دیابت بیماری مزمنی است که با افزایش قند خون همراه است. عدم ترشح انسولین و یا کاهش پاسخ ارگانها به انسولین باعث ایجاد اختلال در سوخت و ساز کربوهیدرات، چربی و پروتئین در بدن میشود و قند خون را افزایش میدهد
شفا آنلاین>سلامت>خواص چای ترش و دیابت بر کسی پوشیده نیست. نتایج تحقیقات علمی نشان می دهد چای ترش به کاهش قند خون، کلسترول و فشار خون در افراد دیابتی کمک می کند و بهتر است بیماران دیابتی چای ترش را به جای چای سیاه جایگزین کنند.
به گزارش شفا آنلاین: آیا از تأثیرات چای ترش در بهبود دیابت اطلاع دارید؟ تحقیقات زیادی بر روی مدلهای حیوانی و انسانی برای بررسی تاثیر گذاری چای ترش <Sour tea>برای درمان دیابت انجام شده است. نتایج این تحقیقات استفاده از چای ترش برای درمان دیابت را تا حدودی مفید میداند اما نمیتوان آن را جایگزینی برای درمان دیابت دانست. در این مطلب به بررسی رابطهی بین چای ترش و دیابت میپردازیم.
دیابت بیماری مزمنی است که با افزایش قند خون همراه است. عدم ترشح انسولین و یا کاهش پاسخ ارگانها به انسولین باعث ایجاد اختلال در سوخت و ساز کربوهیدرات، چربی و پروتئین در بدن میشود و قند خون را افزایش میدهد. بسیاری از افراد به دلیل گران بودن و عوارض جانبی مصرف داروهای دیابت به فکر استفاده از روشهای سنتی برای درمان این عارضه میافتند. چای ترش یک روش شناخته شده و محبوب برای درمان دیابت در طب سنتی است. اما آیا واقعا استفاده از این چای برای درمان دیابت موثر است؟
تاثیر چای ترش برای کاهش قند خون در بیماران دیابتی
برای بررسی تاثیر گذاری چای ترش و دیابت، از مدلهای حیوانی مانند خرگوش و موش استفاده شده است. معمولا برای القای بیماری دیابت در حیوانات از مادهای به نام استرپتوزوتوسین استفاده میشود. بر اساس تحقیقاتی که بر روی یک مدل حیوانی از موشهای صحرایی در سال ۲۰۱۳ انجام شد، تزریق عصاره چای ترش باعث کاهش ۱۲ درصدی گلوکز خون (قند خون) شد. جالب توجه است که تزریق عصارهی چای ترش در موشهای معمولی تاثیری بر روی سطح گلوگز نداشت.
تاثیر چای ترش بر کاهش کلسترول و فشار خون در افراد دیابتی
یکی از مسائلی که افراد دیابتی با آن رو به رو هستند، چربی خون است. در بیماران دیابتی میزان کلسترول خوب پایین و کلسترول بد بالاست. این دو عامل خطر بیماریهای قلبی و سکته مغزی را در آنها افزایش میدهند. علاوه بر این، افراد دیابتی معمولا فشار خون بالایی دارند. برای بررسی تاثیر چای ترش بر روی کلسترول و فشار خون در بیماران دیابتی تحقیقات زیادی انجام شده است. در اینجا به طور مختصر به بررسی یکی از این تحقیقات می پردازیم.
آزمایش بررسی تاثیر چای ترش و دیابت
برای این بررسی، یک جامعهی آماری ۶۰ نفره از افراد دارای دیابت نوع ۲ و دارای ۵ سال سابقهی بیماری انتخاب شدند. آنها در طی دوره آزمایش، مطابق با معمول داروهای کنترل قند خون، دیابت و انسولین و ... را مصرف میکردند. بیماران در دو گروه تقسیم بندی شدند. یک گروه از چای ترش و گروه دیگر از چای سیاه برای درمان استفاده کردند.
تفاوت معنی داری بین دو گروه وجودنداشت. ۲۱ درصد از شرکت کنندگان در هرگروه دارای وزن نرمال، ۵۱ درصد آنها دارای اضافه وزن و ۲۸ ٪ چاق بودند. پارامترهایی همچون وزن، مدت زمان دیابت و شاخص توده بدنی در این دو گروه یکسان بودند. آزمایش به مدت ۱ ماه طول کشید و افراد روزی دو مرتبه صبح و بعد از ظهر بین وعدههای غذای اصلی باید چای مینوشیدند. برای این کار، ۲.۵ گرم چای را با ۲۵۰ میلی لیتر آب جوشان دم میکردند و بعد از ۳۰ دقیقه میخوردند. در طی آزمایش بیماران به غیر از دریافت داروهایی که از قبل برای دیابتشان استفاده میکردند، داروی جدیدی مصرف نکردند. همچنین هیچگونه تغییری در رژیم غذاییشان در طی این مدت ایجاد نشد.
نتایج این تحقیق تغییر قابل ملاحظه بر روی فشار خون نشان داد و گروهی که از چای ترش استفاده میکردند فشار خونشان به طور قابل ملاحظهای کاهش یافت، درحالیکه گروهی که از چای سیاه استفاده کردند فشار خون در آنها افزایش یافت. همچنین نتایج این تحقیق نشان داد که افرادی که از چای ترش استفاده میکنند کلسترول خوب در آنها افزایش و کلسترول بد کاهش می یابد.
طریقه مصرف چای ترش برای درمان دیابت
۵ گرم چای ترش را داخل یک فنجان آب جوش بریزید
روی فنجان سرپوشی قرار دهید و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا دم بکشد
سپس چای را صاف کنید و بنوشید.