در این ایام بسیاری از بانوان به دلیل خریدهای ایام نوروز ممکن است فرصت تهیه غذای خانگی را نداشته باشند و از غذاهای آماده بیرون استفاده کنند اما باید نسبت به تهیه غذا از مکانهای مطمئن و بهداشتی توجه کنند
شفاآنلاین>سلامت> یک متخصص تغذیه گفت: به دلیل عدم تناسب بدن با مواد تشکیل دهنده غذاهای محلی، احتمال مسمومیت در افراد وجود دارد ومسافران باید نسبت به مصرف آن این مواد دقت داشته باشند.به گزارش شفاآنلاین، سید ضیاالدین مظهری متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص تغذیه سالم در ایام نوروز گفت: در این ایام بسیاری از بانوان به دلیل خریدهای ایام نوروز ممکن است فرصت تهیه غذای خانگی را نداشته باشند و از غذاهای آماده بیرون استفاده کنند اما باید نسبت به تهیه غذا از مکانهای مطمئن و بهداشتی توجه کنند.مظهری با اشاره بر نکاتی درباره غذای سالم در سفر تصریح کرد: بسیاری از افراد وقتی به شهرهای دیگر رفته و از مواد غذایی آنها استفاده میکنند، دچار مسمومیت شده و به عبارتی آب به آب میشوند اما این آب به آب شدن به دلیل تغییر محیط و مواد غذایی است.وی توضیح داد: این امر به دلیل آن است که ما در شهر خودمان مواد غذایی و برخی خوراکیها را مصرف میکنیم و بدن ما نسبت به آنزیمها و تکنیکهای هضم مواد عادت دارد اما وقتی همان مواد غذایی را در شهر دیگر مصرف میکنیم به دلیل عدم آشنایی بدن او با تکنیکهای شیمیایی مواد، بدن واکنش نشان داده و به اصطلاح آب به آب می شویم.مظهری تصریح کرد: به همین منظور به تمامی هموطنان توصیه میکنیم در مصرف غذاهای محلی شهرهای دیگر از جمله شیر، کله پاچه، تولیدات محلی، سبزیجات تازه و میوههای منطقه و بستنیهای محلی دقت کرده چرا که در صورت استفاده نابجا احتمال مسمومیتهای شدید وجود دارد.این متخصص تغذیه در خصوص رستورانهای بین راهی نیز توضیح داد: مسافران تا حد امکان از رستورانهای بین راهی در جادهها استفاده نکنند و در صورت مراجعه به آنها از مکانهای مطمئن از نظر بهداشتی(Sanitary) و مواد اولیه استفاده کنند.وی تاکید کرد: به علاوه توصیه میشود در این ایام در رستورانها، از مصرف غذاهایی که حاوی گوشت به ویژه گوشتها چرخ کرده و کوبیده هستند، پرهیز کنند. به همین منظور مصرف غذاهایی ازجمله کبابهای کوبیده در رستورانها به دلیل فسادپذیر بودن، توصیه نمیشود.مظهری به مصرف آب و سبزی سالم تأکید کرد و گفت: مسافران در ایام سفر نسبت به سلامت و پاکی آب و همچنین مصرف سبزی و میوهجات شسته شده مراقبت کنند. چرا که این مواد به سرعت میتوانند آلودگی را به بدن انتقال داده و موجب ایجاد بیماریهایی ازجمله اسهال، استفراغ و مسمومیتهای غذایی دچار شود.این متخصص تغذیه(Nutrition) تاکید کرد: مسافران در سفرهای خود در استفاده از سرویسهای بهداشتی پاکیزه توجه داشته باشند. استفاده از سرویسهای بین راهی و آلوده موجب انتقال انواع بیماریها خواهد شد.