کد خبر: ۲۲۰۳۹۸
تاریخ انتشار: ۲۱:۵۰ - ۲۵ دی ۱۳۹۷ - 2019January 15
چند عامل منجر به تغییر شکل ناخن می‌شود که مهم‌ترین آن، شوینده‌ها و تعداد دفعات شستشو است، با مصرف شوینده‌های نامناسب به خصوص صابون‌های مایع یا مایع ظرفشویی، لایه‌ محافظ ناخن یا فولیکول دچار آسیب و کندگی می‌شود
شفاآنلاین>سلامت> دائر گفت: عوامل مختلفی باعث شکستگی و آسیب ناخن‌ها می‌شود که لاک زدن ناخن و استفاده از لاک پاک‌کن‌ها و مواد پاک کننده از جمله آنهاست.

به گزارش شفاآنلاین، داریوش دائر متخصص پوست ومو انجمن پوست ایران درباره‌ شکستگی ناخن دست اظهار کرد: چند عامل منجر به تغییر شکل ناخن می‌شود که مهم‌ترین آن، شوینده‌ها و تعداد دفعات شستشو است، با مصرف شوینده‌های نامناسب به خصوص صابون‌های مایع یا مایع ظرفشویی، لایه‌ محافظ ناخن یا فولیکول دچار آسیب و کندگی می‌شود.

عوارض کاشت ناخن

وی افزود: لاک زدن ناخن و استفاده از لاک پاک‌کن‌ها و مواد پاک کننده بر فولیکول یا پوست اطراف و صفحه‌ ناخن اثر نامطلوب دارد؛ برای کاشت ناخن، لایه‌ ناخن یا همان فولیکول برداشته می‌شود و ناخن روی صفحه‌ ناخن طبیعی با چسب‌های مخصوصی قرار می‌گیرد؛ برداشتن لایه‌ محافظ اولیه باعث می‌شود میکروب، ویروس و قارچ به داخل ناخن نفوذ کند و از سوی دیگر چسب‌های ناخن به دلیل خاصیت شیمیایی  باعث التهاب، شکستگی و چندلایه شدن ناخن می‌شود.

بیماری‌های(Diseases) موثر در شکستگی ناخن‌ها

این متخصص پوست و مو بیان کرد: برخی بیماری‌ها مثل کم کاری تیروئید، فقر مواد غذایی مثل منیزیوم، ویتامین D، سلنیوم، کلسیوم و فسفر می‌تواند در چند لایه شدن و شکستگی ناخن اثر داشته باشد. گروه‌های تایپیست و عوامل دفتری بیشتر با شکستگی ناخن مواجه هستند. نحوه‌ی کوتاهی ناخن باعث می‌شود هنگام رشد بدفرم و شکننده شود.

وی در ادامه گفت: اگر در حفظ سلامت ناخن‌ها دقت کنید با عوارض جانبی رو به رو نخواهید شد پس برای داشتن ناخنی سالم قد آنها نباید بیش از ۲ میلی متر باشد و اگر در این صورت ناخن  شکست باید به پزشک مراجعه و با آزمایشات بالینی نسبت به درمان آن اقدام کنید.

راهکارهای موثر در درمان بیماری‌های ناخن

دائر در ادامه تصریح کرد: راه درمان بیماری‌های مربوط به ناخن استفاده از روغن‌های گیاهی تلخ یا شیرین مثل روغن بادام است، برای این امر ۲ مرتبه در هفته‌ روغن‌های مذکور را دور و اطراف ریشه ناخن بزنید زیرا به بهبود شکل ظاهری آن کمک می‌کند؛  همیشه ناخن‌های خود را کوتاه نگه دارید و آنها را به صورت چهارگوش بچینید. ناخن و پوسته اطراف آن را چرب نگه دارید و با کرم مرطوب کننده چند نوبت در روز مخصوصا در هوای سرد و خشک، ناخن ها را مرطوب نگه دارید؛ همچنین نوشیدن ۸ لیوان آب در طول شبانه روز توصیه می‌شود. مصرف مواد غذایی و گیاهی مثل ماهی غزل آلا، میگو، مرغ و تخم مرغ، لبنیات(dairy)، حبوبات، سبوس، آجیل و سویا ضروری است.

دو معجون کارآمد برای تقویت ناخن

وی برای درمان با طب سنتی اضافه کرد: استفاده از مخلوط عسل، روغن بادام، زرده تخم مرغ و نمک دریا یا مخلوط دو قاشق سوپ خوری آب آناناس تازه، دو قاشق غذا خوری زرده تخم مرغ و نصف قاشق چایخوری سرکه انگور به مدت نیم ساعت برای ناخن ضروری است.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: