به گزارش شفا آنلاین،در حال حاضر آلمان بنا بر آمار با کمبود ۵۰ هزار متخصص در رشتههای ریاضی، انفورماتیک و علوم طبیعی دست و پنجه نرم میکند. به گفته کارشناسان پر کردن این خلاء در آینده تنها از طریق فارغالتحصیلان آلمانی جبران نخواهد شد و نیاز به متخصصانی از خارج کشور قطعی خواهد بود.
به گزارش دویچه وله کارفرمایان آلمانی و هنرستانهای فنی این کشور هم اینک در نظر دارند تا با به راه انداختن کارزاری تبلیغاتی برای جذب دانشجویان خارجی تبلیغ کنند. آنها در همین راستا از تمامی ایالتها خواستهاند تا از این کارزار تبلیغاتی حمایت کنند. این کارزار به صورت هدفمند در ۱۴۰ مدرسه آلمانیزبان در خارج از این کشور اجرا خواهد شد.
یکی از پیشنهادات مطرح شده، اختصاص بورسیه به دانشجویان خارجی و نیز ایجاد صندوقی است که کمکهای مالی بخشهای دولتی و خصوصی به آن ریخته شود.
طبق این گزارش از دانشگاهها نیز خواسته خواهد شد تا ارائه خدمات آموزشی به دانشجویان خارجی را بهبود ببخشند.
یکی از این راهها ایجاد مراکزی ویژه دانشجویان خارجی در هر دانشگاه برای ترویج "فرهنگ خوشامدگویی" است. نهاد فدرال ضد تبعیض نژادی در سال ۲۰۱۳ اعلام کرد که نتایج بررسیهای این مرکز نشان میدهد، دانشجویان خارجی که در آلمان به سر میبرند، اغلب با جامعه و فرهنگ این کشور خو نمیگیرند.
دستاندرکاران این طرح میگویند که این مراکز علاوه بر کمک به دانشجویان برای کنار آمدن با شرایط زندگی در آلمان، پس از فارغالتحصیلی نیز به آنان برای ورود به عرصه کاری کمک میکند.
مطالعهای که در این زمینه انجام گرفته، نشان میدهد یک چهارم دانشجویان خارجی پس از پایان تحصیلات در آلمان میمانند.