.


به گزارش شفا آنلاین:دکتر فاطمه پوررضاقلی  به روزه داران توصیه کرد که به مقدار کافی در بین افطار تا سحر آب بنوشند و از مواد غذایی مناسب هنگام سحر و افطار استفاده کنند تا در روز دچار کم آبی و تشنگی نشوند.

وی اظهار داشت: افراد باید مقداری آب در بین افطار تا سحر بنوشند که روزانه حدود 2 لیتر ادرار داشته باشند که در این صورت، مشکلی برای کلیه آنان پیش نمی آید.

فوق تخصص بیماری های کلیه با اشاره به اینکه برخی بیماران کلیوی با احتیاط می توانند روزه بگیرند، گفت: این افراد باید با نظر پزشک خود اقدام به روزه داری کنند.

وی اظهار داشت: روزه داری کسانی که کیست، سنگ سازی، نارسایی کلیه و دفع پروتئین دارند یا دیالیز می شود، بحث دقیق و مفصلی است که باید برحسب هر فرد و نوع بیماری مشخص شود.
پوررضاقلی ادامه داد: افرادی که دفع پروتئین دارند و تحت درمان و مداوا می باشند، نباید روزه بگیرند و این کار سبب تشدید بیماری آنان خواهد شد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: افرادی که در شش ماه گذشته دفع پروتئین نداشته و در حال حاضر هم دارو مصرف نمی کنند، بایستی قبل از ماه رمضان توسط پزشک خود معاینه شوند و در صورت سلامت کامل می توانند روزه بگیرند.

وی در مورد روزه داری افراد دارای پیوند کلیه گفت: فرد پیوند کلیه باید یک سال از پیوندش گذشته باشد و در سال دوم پیوند، اگر کراتین زیر 1.5 و دفع پروتئین ندارد، با مجوز پزشک خود می تواند روزه بگیرد.
پوررضاقلی به بیماران کلیوی توصیه اکید کرد که در روزهای طولانی سال که روزه دارند، در معرض آفتاب قرار نگیرند و تا حد امکان در منزل استراحت کنند تا بتوانند روزه خود را بگیرند.

وی گفت: برخی ها به بیماران کلیوی می گویند بین افطار تا سحر مایعات فراوان مصرف کنند و روزه خود را بگیرند که این کار برای بیمارانی که نارسایی کلیه دارند، مناسب نبوده و ممکن است براثر این کار، آب در ریه یا دور قلب آنان جمع شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: افرادی که کلیه سنگ ساز دارند در شرایط خاصی می توانند روزه بگیرند که بر اساس هر بیمار خاص باید تصمیم گیری شود.

وی به بیماران کلیوی توصیه اکید داشت که خودسرانه اقدام به روزه داری نکنند و با نظر پزشک خود به این کار مبادرت کنند تا مشکلی برای آنان به وجود نیاید.ایرنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: