کد خبر: ۲۲۲۸۲۶
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۰ - ۱۸ بهمن ۱۳۹۷ - 2019February 07
حمله قلبی زمانی رخ می‌دهد که بیماری قلبی به مرحله‌ای برسد که با توقف جریان خون به سمت عضلات قلب مواجه شویم
شفاآنلاین>سلامت>بیماری قلبی یکی از جدی‌ترین مشکلاتی است که زندگی انسان را تهدید می‌کند. این بیماری می‌تواند منجر به سکته، حمله قلبی و در نهایت مرگ انسان شود. با شناخت علائم بیماری قلبی، سکته و حملات قلبی و همچنین ایجاد برخی تغییرات در سبک زندگی می‌توان خطر بروز آن را کاهش داد.

به گزارش شفاآنلاین: بیماری قلبی یکی از مهم‌ترین خطرات امروزی تهدیدکننده‌ی سلامت مردان است. طبق گفته انجمن قلب امریکا، بیش از یک‌سوم مردان دچار بیماری قلبی<Heart disease> هستند. البته بیماری قلبی یک شرایط کلی از بیماری‌های قلبی عروقی است که در واقع می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

-- نارسایی قلبی

-- بیماری عروق کرونر

-- آریتمی قلب

-- آنژین قلبی

-- سایر عفونت‌ها، نامنظمی‌ها، مشکلات و نقایص مادرزادی مربوط به قلب 

عواملی که منجر به بیماری قلبی می‌شوند

واقعیت این است که در سراسر دنیا بسیاری از مردان در معرض بیماری قلبی قرار دارند. طبق گزارشی که انجمن قلب امریکا در سال ۲۰۱۳ منتشر کرد، فقط یک‌چهارم مردان در سال ۲۰۱۱ از دستورالعمل‌های رسمی فعالیت فیزیکی آگاه بودند و استفاده می‌کردند. طبق برآوردها ۷۲.۹درصد از مردان ۲۰ سال و بیشتر در امریکا یا اضافه‌وزن دارند و یا چاق<Obese> هستند. همچنین حدود ۲۰درصد از مردان سیگار مصرف می‌کنند و همان‌طور که می‌دانید مصرف سیگار باعث تنگ شدن رگ‌های خون می‌شود. لازم به ذکر است تنگ شدن رگ‌های خونی یکی از عوامل پیشگام برای بیماری‌های قلبی است.

سایر عواملی که می‌توانند منجر به بیماری قلبی شوند عبارت‌اند از:

-- رژیم غذایی شامل چربی اشباع‌شده زیاد

-- مصرف الکل

-- کلسترول بالا

-- دیابت

-- فشارخون بالا

مطابق با مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری امریکا، حدود نیمی از آمریکایی‌ها (شامل زنان و مردان) حداقل دارای ۳ عامل از عوامل خطر بیماری‌های قلبی هستند.

علائم زودهنگام بیماری قلبی

اغلب اولین علامت بیماری قلبی معمولاً حمله قلبی یا حادثه جدی دیگری است. اما باید بدانید که برخی علائم مهم وجود دارند که در تشخیص بیماری قلبی قبل از اینکه شرایط خطرناکی مثل حمله قلبی پیش آید، مؤثر خواهند بود.

گفتنی است در مراحل اولیه ممکن است علائمی که ناراحتی‌های معمولی به نظر برسند، گاه‌گاهی ظاهر شوند. برای مثال، ممکن است فردی دچار آریتمی قلب شود که منجر می‌شود به:

-- دشواری نفس کشیدن بعد از یک فعالیت یا تمرین بدنی متوسط مثل بالا رفتن از پله‌ها

-- احساس ناراحتی یا فشار در قفسه سینه که حدود ۳۰ دقیقه یا چند ساعت طول بکشد

-- احساس درد در نیم‌تنه بالایی، گردن و فک که علت مشخصی نداشته باشد

-- ضربان قلب تندتر، آهسته‌تر یا نامنظم‌تر نسبت به ضربان معمولی همیشگی

-- سرگیجه یا از هوش رفتن ناگهانی (fainting) 

بیماری قلبی که منشأ آن رگ‌های خونی باشد معمولاً با این علائم خود را نشان خواهد داد:

-- آنژین قلبی (درد قفسه سینه ناشی از شریان‌های کرونر)

-- تنگی نفس

-- تغییر وضعیت در اندام‌ها، مثل درد، تورم، بی‌حسی، سردی، ضعف و مورمور شدن یا خواب رفتن

-- بی‌حالی مفرط

-- ضربان قلب نامنظم

این علائم می‌توانند هشداری مبنی بر تنگ شدن رگ‌های فرد باشند. این تنگ شدن عروق که می‌تواند ناشی از تشکیل پلاک در رگ‌ها باشد، انجام فرایند گردش خون اکسیژنه در سراسر بدن را، برای قلب دشوار می‌کند.

گفتنی است بیماری قلبی که ناشی از عفونت قلب باشد می‌تواند علائمی همچون سرفه‌های خشک، تب و جوش‌های پوستی (نقاط قرمز روی پوست) داشته باشد. 

وجود گروهی از عوامل خطرآفرین می‌تواند هشداری برای بیماری قلبی قریب‌الوقوع باشد. برای مثال، خطر ابتلا به بیماری قلبی در افرادی که مبتلا به دیابت و فشارخون بالا به‌طور هم‌زمان هستند به‌طور قابل‌ملاحظه‌ای افزایش می‌یابد.

علائم رایج حمله قلبی و سکته

حمله قلبی زمانی رخ می‌دهد که بیماری قلبی به مرحله‌ای برسد که با توقف جریان خون به سمت عضلات قلب مواجه شویم. در واقع در این مرحله ارسال یا پمپاژ جریان خون به سمت عضلات قلب متوقف می‌شود. رایج‌ترین علامت حمله قلبی در مردان احساس ناراحتی در قفسه سینه شامل فشار و درد است.

البته اغلب تصور بر این بود که فقط درد در قفسه سینه می‌تواند علامتی مبنی بر حمله قلبی باشد، اما باید بگوییم الزاماً این علامت به‌صورت درد ظهور نمی‌کند بلکه احساس ناراحتی متفاوت از درد (مثل فشار) نیز می‌تواند علامتی برای وقوع حمله قلبی باشد. این ناراحتی می‌تواند در دست‌ها، کمر، گردن، شکم و یا فک نیز رخ دهد.

در طول حمله قلبی ممکن است فرد احساسی نظیر موارد زیر داشته باشد:

-- تنگی نفس

-- تعریق زیاد بدون دلیل مشخص

-- حالت تهوع

-- سبک‌سری

لازم به ذکر است علائم سکته شامل بی‌حسی یا ضعفی است که فقط در یک طرف بدن رخ می‌دهد. بی‌حسی می‌تواند در صورت، بازوها و یا پاها رخ دهد. سایر علائم سکته شامل موارد زیر است:

-- گیجی، دشوار شدن تکلم و مشکل در شناخت دیگران

-- به‌هم‌ریختگی یا فقدان تعادل

-- تغییر در دید

-- سردرد شدید

بسیاری از این تغییرات و رویدادها به‌طور ناگهانی و بدون هیچ هشداری رخ می‌دهند بنابراین اگر این علائم را مشاهده کردید بی‌درنگ با اورژانس تماس بگیرید.

چه باید کرد؟

طبق گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های امریکا ۵۰ درصد از مردانی که توسط بیماری‌های قلبی و عروقی می‌میرند، از بیماری خود مطلع نبودند چراکه اطلاعات کافی از علائم بیماری قلبی عروقی نداشتند یا این علائم را مشاهده نکردند. شناخت علائم حمله قلبی و سکته یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که می‌توانیم برای حفاظت از سلامت قلب خود انجام دهیم.

به یاد داشته باشید که احتمال درمان و بهبودی بعد از سکته یا حمله قلبی بستگی به این موضوع دارد که فرد بیمار، با چه سرعتی بعد از حادثه، مورد درمان قرار گرفته باشد. تشخیص علائم حمله قلبی می‌تواند دشوار باشد. بنابراین اگر نگران وقوع حمله قلبی هستید، ازنظر پزشکی باید به دنبال علائم باشید و این علائم توسط پزشک مورد بررسی قرار گیرند.

نکته قابل‌توجه دیگر اینکه، کاهش عوامل خطری که می‌توانند منجر به بیماری قلبی شوند (هرچند علائم بیماری قلبی داشته باشید یا خیر) امری حیاتی است. برای اطمینان از سلامتی خود، برنامه‌ی منظمی جهت انجام معاینات و چکاپ‌ها برنامه‌ریزی کنید. تبیان
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: