براساس وظایف قانونی وزارت بهداشت، موظف هستیم سلامت یا بهداشت محیط مراکز عرضه و توزیع محصولات خام دامی، گوشت قرمز داخلی و وارداتی را کنترل کنیم و برای کنترل و نظارت، با سازمان دامپزشکی کشور هماهنگی بسیار خوبی داریم
شفاآنلاین>سلامت> معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره مباحث مطرح مبنی بر سلامت گوشتهای قرمز وارداتی، گفت: همکاران ما مراکز عرضه گوشت را از نظر سلامت محیط عرضه بررسی میکنند، اما بررسی سلامت گوشت قرمز داخلی و وارداتی بر عهده سازمان دامپزشکی کشور است.
به گزارش شفاآنلاین، مهندس محسن فرهادی اظهار داشت: براساس وظایف قانونی وزارت بهداشت، موظف هستیم سلامت یا بهداشت محیط مراکز عرضه و توزیع محصولات خام دامی، گوشت قرمز داخلی و وارداتی را کنترل کنیم و برای کنترل و نظارت، با سازمان دامپزشکی کشور هماهنگی بسیار خوبی داریم. برای مثال، همکاران ما درخصوص رعایت بهداشت فردی، تمیز بودن یخچال و دستگاهها و ابزارهای مورد استفاده، دارا بودن کارت بهداشت برای قصابها و آموزشهای مورد نیاز برای فروشگاههای زنجیرهای و میادین میوه و ترهبار که توزیع گوشت قرمز داخلی و وارداتی را انجام میدهند، بازدیدهای دورهای دارند.وی تصریح کرد: همکاران ما در وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی(medical) سراسر کشور، سلامت سیستم برودتی مانند یخچال و فریزر و شرایط نگهداری گوشت قرمز را در مراکز عرضه به وسیله دستگاههای پرتابلی که در اختیار دارند، بررسی میکنند. همچنین نیروهای بهداشت محیط وزارت بهداشت، بهداشت محیط ساختمان یا مرکز عرضه کننده گوشت و مجوزهای سازمان دامپزشکی برای سلامت گوشت قرمز را کنترل میکنند.معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، افزود: تاکنون تخلف و مشکل خاصی در مورد سلامت گوشتهای قرمز وارداتی یا داخلی به وجود نیامده است. البته ممکن است نواقصی در مورد بهداشت فردی و شرایط نگهداری گوشت وجود داشته باشد که همکاران ما به شکل میدانی آنها را بررسی و برطرف کرده و یا نسبت به تعطیلی موقت و یا ارجاع پرونده به مراجع قضائی اقدام میکنند.فرهادی در پاسخ به سوالی درباره عرضه گوشت و محصولات خام دامی با شرایط نامناسب در برخی فروشگاههای زنجیرهای، گفت: حتماً باید بر روی بسته بندی گوشت (Meat)و محصولات خام دامی عرضه شده در فروشگاههای زنجیرهای که باید با رعایت استانداردها و قواعد مشخص شده باشد، تاریخ مصرف به طور خوانا درج شده باشد؛ چراکه در غیر این صورت، تقلب و تخلف بهداشتی انجام شده که دانشگاههای علوم پزشکی و سازمان دامپزشکی میتوانند این موضوع را بررسی و با آن برخورد کنند و شعبه فروشگاه زنجیرهای مذکور هم باید پاسخگو باشد. همچنین مردم باید به مُهر کنترل دامپزشکی بر روی گوشت قرمز و محصولات خام دامی توجه کنند.