سرنگها یکی از پراستفادهترین ابزارهای پزشکی هستند که قدمت آنها به ۱۵۰ سال پیش بازمیگردد. اما گاهی اوقات هنگام تزریق دارو، اگر تزریق در جای نامناسب انجام شود، مشکلاتی به وجود میآورد و فرد متحمل درد بسیار میشود
شفا آنلاین>سلامت>دانشمندان بیمارستان زنان و بریگام در بوستون آمریکا، به تازگی سرنگی تولید کردهاند که به تغییرات در فشار حساس است و اگر هنگام تزریق دارو، سرنگ جای نامناسبی قرار گرفته باشد، جلوی عبور دارو را میگیرد.
به گزارش شفا آنلاین:سرنگها یکی از پراستفادهترین ابزارهای پزشکی <Medical tools>هستند که قدمت آنها به ۱۵۰ سال پیش بازمیگردد. اما گاهی اوقات هنگام تزریق دارو، اگر تزریق در جای نامناسب انجام شود، مشکلاتی به وجود میآورد و فرد متحمل درد بسیار میشود. محققان بیمارستان زنان و بریگام در بوستون، سوزن هوشمندی تولید کردهاند که به فشار حساس است و وقتی وارد انواع بافتهای بدن میشود، مناسب یا نامناسب بودن محل تزریق را تشخیص میدهد. این نوع سرنگ برای انجام دادن تزریقهای دارو در بخشهای حساس بدن، مانند چشمها، بسیار مفید است.
تزریق دارو در چشمها معمولا آنقدر مشکل است که فقط افراد متخصص میتوانند انجام دهند. اما این سرنگ هوشمند وقتی به بافتی از بدن برخورد میکند که نباید در آن قسمت، تزریق انجام شود، جلوی عبور دارو از سرنگ را میگیرد.
این روزها، تزریق دارو چنان عادی است که معمولا برای ما مهم نیست چه کسی این تزریقها را انجام دهد. اما اگر قرار باشد یک سرنگ با سوزنی بسیار بلند و نازک را داخل چشمتان کنند، مسلما قضیه فرق خواهد کرد. سوزن باید در محل درست قرار گیرد تا صدمهای به چشمتان وارد نشود. صدمات چشمی معمولا با عفونت همراه است که در نهایت احتمال دارد منجر به نابینایی فرد شود.
خوشبختانه مشکلات ناشی از تزریق نادرست، بسیار کم است اما با این حال در ده سال گذشته در آمریکا، از میان یک میلیون تزریق وریدی، تقریبا ۳۰۰ نفر دچار مشکلات مربوط به عصب شدهاند.
در موارد نادر دیگر هم، عدهای از افراد که روی شانه آنها واکسن تزریق شده بود، به دردهای شدید و حتی صدمات عضلانی دایمی مبتلا شدند. حتی تزریق واکسن آنفلوانزا میتواند، تا حدی با چنین خطری همراه باشد.
تزریقهای دیگر مانند بیحسی نخاعی در زنان باردار، هنگام زایمان، اگر به درستی صورت نگیرد و به جای اینکه در لایه ضخیم رباط در فضای اپیدورال نزدیک نخاع آنها انجام شود، به مایع مغزی-نخاعی برخورد کرده و بخشی از این مایع به بیرون تراوش کند، فرد دچار سردردهای میگرنی میشود.
پزشکان گاهی برای انجام دادن تزریقهای بدون خطا در بیماران مختلف، بسیار به زحمت میافتند. اکنون دانشمندان آمریکایی با تولید این سرنگ هوشمند، میتوانند تزریقها را بدون دردسر انجام دهند. در واقع این سرنگ به گونهای ساخته شده است که دارو را فقط در بافتهای ضخیم بدن وارد کند و اگر به بخشی از بدن که حاوی مایع بود رسید، جلوی تزریق را بگیرد.
این سرنگ، مشکلات ناشی از تزریقهای خطرناک را میگیرد و نه تنها از نظر قیمت مناسب است، بلکه میتواند جلوی بسیاری از خطاهای مربوط به تزریق دارو را هم بگیرد.طبنا