کد خبر: ۲۱۷۹۴۹
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۰ - ۰۴ دی ۱۳۹۷ - 2018December 25
بیماری کاوازاکی، التهاب حاد در عروق متوسط و عروق کرونر قلب است. این بیماری که بیشتر در کودکان زیر 5 سال دیده می‌شود در فصول پاییز و زمستان شیوع بیشتری دارد
شفاآنلاین>سلامت> «کاوازاکی» نام یک بیماری است! همانگونه که از نامش پیداست اولین بار در یکی از کشورهای آسیای شرقی دیده شده و متخصصان ژاپنی آن را تشخیص داده‌اند. مرکز بیماری کاوازاکی در آسیا است چراکه آمار‌ها نشان می‌دهد شیوع آن در کشورهای آسیایی به مراتب بیشتر از کشورهای اروپایی و امریکایی است.

به گزارش شفاآنلاین، متخصصان، مسائل اپیدمیولوژیک و برخی از عفونت‌ها در منطقه آسیا را دلیل شیوع این بیماری مطرح می‌کنند. برای آشنایی بیشتر با این بیماری با دبیر اجرایی چهاردهمین کنگره اورژانس‌ها و بیماری‌های شایع طب اطفال به گفت‌و‌گو نشسته‌ایم که می‌خوانید:

دکتر رضا شیاری می‌گوید: بیماری کاوازاکی، التهاب حاد در عروق متوسط و عروق کرونر قلب است. این بیماری که بیشتر در کودکان زیر 5 سال دیده می‌شود در فصول پاییز و زمستان شیوع بیشتری دارد.

این متخصص بیماری‌های روماتیسمی کودکان ادامه می‌دهد: بزرگترین نگرانی ما هنگام مواجهه با بیمار مبتلا به کاوازاکی ابتلای او به التهاب عروق کرونر قلبی است که می‌تواند کودک را با مشکلات بسیار و حتی خطر مرگ مواجه کند.

متأسفانه بسیاری از کودکانی که بموقع و بدرستی درمان نمی‌شوند تا سال‌های آخر عمر با عوارض این بیماری یعنی انفارکتوس قلب (سکته قلبی) و عدم خونرسانی به قلب دست به گریبان خواهند بود. از این‌رو تشخیص صحیح و درمان مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است. آمار‌ها نشان می‌دهد اگر این بیماری بموقع درمان نشود احتمال درگیری عروق قلبی به بیش از 20 درصد افزایش می‌یابد درحالی که با تشخیص بموقع بیماری و درمان مناسب احتمال ایجاد التهاب در عروق کرونر به کمتر از 4 درصد کاهش می‌یابد.

به‌گفته دکتر شیاری، علم پزشکی هنوز نتوانسته علت اصلی ایجاد این بیماری(Sickness) را کشف کند، اما گمانه زنی‌ها و تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد از استعداد ابتلای ژنتیکی گرفته تا اختلال سیستم ایمنی یا حتی تأثیری که برخی عوامل بیماری زا مانند برخی از باکتری‌ها یا ویروس‌ها بر بدن دارند همگی در ابتلا به این بیماری نقش دارند اما هیچ‌کدام از این موارد هنوز به اثبات قطعی نرسیده است.

دبیر اجرایی کنگره در ادامه به نشانه‌های بالینی کاوازاکی اشاره کرده، می‌گوید: تب‌های مزمن در رأس نشانه‌های این بیماری است. در واقع تبی که به هر دلیل بیش از 5 روز طول بکشد و به‌صورت مستمر در روز ادامه پیدا کند یکی از مهم‌ترین نشانه‌های بروز بیماری محسوب می‌شود. در کنار این تب‌های طولانی، قرمزی چشم، بزرگی غده لنفاوی در گردن، قرمزی لب و دهان و همچنین ورم دست و پا نشانه‌های دیگری از این بیماری است که با مشاهده یک یا چند مورد از آنها باید به ابتلا به بیماری مشکوک شد.

وی اضافه می‌کند: البته تشخیص بیماری با رد سایر علل است یعنی همیشه این علائم نشانه بیماری کاوازاکی نیست و ممکن است نشانه‌ها به دلایل دیگری ایجاد شده باشند. برای مثال برخی بیماری‌های عفونی مانند مخملک یا عفونت برخی از ویروس‌ها علائم بالینی مشابه نشانه‌های کاوازاکی ایجاد می‌کنند اما پزشک باید همیشه به فکر این بیماری باشد و والدین نیز نباید از کنار چنین نشانه‌هایی بی‌تفاوت عبور کنند یا خودسرانه به کودک دارو بدهند.

این متخصص روماتولوژی به والدین توصیه می‌کند: والدین هنگام ابتلای کودک به تب، بویژه تبی که با گلودرد و سرفه همراه نیست و بیش از 5 روز طول کشیده است باید از خود درمانی و خوراندن آنتی‌بیوتیک به فرزندشان بپرهیزند و حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنند.

دکتر شیاری با تأکید بر اینکه درمان(cure) این بیماری ساده است، خاطرنشان می‌کند: با وجود اینکه این بیماری بسیار خطرناک است اما درمان آن بسیار ساده بوده و با تزریق وریدی بموقع دارو، ریسک بیماری قلبی بشدت کاهش می‌یابد.

وی در خاتمه تأکید می‌کند: ما همیشه با کاوازاکی کلاسیک یا تیپیک مواجه نیستیم از این‌رو پزشکان باید بتوانند بیماری را بخوبی تشخیص داده درمان مناسب را بموقع آغاز کنند چنانچه درمان بیش از دو هفته طول بکشد بیمار از درمان موفق محروم شده و احتمال ابتلای وی به عوارض بیماری افزایش خواهد یافت.ایران
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: