کد خبر: ۲۳۰۰۹۳
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۰ - ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019April 23
درخواست تصویربرداری تیروئید بر اساس تشخیص‌های متخصصان غدد، جراحان عمومی وگوش حلق بینی ، داخلی،پزشکی هسته ای و سایر افراد صاحب نظر در این حوزه انجام می‌گیرد ......
شفا آنلاین>سلامت>عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه انجام سونوگرافی تیروئید عوارض شناخته شده‌ای را به همراه ندارد، گفت: در صورت مشاهده تغییراتی در نمای غده تیروئید چه با درد یا بدون درد حتما به پزشک مراجعه کنید.

به گزارش شفا آنلاین، لیلا آقا قزوینی در سی‌و پنجمین کنگره رادیولوژی ایران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بیماران قبل از انجام سونوگرافی تیروئید چه نکاتی را باید رعایت کنند؟

اظهار کرد: بیمار آمادگی خاصی را جهت انجام سونوگرافی ساده تیروئید لازم ندارد. همچنین در مواردی که پس  از سونوگرافی(sonography) بیمار نیازمند انجام FNA یا نمونه‌برداری سوزنی ظریف باشد معمولا با توجه به نتایج آزمایشات عملکرد تیروئید بیمار کاندید FNA می‌شود.

این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: پس از انجام سونوگرافی و به طور مثال مشخص شدن ندول (گره) ، نمونه‌برداری سوزنی ظریف یا FNA از بافت اولیه ندول  تیروئید(Thyroid) کاندید و نیازمند به تشخیص بر اساس گایدلاین ها در بیمار انجام می‌شود و باید به بیمار آگاهی داده شود که انجام این روش مشکل خاصی را برای او به وجود نمی‌آورد و برای تشخیص نوع ضایعه ضروری است.

وی گفت: معمولا اسپیراسیون سوزنی  تحت گاید سونوگرافی دقت بیشتری در نمونه گیری هدفدار از نواحی مشکوک ضایعه و کسب نمونه بهتر داشته و جواب پاتولوژی رضایت بخش تری را به دنبال دارد.

آقاقزوینی عنوان کرد: درخواست تصویربرداری تیروئید بر اساس تشخیص‌های متخصصان غدد، جراحان عمومی وگوش حلق بینی ،داخلی،پزشکی هسته ای و  سایر افراد صاحب نظر در این حوزه انجام می‌گیرد  بنابراین زمانی که بزرگ شدن منتشر  غده تیروئید یا بزرگ شدن موضعی قسمتی از تیروئید همراه با  ندولار شدن آن ‌و همچنین در مواردی که پزشک مشکوک به گواتر‌های چند گره‌ایی باشد یا خود فرد به صورت اتفاقی متوجه شود که تغییراتی در غده تیروئیدش به وجود آمده باشد (چه با درد یا بدون درد) و حتی در مواردی که در قسمتی از  گردن برآمدگی احساس کند باید جهت سونوگرافی  ارجاع داده شود.

متخصص رادیولوژی خاطرنشان کرد: همچنین در مواردی که بیمار اسکن هسته‌ای تیروئید انجام داده‌ است و مشکوک به وجود نودل و گره سرد شده‌ جهت بررسی تیروئید و انجام سونوگرافی و «اسپیراسیون سوزنی» تحت گاید سونوگرافی به متخصصین رادیولوژی  ارجاع داده می‌شوند.

وی با بیان اینکه انجام سونوگرافی عوارض شناخته شده‌ای را به همراه ندارد، گفت: انجام سونوگرافی و پیگیری‌های سونوگرافیک با فواصل معین  در مواردی که به دلایل مختلف، تیروئید بیمار برداشته شده باشد نیز معمولاً به صورت روتین انجام می‌شود وعوارض خاصی را برای بیمار به همراه ندارد.

وی گفت: سی و پنجمین کنگره رادیولوژی ایران  تا ۶ اردیبهشت ماه سال جاری در مرکز همایش‌های میلاد با حضور صاحب نظران، اساتید و رادیولوژیست‌های جوان و فرهیخته این حوزه در حال برگزاری است  و اساتیدی از کشورهای آمریکا، فرانسه، آلمان، انگلستان، اتریش، سوئد و تعدادی از کشورهای آسیایی مهمان این کنگره هستند.


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: