کد خبر: ۲۲۷۵۸
تاریخ انتشار: ۰۰:۵۲ - ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - 2014May 20
شفا آنلاين- والک، نوعی سبزی کوهی است که تنها در فصل بهار می‌روید و از هزاران سال پیش تاکنون به عنوان گیاهی شگفت‌انگیر، در افرادی که در دامنه کوه‌ها زندگی می‌کردند؛ معروف بوده است.
به گزارش شفا آنلاين،والک خواص درمانی متعدد و خارق‌العاده‌ای دارد. والک گیاهی شبیه سیر با خواص مشابه است. امروزه افراد درباره خواص بی‌شمار گیاه سیر اطلاعات زیادی دارند؛ اما والک گیاهی است که مهجور مانده و کمتر کسی با خواص بی‌نظیر آن آشنایی دارد.اگر فواید متعدد سیر را می‌دانید اما به دلیل بوی تند آن، از این گیاه گریزان هستید، والک جایگزین مناسبی می‌باشد؛ زیرا این دو گیاه از یک خانواده می‌باشند. گیاه سیر که ما بیشتر با آن آشنا هستیم با نام سیر خانگی و والک با نام سیر جنگلی معروف می‌باشد. همین نام‌گذاری نشان می‌دهد که این دو گیاه تا چه اندازه مشابه با یکدیگر می‌باشند. تحقیقات علمی نیز موید این ادعا می‌باشد و تجزیه شیمیایی این دو گیاه نشان می‌دهد که سیر و والک از نظر مواد موثر شیمیایی بسیار مشابه می‌باشند.

والک چگونه گیاهی است؟

سبزی کوهی والک گیاهی است که تنها در فصل بهار و تنها در مناطق کوهستانی می‌روید. این گیاه شبیه پیاز می‌باشد. گل‌های سفید و کوچک ستاره‌ای شکل این گیاه در میان برگ‌های پهن و براق آن خودنمایی می‌کند. گل این گیاه، برگ‌ها و ریشه آن همگی از قسمت‌های قابل‌استفاده می‌باشند.سیر جنگلی (والک) و سیر خانگی هر دو از یک خانواده می‌باشند و فعالیت مشابهی نیز در بدن دارند. با این تفاوت که والک (سیر جنگلی) سه مزیت بیشتر از سیر دارد:1. والک در مقایسه با سیر از مواد فعال شیمیایی بیشتری تشکیل شده است.2. گیاه والک دارای مواد شیمیایی فعالی می‌باشد که در گونه‌های دیگر سیر یافت نمی‌شود.3. سبزی کوهی والک برخلاف سیر بی‌بو می‌باشد و بعد از خوردن در دهان ایجاد بو نمی‌نماید.

علت بی‌بو بودن والک

برگ‌های والک مقدار زیادی کلروفیل دارند که با مواد نیتروژنی موجود در این گیاه (که مسئول ایجاد بو در گونه‌های مختلف خانواده سیر می‌باشد) در طی عمل هضم و جذب ترکیب می‌شوند. در نتیجه این مواد نیتروژنی غیرفعال گشته و تبدیل به مواد بودار نمی‌شوند. نتیجه اینکه کلروفیل زیاد موجود در این گیاه مانع از انتشار بوی این گیاه می‌شود.

ترکیبات موجود در والک

والک از ترکیبات متعدد سولفور مانند آمینواسیدهای گوگرددار، آلیسین و ترکیبات آزاد دیگر مانند دی وینیل سولفور، دی متیل تیوسولفونات و... تشکیل یافته است؛ که همگی این مواد مسئول خواص متمایز این گیاه می‌باشند. همچنین سرشار از ویتامین‌های A, B, C و مواد معدنی متعدد مانند ژرمانیوم، سلنیم و روی است.

پیشگیری از بیماری‌های قلبی

آلیسین که یک ترکیب گوگرددار در والک می‌باشد مسئول خواص بی‌نظیر این سبزی کوهی می‌باشد. این ترکیب فشارخون را در حد نرمال حفظ می‌کند و با جلوگیری از جذب کلسترول، باعث کاهش سطح کلسترول خون می‌گردد. پس می‌توان آن را به عنوان یک محافظت‌کننده بی‌نظیر در برابر ایجاد لخته خون و پلاک‌های چربی دانست. نتیجه اینکه این سبزی کوهی پیشگیری‌کننده از سکته و بیماری‌های قلبی می‌باشد.

بهبود بیماری‌های گوارشی

اثرات مفید والک بر کبد، کیسه صفرا، روده و معده در مطالعات متعدد به اثبات رسیده است. این گیاه هضم را ارتقا می‌بخشد و به منظور بهبود سوءهاضمه کاربرد دارد. عصاره آن را می‌توان برای درمان کرم‌های لوله‌ای روده به کار برد. بهبود بیماری‌های رودی معدی مانند اسهال، کولیک، گازهای اضافی معده و روده و رو دل از اثرات این گیاه است. همچنین در زمینه کمبود اشتها می‌تواند اثربخش باشد.

آنتی‌اکسیدانی گیاهی از دل کوه

اتانول موجود در والک می‌تواند شدت اثر رادیکال‌های آزاد را کاهش دهد. پس می‌توان این گیاه را نوعی آنتی‌اکسیدان بسیار قوی در برابر حمله رادیکال‌های آزاد دانست.

بهبود سیستم ایمنی

والک به دلیل دارا بودن ترکیب موثر آلیسین خواص آنتی‎‌باکتریایی و ضدقارچی متعددی را نشان داده است و می‌تواند در زمان حمله باکتری‌ها به بدن به کمک سیستم ایمنی بدن آمده و آن را تقویت کند. همچنین سایر ترکیبات موجود در این گیاه اثرات تقویت‌کننده و نیروزایی قوای بدن را دارند و در کل سلامت عمومی برای بدن را به وجود می‌آورد.

اثرات متعدد دیگر والک

1. بهبود سیستم تنفسی: والک ضد آسم، برطرف‌کننده برونشیت و ضد آمفیزم می‌باشد.2. اثرات کاهش وزن: تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف روزانه آب این گیاه برای کاهش وزن موثر است.3. بهبود بیماری‌های مفصلی: تسکین بیماری‌های روماتیسمی و آرتریت مفصلی از اثرات دیگر این گیاه کوهی می‌باشد.4. پیشگیری از سرطان: اثرات پیشگیری‌کننده والک در برابر سرطان‌های معده و پروستات به اثبات رسیده است.5. اثرات درمانی دیگر: والک ضداسپاسم عضلانی، قابض، عرق‌آور، ادرارآور، خلط‌آور و تب‌بر می‌باشد.

طریقه مصرف والک

بعد از شستشوی گیاه والک، برگ‌های گیاه را به قطعات 2-1 سانتی‌متری برش بزنید و فریز نمایید و در طول سال که این گیاه وجود ندارد از آن استفاده کنید. سبزی‌پلوی تهیه‌شده از این گیاه بسیار خوش‌طعم می‌باشد. هم چنین می‌توانید از این سبزی برای تهیه کوکو استفاده نمایید.
برچسب ها: والک ، خواص ، سبزی ، کوهی ، بهار
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: