کد خبر: ۲۱۹۲۳۹
تاریخ انتشار: ۰۰:۱۵ - ۱۷ دی ۱۳۹۷ - 2019January 07
دانش آموزان نیز با ساختن گروه های کلاسی، مطالب درسی را به اشتراک می گذارند و در برخی از مدارس نیز مسئولان از طریق همین کانال ها مطالب مرتبط با دانش آموزان را به آنها منتقل می کنند.
 شفا آنلاین>اجتماعی>  تلگرام به عنوان یکی از ابزارهای اطلاع رسانی در برخی از مدارس کشور به عنوان راه ارتباطی برای ارائه پیام های درسی و یا انضباطی استفاده می شود.

به گزارش شفا آنلاین:دانش آموزان نیز با ساختن گروه های کلاسی، مطالب درسی را به اشتراک می گذارند و در برخی از مدارس نیز مسئولان از طریق همین کانال ها مطالب مرتبط با دانش آموزان را به آنها منتقل می کنند. با فیلتر شدن تلگرام برخی مسؤولان مدارس به امید موقتی بودن آن کماکان اطلاع رسانی از همین روش را در دستور کار قرار داده اند و همین نکته باعث شده بسیاری از دانش آموزان برای اینکه از این قافله عقب نمانده و در جریان آخرین اخبار مدارس خود قرار بگیرند، روی موبایل های خود فیلترشکن نصب کنند که بر اساس نظر متخصصان مربوطه این اقدام می تواند اثرات مخربی را به دنبال داشته باشد.

نصب فیلترشکن در موبایل دانش آموزان می تواند باعث دسترسی باز و بدون محدودیت آنها به فضای اینترنت شود و این وضعیت می تواند مشکلاتی را برای خانواده ها ایجاد کند.

حتی در توسعه یافته ترین کشورهای دنیا هم محدودیت هایی برای گروه های سنی مختلف به ویژه کودکان وجود دارد. کودکان معمولا از سواد رسانه ای برخوردار نیستند و به همین دلیل به راحتی فریب فریبکاران مختلف و مطالب نادرست و نامناسب در اینترنت را خورده و تحت تاثیر محتوای منفی سایت هایی مانند سایت های پورنوگرافی، سایت های سوء استفاده جنسی کودکان، سایت های تبلیغ نژادپرستی و یا افراط گرایی قرار می گیرند.

استفاده از تکنولوژی در مدارس یکی از الزامات جامعه امروز است و کسی نیز منکر این موضوع نیست اما رعایت نکردن برخی از مسائل می تواند بهره برداری از تکنولوژی را در مسیرغلط سوق داده و یا باعث بروز آسیب های نا خواسته برای دانش آموزان شود.

دولتمردان باید بدانند که فیلتر کردن پیام رسان های عمومی و مورد استفاده بخش های مختلف مردم به ویژه کودکان، و عدم معرفی جایگزین مناسب باعث می شود جامعه به سمت استفاده از فیلترشکن سوق پیدا کند و آنها را بیش از پیش آسیب پذیر می کند.

چنانکه به گفته یک جامعه‌شناس و براساس نتایج یک پایان‌نامه دانشجویی دسترسی دانش‌آموزان به فیلترشکن و سایت‌های پورن پس از فیلترینگ تلگرام افزایش داشته است.

فردین علیخواه، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه درباره نتایج پایان‌نامه یکی از دانشجویانش مبنی بر دسترسی دانش‌آموزان به فیلترشکن و سایت‌های پورن پس از فیلترینگ تلگرام نوشته است: «مدتی قبل یکی از دانشجویانم در مقطع کارشناسی ارشد جامعه‌شناسی از پایان‌نامه‌اش دفاع کرد. موضوع پژوهش ایشان نقش رسانه‌های جدید در اجتماعی شدنِ جنسی دانش آموزان بود. او برای شناخت نقش این رسانه‌ها، مصاحبه‌های گسترده‌ای با دانش آموزان دبیرستانی انجام داده بود.»

بر اساس این پژوهش برخی از دانش آموزان در مصاحبه‌ها گفته‌اند: از زمانی که تلگرام فیلتر شد آنها برای دسترسی به تلگرام به‌ناچار فیلترشکن‌های متعددی را در تلفن همراه خود نصب کرده‌اند. با نصب این فیلترشکن‌ها به‌تدریج در گروه دوستانشان این خبر می‌پیچد که به‌راحتی می‌توانند به سایت‌های پخش فیلم‌های پورنو گرافی دسترسی داشته باشند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: