کد خبر: ۲۲۱۷۰۰
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۰ - ۰۸ بهمن ۱۳۹۷ - 2019January 28
شفته اراکی دارای انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی مفید است و باعث تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و مو می‌شود
شفاآنلاین>سلامت> یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذا را برای درمان ناباروری و پیشگیری از آلزایمر موثر دانست.

به گزارش شفاآنلاین،  «شفته» یکی از غذا‌های سنتی اراک و حاوی ویتامین‌های A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، منیزیم، منگنز، روی (زینک)، آهن، اسیدفولیک، فیبر، پروتئین، فسفر، کلسیم، گوگرد، سولفور، سلنیوم، کولین و ... است.

برای بررسی خواص شفته اراکی و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی مطالبی را بیان نمودند.

مهم‌ترین خواص شفته اراکی

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی د درباره مهم‌ترین خواص شفته اراکی گفت: این غذا به علت داشتن ویتامین‌های A، E و C خاصیت آنتی اکسیدانی دارد، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و از آن در برابر انواع بیماری‌ها (diseases)از جمله سرطان‌ها محافظت می‌کند.

وی افزود: شفته اراکی دارای انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی مفید است و باعث تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و مو می‌شود.

عظمایی گفت: این غذا به علت داشتن فیبر بالا موجب عملکرد بهتر دستگاه گوارش، هضم بهتر غذا و رفع یبوست می‌شود.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: شفته اراکی به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک موجب افزایش گلبول‌های قرمز خون و رفع کم‌خونی می‌شود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است.

عظمایی بیان کرد: ویتامین D، فسفر، منیزیم، کلسیم و سلنیوم موجود در این غذا موجب تقویت و استحکام استخوان و دندان می‌شود و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری (prevention)می‌کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: شفته اراکی برای افرادی که مشکلات باروری دارند بسیار مفید و اثربخش است.

وی اظهار کرد: تقویت سیستم عصبی، تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر، تقویت سیستم قلبی عروقی، تقویت بینایی و آرامش قلب و اعصاب از دیگر خواص این غذای بی‌نظیر است.

عظمایی بیان کرد: این غذا دارای پروتئین بالایی است و موجب تقویت عمومی، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن می‌شود؛ لذا غذای مناسب و مفیدی برای سالمندان و کودکان در حال رشد است.

مواد لازم شفته اراکی (۵-۴ نفر)

-گوشت چرخ کرده گوسفندی ۴۰۰ گرم
-آردنخودچی به مقدار لازم
-پیاز متوسط ۲ عدد
-جعفری خرد شده ۳ قاشق غذاخوری
-رب گوجه فرنگی محلی ۲ قاشق غذاخوری
-آب به مقدار لازم
-نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
-روغن دنبه یا کنجد به مقدار لازم

طرز تهیه شفته اراکی

-برای تهیه این غذا ابتدا رب گوجه فرنگی را در روغن تفت می‌دهیم.
-به رب گوجه تفت داده شده آب اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم بجوشد تا سس آماده شود.
-پیاز را رنده کرده و با گوشت چرخ کرده، آردنخودچی، جعفری و ادویه‌جات مخلوط می‌کنیم.
-مخلوط گوشت را کامل ورز می‌دهیم.
-از این مخلوط گلوله‌هایی به اندازه گردو درست می‌کنیم و به آرامی درون سس قرار می‌دهیم.
-صبر می‌کنیم تا غذا در حرارت ملایم بپزد و جابیافتد.
-پس از آماده شدن غذا، با نان سنگک تازه و سبزی سرو می‌شود.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: