آنتی اکسیدان پلی فنول در روغن بادام زمینی با مبارزه با رادیکالهای آزاد، به جلوگیری از سرطان کمک میکند. در واقع، روغن بادام زمینی یک تونیک طبیعی است که سطح ایمنی بدن را بالا میبرد
شفاآنلاین>
سلامت>
خواص روغن بادام زمینی بیشمار است. از این روغن هم در پخت و پز و هم در طبابت استفاده میشود. خواص آنتی اکسیدانی آن و غنی بودن از چربیهای اشباع نشده روغن بادام زمینی را به یک بسته سلامتی تبدیل میکند.
به گزارش
شفاآنلاین،روغنهای زیادی مخصوص پخت و پز در بازار موجود است و روغن بادام زمینی<
peanut> یکی از آنهاست. بله، تصمیم برای اینکه کدام روغن بهتر است دشوار است. اما ما اینجا هستیم تا به شما اطلاعاتی درباره این روغنها بدهیم و تصمیم گیری را برای شما سادهتر کنیم. این مقاله درباره خواص روغن بادام زمینی، انواع و کاربردهای آن است، پس به خواندن ادامه دهید.
خوبی روغن بادام زمینی در درجه اول وجود ویتامین E (ویتامین ای)، یک آنتی اکسیدان ثابت شده، است که آسیب رادیکالهای آزاد را کاهش داده و خطر بیماری قلبی را از بین میبرد؛ اما، خواص دیگری نیز دارد.
۱. افزایش سلامت قلب
حتما میدانید که ویتامین E چگونه از قلب محافظت میکند. این گروه ویتامینها با رادیکالهای آزاد که میتوانند منجر به بیماریهای قلبی شوند مبارزه میکند. روغن بادام زمینی همچنین غنی از چربی غیراشباع تک و چند زنجیره است که کاهش خطر بیماریهای قلبی را در پی دارد. براساس نظر انجمن قلب آمریکا، این نوع چربیها میتوانند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را تا ۳۰ درصد کاهش دهند. برخی تحقیقات نیز نشان دادهاند که میزان کلسترول بد در این روغن پایین است.
۲. مقابله با سرطان
آنتی اکسیدان پلی فنول در روغن بادام زمینی با مبارزه با رادیکالهای آزاد، به جلوگیری از سرطان کمک میکند. در واقع، روغن بادام زمینی یک تونیک طبیعی است که سطح ایمنی بدن را بالا میبرد.
۳. افزایش سلامت شناختی
ویتامین E موجود در روغن بادام زمینی، طبق مطالعات، میتواند از کاهش توان ذهنی در اثر افزایش سن جلوگیری کند. با توجه به خواص آنتی اکسیدانی، روغن بادام زمینی باعث بهبود سلامت شناختی، به ویژه در افراد مسنتر میشود.
۴. بهبود حساسیت انسولین
مطالعات نشان میدهند که ترکیبات چربیهای غیر اشباع شده که در بادام زمینی موجود هستند، میتوانند حساسیت انسولین را در افراد دیابتی افزایش دهند. در تحقیقی دیگر، جایگزین کردن چربی اشباع نشده با چربیهای تصفیه شده خوراکی، باعث ترشح انسولین در بیماران دیابتی شده است.
۵. بهبود درد مفاصل
برخی تحقیقات نشان دادهاند که خواص روغن بادام زمینی موجب از بین رفتن درد مفاصل<joints> میشود. این روغن را مستقیما روی پوست اعمال کرده و ماساژ میدهند، و این کار کمی از درد را تسکین میدهد.
با اینحال، تحقیقات کافی برای اثبات قطعی این موضوع در دسترس نیست؛ بنابراین لطفا قبل از اینکه از روغن بادام زمینی به این منظور استفاده کنید، با پزشک خود مشورت کنید.
۶. علائم پیری را به تاخیر میاندازد
استفاده از روغن بادام زمینی به صورت موضعی میتواند خواص ضد پیری ارائه کند؛ و این جایی است که ما بار دیگر درباره ویتامین E صحبت میکنیم. آنتی اکسیدان با رادیکال آزاد در پوست مبارزه میکند، که در غیر اینصورت، رادیکالهای آزاد ممکن است بروز علائم پیری مانند چین وچروک و خطوط صورت را تسریع کند.
۷. درمان خشکی پوست
یکی دیگر از خواص روغن بادام زمینی درمان خشکی پوست است. استفاده موضعی از روغن بادام زمینی، به لطف خواص مرطوب کننده آن، کمک میکند که خشکی پوست درمان شود. شما میتوانید روغن بادام زمینی را روی صورت و سایر نواحی آسیب دیده پوست بمالید و حدود ۲۰ دقیقه بگذارید بماند. سپس مانند همیشه، دوش بگیرید.
۸. افزایش رشد مو
ویتامین E و سایر چربیهای موجود در روغن بادام زمینی، به روشهای متنوعی به موهای شما لطف میکند! این روغن باعث کاهش از دست دادن پروتئین در مو میشود و همچنین ریشهی موها را تقویت میکند. علاوه بر این، روغن بادام زمینی، ته مو را مرطوب میکند و باعث بازسازی موهای آسیب دیده میشود.
۹. کمک به درمان پسوریازیس پوست سر
آنتی اکسیدانهای موجود در روغن بادام زمینی شوره سر را درمان میکند، و دربرخی مواقع، حتی میتواند پسوریازیس پوست سر را نیز بهبود بخشد. این ویژگی به خواص مرطوب کنندگی روغن بادام زمینی مربوط میشود.
اینها روشهایی هستند که خواص روغن بادام زمینی میتواند به سلامت شما کمک کند. اما این روغن از روشهای دیگری نیز میتواند سود برساند.
روغن بادام زمینی چگونه به کار میرود؟
روشهای مختلفی برای استفاده از روغن بادام زمینی وجود دارد:
۱. برای پخت و پز
روغن بادام زمینی چربی هیا اشباع شده کمی دارد و غنی از چربیهای غیر اشباع شده است. به همین دلیل برای پخت و پز مناسب است. این روغن به خصوص برای غذاهای آسیایی که در ظروف وُک آماده میشوند ایده آل است.
۲. برای درست کردن صابون
شما همچنین میتوانید از روغن بادام زمینی در ساخت صابون استفاده کنید، و به لطف خواص تنظیم کننده آن، این صابون میتواند سلامت پوست را افزایش دهد. البته یک ویژگی منفی آن این است که این روغن ممکن است در صابون در طولانی مدت نماند چرا که خیلی زود فاسد میشود.
۳. برای تولید سوخت طبیعی
بیش از ۵۰ درصد بادام زمینیها روغن است. به همین دلیل یک زمین یک هکتاری بادام زمینی، میتواند ۱۲۳ گالن روغن تولید کند. اگرچه این جایگزین سوختی کمی گران است، اما شاید در آینده کارساز گردد.
۴. برای تولید واکسنها
در واقع، این امر در دههی ۱۹۶۰ انجام شده است. روغن بادام زمینی در واکسنهای آنفولانزا و برای تقویت سیستم ایمنی بدن به کار میرود.
انواع روغن بادام زمینی
روغن بادام زمینی روغنی گیاهی است که از دانه بادام زمینی گرفته میشود. در حقیقت انواع مختلفی از روغن بادام زمینی وجود دارد.
یکی از آنها روغن تصفیه شده است که شفاف و بوزدایی شده است، فرایندی که مواد حساسیت زا در روغن را حذف میکند و آن را حتی برای کسانی که به بادام زمینی حساسیت دارند، قابل استفاده میکند.
همچنین نوعی روغن بادام زمینی تحت فشار سرد وجود دارد که در آن بادام زمینی له شده و روغن آن را میگیرند. این روغن عطر و طعم بیشتری داشته و حاوی مواد مغذی بیشتری است.
نوع سومی نیز وجود دارد که بو داده است و از این رو طعمی قوی دارد.
آخرین نوع هم روغنی ترکیبی است که روغن بادام زمینی را با روغنی با طعم مشابه ترکیب میکنند.
نتیجه گیری
اسیدهای چرب ضروری در روغن بادام زمینی، آن را به یکی از بهترین روغنها برای پخت و پز تبدیل میکند؛ به این معنا که حداقل یکبار در روز از این روغن باید استفاده کنید.
به ما بگویید که این مقاله چطور به شما کمک کرده است. همچنین اگر شما موارد دیگری از خواص روغن بادام زمینی سراغ دارید، این مطلب را کامل کنید. stylecraze