ماهی از جایگاه ویژهای در سفره ما ایرانیان برخوردار است و به ویژه در شب عید مهمان سفره بسیاری از ماست
شفا آنلاین>سلامت>در این یادداشت شما را با برخی نكات برای طبخ سالمتر ماهی<
Cook a healthier fish> آشنا خواهیم كرد
به گزارش شفا آنلاین:ماهی از جایگاه ویژهای در سفره ما ایرانیان برخوردار است و به ویژه در شب عید مهمان سفره بسیاری از ماست. اما ماهی به رغم فواید سلامتی بخش خود اگر به صورت درست و اصولی طبخ نشود، میتواند به یك غذای پركالری و چه بسا مضر تبدیل شود. در این یادداشت شما را با برخی نكات برای طبخ سالمتر ماهی آشنا خواهیم كرد.گریل كردن ماهی
با این روش میتوانید ماهی را بسته به ضخامتش در كوتاهترین زمان ممكن آماده كنید. بهتر است قبل از شروع گریل كردن، روی آن مقداری روغن با برس یا اسپری بمالید. همچنین برای پخت ماهی نیاز به استفاده از آتش مستقیم نیست، بلكه باید آن را در گوشهها یا طرفین ظرف آتش یا زغال قرار دهید. در غیر این صورت ممكن است به زغال بچسبد. تغییرات رنگ پس از چند دقیقه رخ میدهد و مقداری از آب ماهی خارج میشود. به محض اینكه توسعه رنگ كبابی روشن را در ماهی مشاهده كردید، آن را زیر و رو كنید.
ماهی آبپز ماهی
در این روش تكههای ماهی در تابه چیده شده و روی آنها آب ریخته میشود، در حدی كه تنها روی ماهی را بپوشاند. سپس میتوانید چند تكه از گیاهان خوشبو و معطر برای ایجاد مزه بهتر به آب بیفزایید. اجازه دهید آب به جوش بیاید و حبابهای آب شكل بگیرد. در این روش ماهی با یك روش بسیار ملایم و بدون روغن و كالری اضافی در دمای 82-74 درجه سلسیوس پخته میشود.
بخارپز كردن ماهی
یكی دیگر از روشهای پخت سالم و ملایم ماهی است. ماهی با ادویهجات و گیاهان معطر آغشته شده در سبدهای بخارپزی قرار گرفته (بهصورت تك لایه) و سپس این سبد با كمی ارتفاع از كف قابلمه داخل آن قرار میگیرد. كف ظرف به اندازه سهچهار سانتیمتر آب ریخته و در ظرف را میگذاریم و اجازه میدهیم ماهی به آرامی با بخار پخته شود.
پخت ماهی در فر (دمای 450 درجه فارنهایت)
این روش این امكان را فراهم می کند كه از طعم و بافت یك ماهی برشته و بافت ترد آن لذت ببرید بدون اینكه مقدار زیادی روغن مصرف كنید. ماهی پخته شده با این روش میتواند با انواع سسها، پنیر یا كره مصرف شود.
پخت ماهی در مایكروویو
این روش بیشتر برای فیلهها و ماهیهای بدون استخوان مناسب است. كمی روغن روی سطح ماهی اسپری كرده، سعی كنید برشها را به صورت تك لایه در ظرف چیده و مقدار بسیار كمی مایع (آب یا سس دلخواه) به ظرف اضافه كنید. سطح ظرف را با پوشش پلاستیكی مخصوص بپوشانید و چند سوراخ در آن ایجاد كنید