نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه سالانه 65 میلیارد نخ سیگار در کشور مصرف میشود، گفت: از این میزان 25 میلیارد آن تولید داخل، 20 میلیارد نخ واردات قانونی و 20 میلیارد نخ از مسیر قاچاق تامین می شود.
او راه مبارزه با قاچاق سیگار را افزایش تعرفهها خواند وگفت: افزایش تعرفه بر خرد فروشی یکی از راهکارهایی است که به کاهش قاچاق دخانیات منجر میشود، متاسفانه ما در بودجه 93 کل کشور نتوانستیم مالیات بر خرده فروشی را به لحاظ لابی گریهایی که در مجلس داشتند لحاظ کنیم.
قربانی گفت: همه کشورهای دنیا راه مبارزه با دخانیات را افزایش تعرفهها میدانند حالا شاید در کشور ما شعار بدهند که افزایش تعرفهها موجب افزایش قاچاق می شود ولی در سال 86 تجربه ثابت کرد افزایش تعرفهها از 10 درصد به 20 درصد باعث کاهش قاچاق در کشور شد.
این نماینده مردم در مجلس نهم، با تاکید بر اینکه سالانه بیش از کل بودجه سلامت کشور فقط به علت مصرف سیگار در کشور هدر میرود، گفت: سالانه به علت مصرف دخانیات در کشور حدود 700 هزار نفر فوت میکنند.
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس نهم، با بیان اینکه بیتوجهی به قاچاق دخانیات نادیده گرفتن سلامت جامعه به ویژه قشر جوان است، یادآور شد: روزانه در کشور 20 میلیارد تومان صرف درمان کسانی میشود که اعتیاد به دخانیات دارند.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره چگونگی برخورد با قلیانسراها، گفت: در رابطه با برخورد با قلیانسراها قوانین خوبی وجود دارد اما در اجرا ضعفهایی وجود دارد.
رئیس فراکسیون مبارزه با دخانیات مجلس، با تاکید بر اینکه طی سالهای اخیر سن مصرف قلیان در کشور از 14 سال به 10 سال پایین آمده است، گفت: مطابق قانون جامع کنترل دخانیات باید با محدود کردن عرضه قلیان و مواد دخانی در اماکن عمومی و کاهش دسترسی، مصرف این ماده خطرناک کمتر می شد.