مطالعه انجام شده در مدت بیش از ۳۰ سال نشان میدهد پپتید وابسته به ژن کلسی تونین (CGRP) نقش مهمی در میگرن بازی میکند
شفاآنلاین>سلامت>متخصصان علوم پزشکی در یک مطالعه جدید به بررسی این موضوع پرداختند که چرا میگرن در زنان رایجتر است.
به گزارش
شفاآنلاین، بنا به دلایلی که محققان از آن آگاه نیستند زنان سه برابر بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سردردهای میگرنی هستند. اکنون متخصصان به مطالعه روی فعالیت یک نوع پروتئین پرداختند که میتواند توضیح دهنده این علت باشد.
مطالعه انجام شده در مدت بیش از ۳۰ سال نشان میدهد پپتید وابسته به ژن کلسی تونین (CGRP) نقش مهمی در میگرن بازی میکند. هرچند در این بررسی جدید اطلاعات بیشتری در مورد موقعیت و فعالیت پروتئینی در بدن که آغاز کننده سردردهای میگرنی است، به دست آمده است.
گروهی از متخصصان آمریکایی بررسیهایی را روی موشهای آزمایشگاهی انجام داده و به فعالیت پپتید وابسته به ژن کلسی تونین مرتبط با درد که در بدن اتفاق میافتد، اشاره کردند. همچنین محققان دریافتند این فعالیت خاص تنها در بدن موشهای ماده مشاهده میشود.
به گفته متخصصان این مکانیزم در قسمت مننژ (شامگان) اتفاق میافتد؛ لایه حفاظت کننده سه بافت که مغز<the brain> و نخاع را احاطه میکند. قرار گرفتن مننژ در معرض پپتید وابسته به ژن کلسی تونین موجب واکنشهای درد در موشهای ماده میشود.
این تیم تحقیقاتی بر این باورند که یافتههای بدست آمده میتواند شروعی در فرآیند توضیح این موضوع باشد که چرا زنان بیش از مردان درگیر سردردهای میگرنی هستند و شاید در آینده به پروسه درمان این دردهای آزاردهنده کمک کند.ایسنا