کد خبر: ۲۲۵۱۶۴
تاریخ انتشار: ۰۴:۱۵ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۷ - 2019March 03
امپرازول Omeprazole برای درمان مشکلات معده و مری (مانند رفلاکس اسید معده و زخم معده) مصرف می شود. این دارو با کاهش میزان اسید معده اثر می گذارد.
شفا آنلاین>سلامت>امپرازول دارویی اسن که برای رفع مشکلات معده و مری مصرف می شود، در این مطلب با جزئیات بیشتری به معرفی این دارو پرداخته می شود


اسامی تجاری : Prilosec OTC
نام زنریک دارو : Omeprazole

به گزارش شفا آنلاین:امپرازول Omeprazole برای درمان مشکلات معده و مری (مانند رفلاکس اسید معده و زخم معده) مصرف می شود. این دارو با کاهش میزان اسید معده اثر می گذارد. این دارو علائمی مانند سوزش سر دل، مشکل بلع و سرفه مداوم را برطرف می کند. به علاوه امپرازول آسیب های ناشی از اسید را (که به معده و مری وارد شده) بهبود می بخشد و می تواند از بروز سرطان مری پیشگیری کند. امپرازول به گروهی از داروها به نام مسدود کننده های پمپ پروتون تعلق دارد.


امپرازول بدون نسخه برای درمان سوزش سر دل مداوم (در صورتی که 2 بار یا بیشتر در هفته بروز می کند) استفاده می شود. امپرازول باید 1 تا 4 بار در روز مصرف شود تا به طور کامل تاثیر بگذارد، این دارو سوزش سر دل را بلافاصله درمان نمی کند.

در صورتی که دارو را بدون نسخه پزشک مصرف می کنید، دستورات مصرف دارو را با دقت مطالعه کنید و اطمینان حاصل کنید که دارو مناسب شماست. ترکیبات دارو ممکن است متفاوت باشد، به علاوه محصولات با نام های تجاری مشابه نیز ممکن است حاوی ترکیبات متفاوتی باشند که با اهداف دیگری مصرف می شوند. مصرف داروی اشتباه پیامدهایی را در پی خواهد داشت.


چگونگی مصرف قرص امپرازول

قبل از شروع مصرف امپرازول اطلاعات دارویی را به طور کامل و دقیق مطالعه کنید. امپرازول داروی خوراکی است و باید درست طبق دستور پزشک مصرف شود. میزان مصرف و طول دوره مصرف دارو بر اساس شرایط بیمار و واکنش فرد به دارو تعیین می شود. در کودکان نیز میزان مصرف دارو بر اساس وزن کودک تعیین می شود.

از جویدن، شکستن یا خراش دادن قرص اجتناب کنید. قرص باید به طور کامل و به همراه آب بلعیده شود. در صورت نیاز ممکن است داروی ضد اسید همراه با این قرص مصرف شود. اگر در حال مصرف سوکرالفت sucralfate هستید، امپرازول را حداقل 30 دقیقه قبل از مصرف سوکرالفت مصرف کنید. دوره مصرف دارو را کامل کنید، حتی اگر مدتی بعد از مصرف دارو احساس می کنید بهبود پیدا کرده اید. اگر دارو را بدون نسخه مصرف می کنید، نباید بیشتر از 14 روز آن را مصرف کنید.

اگر با وجود مصرف امپرازول بیماری شما ادامه پیدا کرده یا بدتر شد، حتما به پزشک مراجعه کنید. اگر در حال مصرف امپرازول بدون نسخه هستید و سوزش سر دل شما بعد از 14 روز ادامه پیدا می کند یا اگر لازم است هر 4 ماه بیشتر از یک بار از این دارو مصرف کنید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

احتمال بروز عوارض جانبی دارو به مرور زمان بدتر می شود، بنابراین در مورد طول دوره مصرف دارو با پزشک مشورت کنید. اگر فکر می کنید دچار مشکل پزشکی جدی شده اید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.


عوارض جانبی امپرازول

در زمان مصرف امپرازول ممکن است دچار سردرد یا دل درد شوید. اگر هر یک از این عوارض بدتر شده یا ادامه پیدا کرد، به پزشک مراجعه کنید.

