متأسفانه مشکلات پرستاران هنوز ادامه دارد و علیرغم اینکه این گروه در خط مقدم ارائه خدمات بهداشتی درمانی به بیماران هستند و فشار ساعات کاری طولانی بیش از حد بر روی این نیروهاست، ولی هیچ توجهی به این افراد نمیشود
شفاآنلاین>سلامت> شریفیمقدم گفت: دولت بودجهای برای جذب پرستاران پیشنهاد نداده و سازمان برنامه و بودجه منابع را به سمت گروه پزشکان سوق داده است.
به گزارش شفاآنلاین، محمد شریفیمقدم دبیرکل خانه پرستاری ایران اظهار کرد: متأسفانه مشکلات پرستاران هنوز ادامه دارد و علیرغم اینکه این گروه در خط مقدم ارائه خدمات بهداشتی درمانی به بیماران هستند و فشار ساعات کاری طولانی بیش از حد بر روی این نیروهاست، ولی هیچ توجهی به این افراد نمیشود و جذب پرستاران در بیمارستانها و مراکز(centers) درمانی به یک معضل اساسی بزرگ تبدیل شده است.
وی ادامه داد: متأسفانه وزارت بهداشت، دولت و سازمانهای مربوطه هیچ کمکی برای رفع مشکلات پرستاران نمیکنند و همین مسئله باعث شده است تا شرایط پرستاران در بیمارستانها و مراکز درمانی بسیار سخت شود.
شریفیمقدم بیان کرد: تعرفهگذاری خدمات پرستاری نیز بعد ۱۲ سال در سال ۹۸ اجرایی نمیشود و بودجهای برای خدمات و جذب پرستار از طرف دولت به مجلس ارائه نشده است؛ علیرغم اینکه دهها هزار میلیارد تومان بودجه سرازیر نظام سلامت میشود، متأسفانه خبری از اجرای قانون تعرفهگذاری در سال جاری و آینده نیست.
پیشنهاد بودجه ۲ هزار میلیارد تومانی برای اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری
وی اضافه کرد: در سال گذشته برای اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری از طرف سازمان پرستاری بودجه ۲ هزار میلیارد تومان پیشنهاد شده بود که با پاسکاری وزارت بهداشت به سازمان برنامه و بودجه و مجلس هیچ قدمی برای اجرای این طرح برداشته نشد؛ امسال نیز سازمان نظام پرستاری از خرداد ماه پیشنهاد اجرای قانون تعرفهگذاری را داد که وزارت بهداشت (Health)با این طرح موافقت کرد ولی معاونت اجتماعی سازمان برنامه و بودجه دولت را مکلف به اجرای این قانون کرد ولی به دلیل نبود بودجه این قانون امسال اجرا نشد.
شریفیمقدم اظهار کرد: سازمان برنامه و بودجه منابع نظام سلامت را به سمت گروه پزشکان سوق داده است، معاونت پرستاری وزارت بهداشت و تشکل زیربط معتقدند که برای رفع مشکلات بیمارستانها جذب حداقل ۲۰ هزار پرستار ضروری است که اجرای این طرح نیازمند هزار میلیارد تومان است.
دبیرکل خانه پرستاری ایران ادامه داد: تا به این لحظه بودجه برای جذب پرستاران از طرف دولت به مجلس پیشنهاد نشده است مگر آنکه مجلس وارد عمل شود، در این صورت هم منابعی اضافه نمیشود و فقط باید بودجه را بین بخشهای مختلف جابهجا کرد.
هیئت امنایی شدن وزارت بهداشت عامل جذب نشدن پرستاران
وی افزود: جلسهای با مسئولان امور استخدامی کشور برگزار کردهایم، دلیل آنها برای جذب نشدن پرستار هئیت امنایی شدن وزارت بهداشت است زیرا مسئولان این وزارتخانه از اختیاراتشان استفاده میکنند و با وجود قدرتی که در جذب پرستار دارند نیروهای دیگری را به خدمت میگیرند.
شریفیمقدم گفت: امیدواریم با نظر دولت و مجلس در کمیسیون تلفیق، بودجهای به جذب پرستار و اجرای طرح تعرفهگذاری خدمات پرستاری اختصاص داده شود؛ هنوز برای تأمین بودجه ناامید نیستیم.