خوردن همبرگر، پیتزا، انواع سسها، میتواند به سرعت ساختار سرخرگهای بدن را تغییر داده و موجب سفت و سخت شدن آنها شود. این وضعیت که تصلب شرایین نام دارد، دلیل اصلی حملات قلبی و مغزی است
شفا آنلاین>سلامت>بنابه گفته محققان دانشگاه ایلینوی در شیکاگو، غذاهای حاضری و فستفودها، بلافاصله پس از مصرف، روی بدن اثر منفی گذاشته و به رگهای خونی در سطح سلولی صدمه میزنند.
به گزارش
شفا آنلاین: خوردن همبرگر، پیتزا، انواع سسها، میتواند به سرعت ساختار سرخرگهای بدن را تغییر داده و موجب سفت و سخت شدن آنها شود. این وضعیت که تصلب شرایین نام دارد، دلیل اصلی حملات قلبی و مغزی است.
این وضعیت نشان میدهد که فستفودها <
Fast food>و محصولات فرآوریشده، مضرتر از آنی که تصور میشود، هستند.
در آزمایشهای روی موشها و همچنین سلولهای کشتشده انسان در آزمایشگاه، مشخص شد که دو نوع «کلسترول بد» در اثر مصرف این خوراکیها در بدن ایجاد میشوند.این کلسترولها، لیپوپروتئین کمچگالی (LDL) و لیپوپروتئین کمچگالی اکسیدشده هستند که مورد دوم چندان شناخته شده نیست و به وسیله مواد شیمیایی مضر رادیکالهای آزاد، به وجود میآید.
محققان آمریکایی، به تعدادی از موشهای آزمایشگاهی غذاهای متعادل و مفید دادند و برای برخی دیگر، خوراکیهای حاضری و فستفود، آماده کردند. سرخرگهای موشهایی که خوراکیهای مضر مصرف کردند، بلافاصله پس از مصرف، سفتتر شد. در واقع سلولهای لایه درونرگی موجود در دیواره بیرونی رگهای خونی، تحت تاثیر منفی این خوراکیهای مضر قرار گرفتند.
محققان، ابتدا دو نوع کلسترول LDL و LDL اکسیدشده این موشها را بررسی کردند و سپس سلولهای لایه درونرگی انسان را در آزمایشگاه کشت کردند. در هر دو بررسی مشخص شد که غشای سلولی رگهایی که در معرض مواد غذایی مضر قرار داشتند، سفت و ضخیمتر از غشای سلولی رگهایی شده بود که لیپوپروتئین دریافت نکرده بودند.
این محققان میگویند، حتی افزایش مقدار بسیار کم کلسترول LDL اکسیدشده، میتواند ساختار غشای سلولی رگها را به شدت تغییر داده و سفت و ضخیم کند.
این بررسیها نشان می دهد، تغییرات در چربیهای خون ناشی از مصرف غذاهای مضر میتواند از کیفیت دیواره سرخرگها بکاهد و موجب بیماری تصلب شرایین شود. افراد مبتلا به تصلب شرایین، در معرض سکتههای مغزی و قلبی قرار دارند.
مولکولهای ریز چربی، در جریان خون ما در حرکت هستند و سوخت خود را از لیپوپرتئینها میگیرند. مقدار بالای کلسترول LDL، موجب ضخیم شدن سرخرگها میشود. همچنین کلسترولهای LDL اکسیدشده، پلاکهایی در بدن تولید میکنند که در نهایت منجر به ایجاد لخته در مسیر جریان خون قلب و مغز میشود و فرد سکته میکند.
با مصرف غذاهای سالم، سلامت رگهای خود را حفظ کنید تا از حملات قلبی و مغزی، در امان بمانید.دیلیمیل