زنی ۶۱ ساله پس از بلعیدن ناگهانی خلال دندان بدون آنکه متوجه باشد به مدت ۲ ماه دچار درد شدید در همه بدن و تب بالا بوده است
شفاآنلاین>سلامت> بلعیدن ناگهانی خلال دندان سبب خونریزی شدید بخشهایی از اعضای بدن یک زن سالمند و نیاز به جراحی برای خارج کردن آن شد.
به گزارش شفاآنلاین، زنی ۶۱ ساله پس از بلعیدن ناگهانی خلال دندان بدون آنکه متوجه باشد به مدت ۲ ماه دچار درد شدید در همه بدن و تب بالا بوده است.پزشکان پس از انجام انواع آزمایشهای خونی به میزان زیاد آنتی بیوتیک برای او تجویز کردند، اما در نهایت پس از تصویربرداری ۳ بعدی مشخص شد که ۶ سانتی متر از خلال دندان داخل کبد او رفته و آن را سوراخ کرده است، خلال دندان حتی به روده زن نیز آسیب زده و آن را دچار جراحت کرد.تاکنون موارد اورژانسی بسیاری به دلیل بلعیدن ناگهانی خلال دندان در افراد روی داده است، از این رو کارشناسان توصیه میکنند افراد در زمان استفاده از این وسیله احتیاط را رعایت کرده و به ویژه از صحبت کردن خودداری کنند، در زمان بروز عطسه یا سرفه نیز باید به سرعت خلال دندان از محیط دهان خارج شود تا در اثر دَم وارد مری نشود.
ورود اشیای غیرخوراکی به درون بدن انسان همه ساله به میزان زیاد درسراسر دنیا روی میدهد و دربرخی موارد به دلیل انسداد مجاری تنفسی، پارگی اندامهای بدن و بروز خونریزی منجربه مرگ افراد میشود.
درآزمایشی باورنکردنی و به نام علم، گروهی از پزشکان(physicians) استرالیایی بخشهای کوچکی از اسباب بازی قطعه سازی مشهور به لگو را بلعیده اند تا چگونگی گذار این اسباب بازیها از اندامهای مختلف بدن انسان را بررسی کنند.
همه ساله هزاران کودک به دلیل بلعیدن اسباب بازیهای کوچک روانه بیمارستان و اتاقهای عمل جراحی میشوند.
نتیجه این آزمایش که تحت نظارت دقیق جراحان و نصب GPS و دوربین برروی قطعهها انجام شده درمجله سلامت کودکان به چاپ رسیده است.
قطعههای اسباب بازی دربدن پزشکان بین یک الی سه روز باقیمانده و درمدفوع آنها مشاهده شده است، اما قطعه بلعیده شده در بدن یکی از پزشکان گم شد و هیچ وقت پیدا نشد.
معمولاً برای خارج کردن اشیای خارجی بلعیده شده به وسیله افراد نیاز به انواع جراحیهای تهاجمی یا لاپاروسکوپی است، دربرخی موارد نیز به طور طبیعی شی خارجی دفع میشود، اما احتمال آسیب رسیدن به اندامهای درونی بدن انسان و خونریزی ازآنها وجود دارد.
ازجمله نشانههای ناشی از بلعیدن اشیای خارجی به وسیله انسان میتوان بروز دردهای شکمی، تب، تهوع، یبوست و اسهال را نام برد.
آمارها (Statistics)نشان میدهند، افراد سالمند، کودکان، بیماران مبتلا به اختلالهای روانپزشکی، افراد دارای تیکهای عصبی، افرادی که میزان فراوان دارو مصرف میکنند بیش از دیگران در معرض خطر بلعیدن اشیای خارجی قراردارند.
بلعیدن داروهای خوراکی به همراه لفاف شفاف بسته بندی آنها یکی از متداولترین اشکال وارد شدن شی خارجی به بدن انسان است که میتواند سبب پاره شدن روده، مری، معده و سایر اندامهای درونی انسان و حتی بروز مرگ شود.
از نخ دندان افزون بر پاکیزه گردن دندان ها و خارج کردن باقیمانده خوراک از کناره لثه برای تزئین بسیاری ازخوراکی استفاده می شود که این سبب شده است دربسیاری مواقع افراد به طورناگهانی این وسیله را ببلعند.