رژیم غذایی، یکی از عوامل مهم در شکل دادن میکروارگانیسمهای روده است و میتواند جمعیت این میکروارگانیسمها را تغییر دهد و وضعیت سوختوساز فرد را بهبود بخشد
شفا آنلاین>سلامت>تخم کتان، یکی از افزودنیهای خوش طعم و محبوبی است که در بیشتر خوراکیها مانند اسموتیها دیده میشود. محققان دانمارکی و سوئدی، از اثرات خوب این ماده خوراکی در لاغری و کاهش کلسترول بد<
Bad cholesterol> میگویند.
به گزارش
شفا آنلاین: محققان دانشگاههای کپنهاگ در دانمارک و گوتنبرگ در سوئد، در بررسیهای خود متوجه شدند که فیبرهای تخم کتان در روده تخمیر شده و روی تعداد میکروارگانیسمهای دستگاه گوارش، اثر میگذارند.
محققان میگویند، این فرآیند، اثر مثبتی روی سلامت سوختوساز بدن دارد و از فردی که رژیم غذایی پرچرب دارد، در برابر چاقی مراقبت میکند. میکروارگانیسمهای روده در بدن مهم هستند و میتوانند مقدار چربی را تنظیم کنند و تحمل گلوکز را افزایش دهند.رژیم غذایی، یکی از عوامل مهم در شکل دادن میکروارگانیسمهای روده است و میتواند جمعیت این میکروارگانیسمها را تغییر دهد و وضعیت سوختوساز فرد را بهبود بخشد.
تخم کتان، سرشار از فیبر است و به محض اینکه به روده میرسد تجزیه و تخمیر میشود. تجزیه این فیبر رژیمی میتواند تغییرات مثبتی در میکروارگانیسمهای روده ایجاد کند که این تغییرات هم به نوبه خود، روی سلامت سوختوساز بدن اثر خوبی دارند.
این محققان در بررسیهای خود از موشهای آزمایشگاهی استفاده کردند و آنها را به چهار گروه تقسیم کرده و به هر گروه یک نوع رژیم غذایی خاص دادند. آنها به یک گروه از موشها، فیبرهای سویا دادند. به یک گروه، رژیم غذایی بدون فیبر و با چربی بالا، به گروه دیگر رژیم غذایی پرچرب و ۱۰ درصد فیبر سلولزی غیرقابل هضم و به گروه چهارم، رژیم غذایی پرچرب و ۱۰ درصد فیبر تخم کتان دادند.
آنها سپس به بررسی وضعیت سوختوساز این موشها پرداختند و اینکه موشها چقدر اکسیژن مصرف و چقدر دیاکسید کربن تولید میکنند. یا اینکه موشها چقدر غذا و آب مینوشند و چه مقدار انرژی مصرف میکنند. مقدار قند خون این موشها هم بررسی شد.
در پایان بررسی، محققان متوجه شدند که تنوع باکتریایی روده آن گروه از موشهایی که رژیم غذایی سلولزی یا تخم کتان داشتند، پس از ۱۲ هفته، افزایش داشت و بدن آنها در شرایط سالمتری قرار گرفت. حتی این موشها نسبت به موشهای دیگر فعالیت فیزیکی بیشتری داشتند و کمتر چاق شدند.
مکملهای فیبر تخم کتان میتوانند سوختوساز فرد را با افزایش مصرف انرژی و کاهش چربی بهبود بخشند و تحمل او نسبت به گلوکز را بالا ببرند.مدیکال نیوزتودی
مترجم: نادیا زکالوند