کد خبر: ۲۲۷۲۹۳
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۰ - ۰۳ فروردين ۱۳۹۸ - 2019March 23
قصد از حجامت فقط خونگیری نیست، بلکه اصلاح مزاج بافتی بدن، اصلاح مزاج عمومی، تخلیه سموم بافتی بدن و گرم کردن موضع حجامت نیز با انجام حجامت اتفاق خواهد افتاد
شفاآنلاین>سلامت>در فصل زمستان به صورت عام، غلبه بلغم یا افزایش رطوبت بدن و غلبه سردی و تَری اتفاق می افتد. بر همین اساس در منابع طب سنتی افراد از حجامت در فصل زمستان نهی شده اند، مگر اینکه پزشک انجام آن را ضروری بداند. اما حجامت در فصل بهار توصیه می شود.

به گزارش شفاآنلاین، دکتر مهدی فهیمی، کارشناس طب سنتی درباره دلایل و فواید حجامت<Cupping> در فصل بهار تصریح کرد:

اولا در بهار غلبه خون در بدن اتفاق می افتد و ثانیا با بیرون آمدن حرارت بدن از عمق به سطح بدن، بخار آزاد می شود و بخاری که متساعد خواهد شد در تمامی مزاج ها یکسان است. برخی از کارشناسان این استدلال را دارند که حجامت باعث خروج خون از بدن می شود، اما این کاملا اشتباه است، زیرا حجامت باعث خروج بخارهای زائد از بدن می شود.

فهیمی با بیان اینکه خون خارج شده از بدن در حجامت دارای حجم کمی است، خاطرنشان کرد: به طور میانگین از بدن یک خانم در هر دوره «عادات ماهیانه» 80 تا 150 سی سی خون دفع می شود که این امر در هر ماه تکرار می شود و مشکلی هم برای آنها ایجاد نمی شود.حالا کسی که می خواهد یک مرتبه در سال حجامت کند به غیر از اینکه بخارات بدنش خارج می شود، هیچ اتفاقی برای وی نخواهد افتاد.

این کارشناس طب سنتی با اشاره به اظهارات اخیر عضو انجمن طب سنتی ایران در مضر دانستن حجامت برای افراد با غلبه بلغم متذکر شد: این کارشناس هنوز تفاوت فَسد و حجامت را نمی داند؛ در فسد، خونگیری وسیع اتفاق می افتد اما در حجامت نهایتا بین 80 تا 100 سی سی خون از بدن خارج می شود.

در افرادی که مستعد پرفشاری خون هستند و حجم بخارات زیادی دارند، خروج خون ممکن است به 200 سی سی هم برسد که به سود این افراد خواهد بود.

تنظیم سیستم های مختلف بدن با حجامت

فهیمی با بیان اینکه حجامت سیستم عصبی، عروقی، ایمنی، حرارتی و رطوبتی بدن در تمامی افراد را تنظیم می کند، تاکید کرد: کارشناسی که حجامت را بی تاثیر می داند، فقط به بلغم توجه کرده و نگاه بچه گانه و کودکانه به موضوعات طب سنتی، قاعدتاً نمی تواند برداشتی به غیر از چنین برداشت هایی را در پی داشته باشد.

یکی دیگر از دلایل صحبت های این کارشناس مبنی بر بی تاثیری حجامت این بوده که بیمارانی به این کارشناس مراجعه کردند، غلبه بلغم داشته اند.

این کارشناس طب سنتی با اشاره به تجربه طولانی مدت خود در انجام حجامت در افراد با طبع های مختلف خاطرنشان کرد: دیده نشده که در فصل بهار کسی که بلغمی است، حجامت موضعی (عام) کند، اما خیر و برکتش نصیب وی نشود.

فهیمی درباره فوائد انجام حجامت در فصل بهار در افراد با غلبه بلغم تصریح کرد: بلغم سرد و تَر است، در حالیکه خون<Blood> گرم و تَر می باشد. زمانی که بادکشی در نقطه ای از بدن قرار می گیرد، فشار مکش زیر لیوان، از فشار منفی داخل قلب بالاتر است. بنابراین ما در این حالت یک فراخوان خون از تمامی نقاط بدن به سمت نقطه بادکش را مشاهده می کنیم و در فاصله پنج دقیقه ای که بادکش بر روی نقطه ای از بدن قرار دارد، حدوداً سه مرتبه گردش کامل خون بدن از این نقطه عبور می کند و زمانی که این اتفاق می افتد، بلغم موضعی رسوب کرده در بافت های بدن، توسط خون شروع به حرکت می کند.

تخلیه سموم بدن با حجامت

وی افزود: قصد از حجامت فقط خونگیری نیست، بلکه اصلاح مزاج بافتی بدن، اصلاح مزاج عمومی، تخلیه سموم بافتی بدن و گرم کردن موضع حجامت نیز با انجام حجامت اتفاق خواهد افتاد.حجامت نقطه بسیار گرم را سرد می کند و بالعکس؛ دلیلش این است که گردش خون سیستمیک را به آن نقطه می رساند و حتی اگر عفونتی در آن نقطه به صورت پنهان باشد، آن را به سیستم ایمنی می رساند و در تمام بدن بر علیه آن پادتن لازم تولید می شود.

فهیمی درباه اثرات مفید حجامت در از بین بردن جوش های بدن تصریح کرد: اولاً با انجام حجامت، بخاراتی که باعث جوش شده خارج می شوند و ثانیاً وقتی حجامت انجام می شود، گردش خون در آن نقطه افزایش می یابد و این امر باعث می شود تا عامل عفونی داخل جوش، وارد سیستم گردش خون شود و بدن بر علیه آن پادتن تولید کند و این امر باعث خشک شدن جوش ها گردد.

تعدیل مزاج با انجام حجامت بهاری

وی با بیان اینکه حجامت در بهار می تواند باعث تعدیل مزاج شود، تاکید کرد: فهم ما از حجامت باید چند بُعدی شود تا بتوانیم درباره آن قضاوت کنیم.

این کارشناس طب سنتی درباه ممنوعیت های حجامت گفت: انجام حجامت فقط برای افراد بسیار کم خون و زنان باردار (غیر از ماه چهارم و پنجم) توصیه نمی شود. افرادی که درگیر بیماری های غدد لنفاوی و بیماری هایی مثل ویتیلیگو هستند، نیز باید تحت نظر پزشک حجامت کنند.

حجامت مانعی برای سکته های قلبی در بهار

فهیمی درباره چرایی افزایش میزان سکته های قلبی در فصل بهار و اثر حجامت در جلوگیری از این نوع سکته ها گفت: در فصل بهار، حرارت از عمق بدن به سطح حرکت می کند و این امر باعث افزایش سکته های قلبی در این فصل می شود، اما انجام حجامت باعث می شود تا آن حرارت از بدن خارج شود. حجامت جلوی سکته های قلبی و فسد جلوی سکته های مغزی را می گیرد. تبیان
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: