برخی کیلینیک ها و بیمارستان های خصوصی به دلیل مشکلات مالی برخی همکاران پرستار را به اجبار بازخرید کرده اند و درحالی که نیاز شدید به نیروی پرستار داریم، این نیروها از کار بیکار شده اند
شفاآنلاین>سلامت>مسئول روابط بینالملل سازمان نظام پرستاری کشور از نیاز کشور به بیش از 100 تا 150 هزار پرستار دیگر خبر داد.
به گزارش
شفآنلاین، ابراهیم محمدی به مناسبت هفته "پرستار" (22 تا 27 دی) با اشاره به اشتغال بیش از 100 هزار پرستار در کشور، گفت: در حال حاضر 56 درصد تیم نظام سلامت<
Health> کشور را گروه های پرستاری تشکیل می دهند.
وی با اشاره به وجود 192 دانشکده پرستاری در سطح کشور، اظهار کرد: از این مراکز سالانه حدود یازده هزار دانشجوی پرستاری در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا فارغ التحصیل می شوند.
محمدی خاطرنشان کرد: در حال حاضر با وجود بیش از دو هزار عضو هیات علمی و همچنین فعالیت شبکه ملی تحقیقات پرستاری، این گروه از تیم نظام سلامت، سهم حداقل 25 درصدی در تولید علم و چاپ مقالات علمی دارند و انتشار بیش از 30 مجله علمی پرستاری نشان می دهد که پرستاری ایران از نظر علمی و پژوهشی از بسیاری از کشورها جلوتر است .
وی در ادامه در تشریح مشکلات جامعه پرستاری<Nursing society> مهمترین مشکلات این قشر از جامعه را کمبود نیرو عنوان کرد و افزود: متاسفانه تعداد پرستاران شاغل در کشور نسبت به استانداردهای جهانی بسیار کم است و برای رسیدن به استانداردها به بیش از 100 تا 150 هزار پرستار دیگر نیاز داریم.
این مسئول افزود: تعداد پرستار نسبت به تخت در استاندارد جهانی 1.8 است که این میزان در کشور 0.7 درصد است و این امر نشان می دهد تا رسیدن به استانداردها خیلی فاصله داریم.
وی با انتقاد از این نوع سنجش تعداد پرستاران، گفت: درحال حاضر درکشورهای پیشرفته تعداد پرستار به نسبت جمعیت سنجیده می شود که بر این اساس باید به ازای هر هزار نفر جمعیت سه پرستار داشته باشیم، درحالیکه با محاسبه این نسبت در ایران به ازای هر هزار نفر جمعیت تنها 1.5 پرستار داریم و برای رسیدن به این سطح از استاندارد تعداد پرستاران کشور حداقل باید دو برابر شود.
محمدی افزود: این کمبود نیرو موجب شده پرستاران اضافه کاری اجباری داشته باشند که همین امر فرسودگی شغل پرستاری را افزایش داده است.
وی گفت: از طرفی برخی کیلینیک ها و بیمارستان های خصوصی به دلیل مشکلات مالی برخی همکاران پرستار را به اجبار بازخرید کرده اند و درحالی که نیاز شدید به نیروی پرستار داریم، این نیروها از کار بیکار شده اند.
مسئول روابط بین الملل سازمان نظام پرستاری کشور گفت: مهم ترین و بزرگترین مشکل پرستاران قانون" تعرفه گذاری خدمات پرستاری است" که با گذشت یازده سال از تصویب آن در مجلس همچنان خاک می خورد و اجرا نشده است.
محمدی با بیان اینکه با اجرایی شدن این قانون برای هر خدمت پرستاری تعرفه ای لحاظ می شود یادآور شد: این قانون بیش از آنکه به نفع پرستاران باشد، به نفع جامعه و مردم است، چرا که پرستاران با انگیزه بیشتری کار کرده و کیفیت خدمات ارائه شده به مردم بیشتر می شود.
وی از مشکلات مالی و درآمد پایین به عنوان مشکل دیگر جامعه پرستاران یاد کرد و افزود: متاسفانه در طرح تحول سلامت جامعه پرستاران به خوبی دیده نشدند.ایسنا