در صورت بروز هر گونه عارضه جدی به پزشک مراجعه کنید. برخی عوارض جدی امپرازول عبارتند از:

    علائم کاهش سطح منیزیم در خون (مانند ضربان قلب سریع، آهسته یا نامنظم، اسپاسم عضلانی مداوم و تشنج)
    علائم لوپوس (مانند جوش های پوستی روی بینی و گونه ها، درد مفاصل جدید یا بدتر شدن درد مفاصل)

امپرازول به ندرت منجر به بروز یک بیماری شدید در روده می شود که به نوع باکتری مرتبط است. در این شرایط داروی ضد اسهال یا داروهای مخدر مصرف نکنید  چرا که داروها شرایط را بدتر می کنند. در صورت بروز اسهال مداوم، دل درد یا معده درد و گرفتگی عضلات شکم یا مشاهده خون یا مخاط در مدفوع به پزشک مراجعه کنید.

داروهای مهار کننده پمپ پروتون مانند امپرازول به ندرت منجر به کمبود ویتامین B12 می شوند. در صورت مصرف هر روز امپرازول به مدت طولانی (3 سال یا بیشتر) خطر بروز کمبود این ویتامین بیشتر خواهد شد. در صورت مشاهده علائم کمبود ویتامین b12 مانند ضعف غیر عادی، زخم شدن یا بی حسی زبان و یا سوزش دست ها و پاها) به پزشک مراجعه کنید.

واکنش حساسیتی شدید به امپرازول به ندرت بروز می کند. با این حال در صورت مشاهده هر گونه واکنش حساسیتی، از جمله جوش های پوستی، خارش و التهاب (به ویژه در صورت، زبان و گلو) ، سرگیجه شدید، مشکل تنفسی، علائم مشکلات کلیوی (مانند تغییر در میزان ادرار) به پزشک مراجعه کنید.

موارد بیان شده لیست کامل عوارض جانبی قرص امپرازول نیست. در صورت مشاهده هر گونه عارضه دیگری که در این جا به آنها اشاره نشده، حتما به پزشک اطلاع دهید.


احتیاط در مصرف قرص امپرازول


قبل از شروع مصرف قرص معده امپرازول اگر به امپرازول یا هر داروی دیگری و یا داروهای مشابه (مانند اسومپرازول، لنسوپرازول، پانتوپرازول) حساسیت دارید، حتما به پزشک اطلاع دهید. امپرازول ممکن است حاوی ترکیبات غیر فعال باشد که می تواند منجر به بروز واکنش های حساسیتی یا سایر مشکلات دیگر شود. برای رفع این مشکل با پزشک مشورت کنید.

قبل از شروع مصرف امپرازول سوابق پزشکی خود را به اطلاع پزشک برسانید، به ویژه اگر دچار بیماری کبد یا لوپوسهستید.

برخی علائم در حقیقت ممکن است نشانه شرایط جدی تری باشند. در زمان مصرف امپرازول در صورت مشاهده هر یک از نشانه های زیر به پزشک مراجعه کنید:

    سوزش سر دل با سبکی سر، تعریق و سرگیجه

    درد در ناحیه قفسه سینه، فک، بازوها و شانه ها (به ویژه اگر با تنگی نفس و تعریق بیش از حد همراه باشد)

    کاهش وزن بی دلیل

به علاوه قبل از خود درمانی با امپرازول در صورت مشاهده هر یک از این علائم بلافاصله به پزشک مراجعه کنید:

    مشکل یا درد در هنگام بلع غذا
    خون در استفراغ
    بالا آوردن واده ای که شبیه به قهوه است
    مدغوع خونی یا تیره
    سوزش سر دل بیش از 3 ماه
    درد مداوم در قفسه سینه
    خس خس مداوم، به ویژه با سوزش سر دل
    تهوع یا استفراغ
    معده درد

داروهای مسدود کننده پمپ پروتون مانند امپرازول، خطر شکستگی استخوان را افزایش می دهند، به ویژه اگر مدت طولانی، به میزان زیاد و یا توسط سالمندان مصرف شود. در مورد روش های پیشگیری از شکستگی استخوان با پزشک مشورت کنید و مکمل های ویتامین D و کلسیم مصرف کنید.

کودکان به عوارض جانبی امپرازول واکنش بیشتری نشان می دهند و ممکن است دچار تب، سرفه و عفونت های بینی، گلو و مسیر هوایی شوند.
قبل از انجام هر گونه جراحی به پزشک یا دندانپزشک خود اطلاع دهید که در حال مصرف داروی امپرازول یا هر داروی دیگری هستید.



امپرازول در بارداری


در دوران بارداری امپرازول تنها در صورت نیاز و زیر نظر پزشک مصرف می شود. در مورد عوارض و مزیت های مصرف دارو با پزشک خود مشورت کنید.


امپرازول در شیردهی

امپرازول وارد شیر مادر می شود. تاثیرات آن بر روی نوزاد ناشناخه است، در مورد مصرف داروی امپرازول در دوران شیردهی با پزشک مشورت کنید.سیمرغ
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: