کد خبر: ۲۲۹۸۵
تاریخ انتشار: ۲۲:۱۸ - ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - 2014May 21
شفا آنلاين-مدت‌هاست وقتي براي خريد روغن به سوپرماركت يا فروشگاه مواد غذايي مي‌رويم، يكي از سوال‌هايي كه فروشندگان مي‌پرسند اين است كه چه روغني مي‌خواهيد؟ آنقدر تنوع روغن‌ها زياد شده كه مي‌توان از ميان چند نوع مختلف، يكي را انتخاب كرد؛ از روغن ذرت و زيتون گرفته تا روغن سويا و كنجد...
به گزارش شفا آنلاين،هر يك از اين روغن‌ها هم خاصيتي ويژه دارند؛ مثلا، روغن زيتون را براي پخت‌و‌پز مي‌توان استفاده كرد اما روغن ذرت براي سرخ‌كردن مناسب‌تر است اما روغن كنجد چطور؟ روغن کنجد چه خواصي دارد؟ با ما همراه شويد تا 10 نكته مهم را درباره اين روغن بدانيد.

1.روغن كنجد، يك روغن گياهي و استخراج‌شده از دانه‌هاي كنجد است كه از قديم در جنوب هند براي پخت و پز از آن استفاده مي‌شده و مي‌شود. اين روغن براي طعم‌دادن به غذا در آشپزي چيني، ژاپني و كره‌اي نيز كاربردهاي فراواني دارد. به هر حال اين روغن از آسيا به ساير نقاط دنيا معرفي شده و خواص فراواني را به آن نسبت مي‌دهند.

2.روغن كنجد از منابع ويتامين E محسوب مي‌شود و سرشار از منيزيم، كلسيم، مس، روي و ويتامين B6 است. به دليل داشتن عنصر مس، مصرف اين روغن به درمان آرتروز كمك مي‌كند، روي و كلسيم هم احتمال ابتلا به پوكي استخوان را به حداقل مي‌رساند و منيزيم موجود در آن از سلامت سيستم تنفسي بدن محافظت مي‌كند.

3.روغن كنجد از بهترين گزينه‌هاي انتخابي براي كساني است كه از فشار خون بالا رنج مي‌برند. اين روغن داراي اسيدهاي چرب امگا 6 و امگا 9 است و به اين دليل در دماي اتاق مايع باقي مي‌ماند. روغن كنجد تركيب‌هايي به نام سيزامين و سزاملين دارد كه دريافتشان به تنظيم فشار خون كمك مي‌كند. البته منيزيم موجود در اين روغن نيز در تنظيم فشار خون موثر است.

4.روغن كنجد را مي‌توان براي پخت و پز استفاده كرد اما برخي از انواع آن براي سرخ‌كردن مناسب نيست. مثلا روغن كنجد با رنگ روشن نقطه دود بالايي دارد و براي همين منظور مي‌توان آن را براي سرخ‌كردن عميق (طولاني‌مدت) موادخوراكي استفاده كرد اما روغن كنجد تيره‌رنگ براي سرخ‌كردن طولاني‌مدت مناسب نيست و فقط مي‌توان آن را به عنوان چاشني سالاد يا پخت و پز معمولي به كار برد.

5.روغن كنجد داراي خواص ضدباكتريايي و ضدقارچي نيز است به همين دليل عادت به مصرف آن مي‌تواند به بهداشت دهان و دندان كمك كند زيرا باكتري‌هاي مضر دهاني را از بين مي‌برد و احتمال پوسيدگي دندان‌ها را به حداقل ممكن مي‌رساند.

6.يكي از دلايل ابتلا به بيماري‌هاي قلبي، ورود راديكال‌هاي آزاد به بدن و آثار منفي آنها بر عروق خوني است. روغن كنجد به دليل داشتن سيزاملين كه خاصيت آنتي‌اكسيداني و ضدالتهابي دارد، از گرفتگي عروق جلوگيري و حتي به كاهش شدت اين مشكل كمك مي‌كند.

7.بررسي‌ها نشان داده‌اند دريافت روزانه 100 ميلي‌گرم منيزيم كه در اين روغن به مقدار قابل ملاحظه‌اي وجود دارد، تا 12 درصد احتمال ابتلا به سرطان (به‌خصوص سرطان كولون يا روده بزرگ) را كاهش مي‌دهد بنابراين افرادي كه مستعد ابتلا به اين بيماري هستند، بهتر است اين روغن را در رژيم غذايي‌شان بگنجانند.

8.يادتان باشد هر روغني حتي روغن كنجد هم بايد در حد تعادل مصرف شود زيرا زياده‌روي در مصرف آن باعث اضافه وزن خواهد شد. هر واحد روغن مايع 1 قاشق مرباخوري روغن و داراي 45 كيلوكالري انرژي است كه بايد در كل انرژي دريافتي روزانه محاسبه شود.

9.افراد مبتلا به ديابت نوع 2، بهتر است روغن كنجد مصرف كنند زيرا بررسي‌ها نشان داده منيزيم موجود در اين روغن به كاهش قند خون افراد ديابتي كمك مي‌كند.

10.روغن كنجد را بايد در ظروف تيره‌رنگ و به‌خصوص شيشه‌اي ريخت، در ظرف را محكم بست و آن را در كنار اجاق گاز نگذاشت. به اين ترتيب احتمال اكسيدشدن اسيدهاي چرب غيراشباع موجود در اين روغن به حداقل ممكن خواهد رسيد.
برچسب ها: روغن ، کنجد
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: