کد خبر: ۲۲۲۳۸۴
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۰ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ - 2019February 03
هر درد طولانی در مفاصل حتما دلیل محکمی دارد که باید توسط پزشک بررسی و شناسایی شده و مراقبت های اولیه انجام بگیرد
شفاآنلاین>سلامت>اگر مفصل شما درد می کند، بدون اینکه دلیل آن را بدانید و یا علائم عجیب و غریبی همراه با درد مفاصل مشاهده می کنید، باید سریعا پیگیر یافتن علت آن باشید. در موارد نادر، درد مفاصل نشان دهنده ی بروز یک مشکل جدی در بدن مانند یک بیماری مسری جنسی و یا یک اختلال خود ایمنی است.

آرتریت عفونی

به گزارش شفاآنلاین،اگر جایی از بدنتان زخمی شود و آن را به خوبی تمیز نکنید، در صورتی که زخم نزدیک مفصل باشد، می تواند توسط باکتری هایی مانند استافیلوکوکوس اورئوس و یا استرپتوکوک آلوده شود و باعث آرتریت عفونی گردد. اگر متوجه ورم شدید و درد در ناحیه مورد نظر و تب و لرز گشتید، باید علت آن را پیگیری کنید.

شایع ترین مفصلی که آسیب می بیند، مفصل زانو<Knee> است، اما باسن، مچ پا و مچ دست نیز آسیب پذیرند. در صورت ابتلا به این مشکل، ممکن است به  آنتی بیوتیک داخل وریدی  نیاز پیدا کنید. همچنین ممکن است نیاز باشد پزشک چرک مفصل را تخلیه کند. آرتریت سپتیک یا عفونی در صورت عدم درمان، می تواند به عفونت تمام بدن منجر شود که کشنده است.

نقرس

پروتئین خیلی زیاد در بدن می تواند مفصل را دچار مشکل کند. اگر شما بیش از حد پروتئین مصرف کنید، بدن تان اسیداوریک بسیار زیادی تولید می کند که بخشی از آن دفع نمی شود. این مسئله باعث یک واکنش التهابی شدید می شود که به آن نقرس می گویند و یکی از دردناک ترین انواع آرتریت است. علائم نقرس مانند گرما، ورم، قرمزی، و درد شدید مفصل است که معمولا ابتدا به انگشت شست پا و سپس سایر مفاصل انتشار پیدا می کند.

تنها عامل خطر نقرس، مصرف بیش از اندازه ی پروتئین نیست. مصرف بیش از حد الکل و نوشیدنی های شیرین، کم آبی بدن و یا مصرف داروهای خاص (مانند مسدودکننده های بتا) نیز می توانند سبب نقرس حاد شوند. وزن بیش از حد بدن هم یکی دیگر از عوامل خطر است.

بیماری لایم

بیماری لایم نوعی عفونت<Infection> است که از طریق نیش نوعی کنه به انسان منتقل می شود. این کنه ها از طریق مکیدن خون انسان، این عفونت را وارد جریان خون می کنند. علائم اولیه شامل خستگی، تب، سردرد و در بسیاری از موارد راش های پوستی بزرگ است. با این حال اگر شما در منطقه ی بومی این بیماری زندگی نمی کنید، تشخیص آن کمی مشکل خواهد بود.

همچنین ممکن است سفتی گردن و درد دست و پا را نیز تجربه کنید. با گذشت زمان ممکن است قلب و سیستم عصبی نیز تحت تاثیر قرار بگیرند.اگر بیماری لایم در شما تشخیص داده نشود و درمان لازم صورت نگیرد، باکتری عامل این بیماری می تواند به مفاصل شما به ویژه زانوها راه پیدا کند.

سل پوستی (لوپوس)

اگر این اختلال خودایمنی درمان نشود، می تواند تمام مفاصل را تخریب کند. سیستم ایمنی بدن افراد مبتلا به لوپوس، بیش از حد فعال است که به اشتباه می تواند مفاصل و همچنین پوست، خون، کلیه ها و اندام های دیگر را هدف قرار دهد. همراه با ورم و درد مفاصل، ممکن است یک راش پروانه ای شکل در سراسر گونه نیز مشاهده گردد. اما علائم در افراد مختلف متفاوت می باشد. ریزش مو، مشکلات تنفسی، مشکلات حافظه، زخم دهان و خشکی چشم و دهان  نیز می توانند از نشانه های لوپوس باشند.

سوزاک

این بیماری مقاربتی نه تنها اندام تناسلی را تحت تاثیر قرار دهد، بلکه می تواند به مفاصل شما نیز حمله کند و یک بیماری دردناک به نام آرتریت گنوکوکی ایجاد کند. این بیماری بر زنان بیشتر از مردان تاثیر می گذارد و شگفت آور اینکه در میان دختران نوجوان که از لحاظ جنسی فعال هستند شایع تر است.

اگر به این بیماری دچار شوید، مفصل متورم، داغ و قرمز را همراه با سایر علائم بیماری سوزاک (شامل احساس سوزش هنگام ادرار، ترشحات تناسلی مرد و یا افزایش ترشحات واژن) می توانید مشاهده کنید.

آرتریت روماتوئید

آرتریت روماتوئید یک اختلال خودایمنی است و بیشتر زنان را درگیر می کند (حدود ۷۵ درصد مبتلایان زن هستند). مسئله نگران کننده مشاهده این بیماری در افراد جوان است. متاسفانه گاهی مادران جوانی دیده می شوند که با یک التهاب مفصلی بسیار بد در دست شان ناچار به مراقبت از نوزادان خود نیز هستند.

مفاصل متورم و احساس خشکی مفاصل بعد از بیدار شدن از خواب در صبح از علائم آرتریت روماتوئید هستند. همچنین ممکن است خستگی، تب و یا کاهش وزن بی دلیل نیز مشاهده شود.

البته نمی توان همه دلایل درد مفاصل را به طور کامل رفع کرد، اما همه آن ها را می توان درمان نمود. برخی از آن ها با مصرف یک دوره آنتی بیوتیک و سایر داروهای تجویزی درمان خواهند شد و برخی دیگر به مرور زمان خود به خود رفع می شوند. 

اما هر درد طولانی در مفاصل حتما دلیل محکمی دارد که باید توسط پزشک بررسی و شناسایی شده و مراقبت های اولیه انجام بگیرد. پزشک احتمالا شما را به یک روماتولوژیست و یا دکتر متخصص آرتروز ارجاع می دهد تا مطمئن شود که تشخیص درست بوده یا نه. تبیان
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: