کد خبر: ۲۲۷۷۰۴
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۵ - ۰۹ فروردين ۱۳۹۸ - 2019March 29
مقادیر بالای پروتئین در این غذا موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن می‌شود؛ لذا برای افرادی که فعالیت‌های فیزیکی سخت انجام می‌دهند از جمله کارگران و ورزشکاران، مخصوصا بدن‌سازان، سالمندان و کودکان در حال رشد بسیار مفید است
شفاآنلاین>سلامت> یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذا را در رفع بی‌اشتهایی کودکان، سالمندان و پیشگیری از آلزایمر موثر دانست.

به گزارش شفاآنلاین، خورش عدس یکی از غذا‌های سنتی طالقان و حاوی ویتامین‌های A B، C، E، K، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، آهن، اسیدفولیک، منیزیم، منگنز، روی (زینک)، کولین، سلنیوم، گوگرد، فسفر، سولفور، نشاسته و ... است.

برای بررسی خواص خورش عدس طالقان و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی مطالبی را عنوان نمودند.

مهم‌ترین خواص خورش عدس طالقان

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی  درباره مهم‌ترین خواص خورش عدس طالقان گفت: مقادیر بالای پروتئین در این غذا موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن می‌شود؛ لذا برای افرادی که فعالیت‌های فیزیکی سخت انجام می‌دهند از جمله کارگران و ورزشکاران، مخصوصا بدن‌سازان، سالمندان و کودکان در حال رشد بسیار مفید است.

وی افزود: خورش عدس طالقان به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبول‌های قرمز خون و رفع کم‌خونی می‌شود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید و سودمند است.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: مصرف این خورش موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه می‌شود؛ لذا قدرت یادگیری و تمرکز را بالا می‌برد و از آلزایمر پیشگیری می‌کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: این غذا به علت داشتن فسفر، منیزیم، منگنز و سلنیوم تاثیر چشمگیری در تقویت و استحکام استخوان و دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری می‌کند.

عظمایی بیان کرد: خورش عدس طالقان دارای انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی مفید است؛ لذا موجب تقویت، طراوت و جوان‌سازی پوست و رشد مو می‌شود و از پیری زودرس پیشگیری (prevention)می‌کند.

وی اظهار کرد: این خورش غذای مناسبی برای افراد لاغر، ضعیف، کم‌بنیه، کودکان در حال رشد و سالمندان است؛ زیرا موجب افزایش اشتها و چاقی(Obesity) می‌شود.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: فیبر موجود در خورش عدس طالقان موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش و روده‌ها می‌شود؛ لذا هضم غذا را آسان کرده و یبوست را رفع می‌کند.

مواد لازم خورش عدس طالقان

-گوشت گوسفند ۳۰۰-۲۰۰ گرم
-پیاز متوسط ۲ عدد
-عدس یک لیوان
-سیب‌زمینی یک عدد
-آلوبخارا ۷ عدد
-نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
-زعفران به مقدار لازم
-آبغوره به مقدار لازم
-رب محلی یک قاشق غذاخوری
-روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم

طرز تهیه خورش عدس طالقان

-برای تهیه این غذا ابتدا پیاز را نگینی خرد می‌کنیم و با روغن تفت می‌دهیم.
-گوشت گوسفندی خرد شده را خرد کرده و به پیاز اضافه می‌کنیم.
-زعفران و رب محلی را به مواد اضافه می‌کنیم.
-مقداری آب به مواد اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم بپزد.
-عدس را که از قبل خیس کرده‌ایم به مواد اضافه می‌کنیم.
-سیب‌زمینی را نگینی خرد کرده و به مواد اضافه می‌کنیم.
-در انتها آلوبخارا و ادویه‌جات را اضافه می‌کنیم.
-اجازه می‌دهیم غذا کاملا بپزد و جا بیفتد.
-پس از کشیدن غذا در ظرف، آبغوره را به آن اضافه می‌کنیم.
-این غذا به همراه نان یا برنج میل می‌شود.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: