کد خبر: ۲۲۳۳۰۴
تاریخ انتشار: ۰۰:۱۵ - ۲۵ بهمن ۱۳۹۷ - 2019February 14
ساختارهای مغز هنگام خواب عمیق، می‌توانند به طور مستقل از ضمیر خودآگاه یا ناخودآگاه فرد و همچنین خودآگاه او در زمان بیداری فعالیت کنند و مطالبی را بیاموزند
شفا آنلاین>سلامت>دانشمندان در گذشته متوجه شده بودند که خواب می‌تواند اطلاعات جدیدی را که در بیداری یاد گرفته‌ایم، در حافظه‌مان تثبیت کند. اکنون، محققان دانشگاه برن در سوئیس می‌گویند که می‌توان هنگام خواب عمیق یا موج آهسته مطالبی را یاد گرفت.


 به گزارش شفا آنلاین:محققان سوئیسی در بررسی‌های خود نشان دادند که چگونه می‌توان در مراحل خاصی از خواب موج آهسته، لغات جدید یک زبان خارجی<foreign language> را آموخت.

تحقیقات بسیاری در مورد اینکه خواب چگونه می‌تواند دانش کسب شده و خاطرات‌مان را در مغز تثبیت کند، انجام شده است. همچنین بیشتر محققان معتقدند که امکان ندارد کسی بتواند در خواب موضوعی جدید بیاموزد. زیرا ما در خواب، خودآگاهی نداریم و ترشح مواد شیمیایی و فعالیت لازم مغزی صورت نمی‌گیرد.

اما محققان سوئدی این پرسش را مطرح کردند، وقتی خواب می‌تواند خاطرات و حافظه بیداری‌مان را تثبیت کند، پس چرا خودش نمی‌تواند حافظه‌ای شکل دهد و در بیداری هم آن را حفظ کند؟

این محققان، با استفاده از نوار مغزی، ۴۱ داوطلب مرد و زن سالم را بررسی کردند. محققان برای داوطلب‌ها، زمانی که در خواب کوتاه روز قرار داشتند، چند جفت کلمه ضبط شده، پخش کردند. از هر جفت کلمه، یکی مربوط به زبان مادری و دیگری ساختگی بود. مثلا یکی از کلمات «خانه» و دیگری «توفر» بود.

پس از این اقدام، داوطلب‌ها تحت آزمایش قرار گرفتند که آیا چیزی به خاطرشان مانده است یا خیر. نتایج نشان داد آنها آن دسته از کلمات را که در زمان موج آهسته خواب خود شنیده بودند، به یاد می‌آوردند.

محققان متوجه شدند که زمان‌بندی در اینجا مهم است. موج آهسته یا خواب عمیق، مهم‌ترین مرحله برای تثبیت خاطرات بیداری است.

وقتی مغز وارد خواب موج آهسته می‌شود، سلول‌های آن به‌تدریج خود را با این فعالیت، سازگار می‌کنند. سپس وارد الگویی می‌شوند که هر ۰,۵ ثانیه در حالت فعالیت و عدم فعالیت قرار می‌گیرند.

محققان متوجه شدند که وقتی داوطلب‌ها در مرحله موج آهسته یا خواب عمیق قرار داشتند، توانستند ارتباط بین لغات پخش شده  آشنا و ساختگی را که چند بار در خواب برای آنها پخش شده بود، به خوبی رمزگشایی کنند. در ضمن تکرار لغات در این مرحله، مهم است.

محققان در بررسی‌های بیشتر متوجه شدند که هنگام پخش لغات در مرحله موج آهسته یا خواب عمیق، مغز درست مانند بیداری، فعال شده و یادگیری رخ می‌دهد.

 ساختارهای مغز هنگام خواب عمیق، می‌توانند به طور مستقل از ضمیر خودآگاه یا ناخودآگاه فرد و همچنین خودآگاه او در زمان بیداری فعالیت کنند و مطالبی را بیاموزند.مدیکال نیوزتودی،

مترجم:‌ نادیا زکالوند

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: