کد خبر: ۲۲۶۰۹۰
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۹ - ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ - 2019March 10
علت شب ادراری کودکان ممکن است، وضعیت یا بیماری زمینه‌ای مانند یبوست، عفونت مجاری ادراری و یا دیابت نوع یک باشد؛ اگر روده کودک دچار انسداد شده باشد، فشاری بیشتر بر مثانه وارد کرده و از این رو به ادرار در خواب کودک منجر می‌شود.
شفاآنلاین>سلامت>یک متخصص اطفال گفت: شب ادراری کودکان مشکلی شایع است و معمولا در سنی اتفاق می‌افتد که انتظار می‌رود بستر کودک در طول شب خشک بماند.

به گزارش شفاآنلاین،علی محتشمی متخصص اطفال اظهار کرد: برخی از کودکان همزمان با یادگیری رفتن به دستشویی  در طول روز، به کنترل ادرار <Urine>و مدفوع در هنگام شب نیز مسلط می‌شوند اما این موضوع در مورد همه کودکان رخ نخواهد داد و در برخی موارد ممکن است این آموزش ماه‌ها طول بکشد؛ از این رو بهتر است بدانید آموزش ادرار در شب با شب ادراری یکی نیست و با هم فرق دارد.

وی بیان کرد: شب ادراری کودکان مشکلی شایع است که معمولا در سنی رخ می‌دهد که انتظار می‌رود بستر کودک در طول شب خشک بماند؛ در نظر داشته باشید که شب ادراری به معنی اشکال در نحوه آموزش دستشویی رفتن در کودکان نیست و در واقع بخش طبیعی از رشد و تکامل کودک است، کودکان همچنان که از پُری مثانه خود آگاه می‌شوند، می‌آموزند که ادرار خود را در شب کنترل کنند.

علت شب ادراری کودکان چیست؟

وی ادامه داد: علت شب ادراری کودکان ممکن است، وضعیت یا بیماری زمینه‌ای مانند یبوست، عفونت مجاری ادراری و یا دیابت نوع یک باشد؛ اگر روده کودک دچار انسداد شده باشد، فشاری بیشتر بر مثانه وارد کرده و از این  رو به ادرار در خواب کودک منجر می‌شود.

این متخصص اطفال با اشاره به اینکه عفونت مجاری ادراری باعث شب ادراری کودک می‌شود، گفت: در این حالت کودک علائمی دیگر همچون تب و درد حین ادرار کردن را تجربه می‌کند؛ در مواردی که ادرار در خواب کودکان با علائمی مانند تشنگی بیش از حد در همه زمان‌ها و خستگی همراه است، ممکن است دیابت علت شب ادراری<Enuresis> باشد.

راه کنترل ادرار شب در کودک

وی افزود: وقتی کودک در طول روز این آمادگی را داشته باشد و چند شب پشت سر هم پوشکش خشک باشد و از بستن پوشک در شب ناراضی باشد، می‌توانید متوجه شوید که احتمالاً دیگر شب‌ها جای خود را خیس نمی‌کند؛ در آموزش کنترل ادرار شب، مادر باید بلافاصله بعد از بلند شدن کودک از خواب او را دستشویی ببرد، زیرا مثانه کاملا پر شده است و دیگر قابل کنترل نیست.

این متخصص اطفال تشریح کرد: بهتر است مادر زمانی برای این کار اقدام کند که کاملاً از نظر روحی آماده آموزش باشد؛ کودکی که مرتب شب‌ها جایش را خیس می‌کند نباید پیش از خواب مایعات بخورد؛ برای جلوگیری از بوی بد، می‌توانید از تشک با لایه ضد آب استفاده کنید و قبل و بعد از خواب حتما به کودک کمک کنید تا مثانه‌اش را خالی کند.

محتشمی افزود: برخی از والدین در طول شب برای ادرار کردن کودک‌ را از خواب بیدار می‌کنند که البته موفق نیز می‌شوند، اما در نظر داشته باشید که اگر این کار باعث عصبانیت و بدخوابی کودک شود نتیجه دلخواه را نخواهید گرفت.

وی در پایان گفت: با وجود اینکه به‌طور متوسط کودکان بین سه تا چهار سالگی می‌توانند به‌طور کامل کنترل ادرار خود را در شب کنترل کنند، ممکن است این اتفاق در تعدادی از بچه‌های طبیعی و سالم دیرتر رخ دهد، از این رو کنترل ادرار شب در کودک با آمادگی و صبوری شما امکان پذیر است.yjc
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: